אני כבר מתחילה להרים ידיים. אולי יש לכם רעיון?

• הוסף לסימניות
אישה למדה אצלי קורס בשווי כמה אלפי שקלים. היא רצתה לשלם בהוראת קבע, וכל שיעור התנצלה שהיא שכחה את ההוראה בבית ושבוע הבא וכו' וכו.
בשלב מסוים היא הביאה את ההוראת קבע. לוקח כחודש עד שזה מאושר ומתחיל לרדת. ואז ההוראת קבע חזרה. בעלה ביטל אותה. עוד חודש סחבת של 'הוא בודק למה זה קרה' וכו וכו וכו, והיא מבקשת הוראת קבע חדשה בטענה שבעלה רוצה שיצא מחשבון אחר.
בקיצור הבנתם את הרעיון.
עד סוף השנה היא לא שילמה שקל.
עברו כבר שנתיים, והזוג פשוט מתחמקים שלם את החוב.
האשה אומרת לי כל פעם בטלפון: יו, לא נעים לי ממך. אני אגיד לבעלי שישלם. זה יהיה בסדר.
הבעל אומר לי: אל תדאגי, אני אשלם. עוד חודש...אני צריך לקבל איזה סכום....ואז...
או: אני יכול לשלם 100 ש"ח לחודש, (סיפור של 5-6 שנים...) עם כרטיס האשראי שלי, רק בדיוק שבוע הבא אני צריך לקבל את הכרטיס החדש שלי ואז...
(לא דובים ולא יער).
בעלי כבר ניסה, ואני ניסיתי, ושום דבר לא קורה.
מה עוד אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
א. לשלוח להם מכתב נחרץ, שאם הם לא משלמים את הכסף עד השקל האחרון בתוך X זמן, אין להם מחילה עולמית על הלנת השכר.

ב. לתבוע לדין תורה.

• הוסף לסימניות
מכירה את העורך דין משה כהן? במקרים כאלו הוא עוזר מאד.

תשלחי מכתב מפורט ובו הדרישה שלך ולמטה תוסיפי-
העתק: עו"ד משה כהן

• הוסף לסימניות
זה לא יעזור מנסיון מר עם אנשים מסוג כזה...

לפעמים היהדות נגמרת במקומות מסוימים. זווועה....

• הוסף לסימניות
הבריאות שווה יותר וגם שלוות הנפש,
חובת התשלום עליהם, ואת את שלך בשביל הגבייה עשית.

תודיעי להם שמבחינתך מיצית את האפשרויות ע"מ לגרום להם לשלם,
ומכאן ואילך האחריות עליהם - מעוניינים להיות גנבים וכד' זו בעיה שלהם - ולא, את ממש לא מוחלת על הכסף.

הרבה פעמים כשמחזירים את האחריות לתשלום לבן אדם עצמו - הוא פתאום מצליח לשלם כי זה כבר העול שלו, ועד עכשיו את נשאת להם את העול הזה במסירות...

נכון שזה יכול להיות סכום גבוהה מאד - אבל אין לך אופציה להכניס את היד שלך לכיס, שלהם את עדיין לא רשות עירונית או ממשלתית...
והמאמצים העקרים הלאה רק יציקו לך.
בברכה שהמקום ימלא חסרונך ממקום אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1198327:
נכון שזה יכול להיות סכום גבוהה מאד - אבל אין לך אופציה להכניס את היד שלך לכיס, שלהם את עדיין לא רשות עירונית או ממשלתית...

לא מדוייק.
אפשר לפתוח להם תיק בהוצאה לפועל, החשבונות שלהם יעוקלו והם יחוייבו להגיע להסדר כלשהו לתשלום, אחרת יעקלו להם דברים מהבית...

לא אומרת אם אני בעד או נגד השיטה הזו, אבל אולי מספיק איום בפנייה להוצאה לפועל בשביל לעשות את העבודה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1198348:
לא מדוייק.
אפשר לפתוח להם תיק בהוצאה לפועל, החשבונות שלהם יעוקלו והם יחוייבו להגיע להסדר כלשהו לתשלום, אחרת יעקלו להם דברים מהבית...

דעתי האישית שיהודי מאמין, שיודע שפרנסתו משמים, ומזונותיו קצובים לו מר"ה עד ר"ה, ומתי שנגזר עליו לקבל את הסכום - יקבלו, לא ילך לפתוח תיק בהוצאה לפועל, גם לא ישכור שירות עו"ד.
לבקש את המגיע לך מותר וצריך, אבל כשזה לא הולך בדרכים הרגילות, זה כבר לא חלק מההשתדלות שצריך לעשות בשביל הפרנסה.

• הוסף לסימניות
המלצה שלי: לפנות לבית דין היה לי סוחר לא חרדי שלא האמנתי שזה ישפיע עליו אבל למחרת המכתב העביר תשלום.

• הוסף לסימניות
בכמה מדובר? אם בכמה מאות שקלים היית ממליץ להמתין אם זה אולי בכ"ז יבוא ויום והם ישלמו.
ואם מדובר בכמה אלפים? אז למה לא ללכת לדין תורה? בשביל מה יש בית דין לממונות?

• הוסף לסימניות
אני כל כך מודה לכולכם. חשבתי הרבה אם לשלוח להם מכתב עם העתק לעו"ד או רב וכו'. הבעיה היא, שהיא לא נתנה לי צ'יק ביטחון או משהו כזה - למרות בקשותי החוזרות ונשנות, (אפילו לא חתמה על דף תלמידה רגיל, עם תנאי הקבלה לקורס וחתימה למטה). אז אין לי עם מה ללכת להוצאה לפועל-עורך דין-דין תורה.
בלי שום מסמך חתום על ידה שהיא לומדת-למדה, איזה אליבי יש לי לתבוע אותה? (חכמה האשה, אין מה לומר). אני יכולה לתבוע אותה לדין תורה בלי שום מסמך? אם הם רוצים לגנוב, הם יכולים גם לשקר ולכפור למשל בעובדה שהיא למדה או משהו דומה. או ששילמו כבר. מי שמסוגל לא' מסוגל גם לב' ולג', לא?
על סכומים קטנים יותר, כבר מחלתי בעבר לא פעם ולא פעמיים. תמיד עדיף לסלוח ולשכוח מאשר לריב, לאכול את הלב, להסתכסך וכד'.
אבל סכום של כמה אלפים משמעותי לי. קשה לי לוותר עליו סתם כך.

• הוסף לסימניות
אין לך שום התכתבות במייל, או משהו אחר, שיכול להיות אסמכתא שלמדה אצלך?
והטופס להחתמת הבנק מההוראת קבע שחזר?

• הוסף לסימניות
תדברי איתה ותקליטי אותה כשהיא מבטיחה להעביר לך את הכסף.

• הוסף לסימניות
ואני רודפת אחרי 200 שח מסכנים שמישהי מאיזשהוא ביה"ס חייבת לי.
כבר חיכיתי מעל שנה, טלפנתי לפני ר"ה להזכיר, וכל פעם יש תירוץ אחר(המנהלת נפטרה...מה שאכן קרה, אגב...אני אשלח את הילדים עם הכסף...וכו וכו )וזה נורא מעצבן לנדנד על סכום כזה. אם כי אין מה להשוות לאלפי שקלים.

• הוסף לסימניות
בנאדם היה חייב לי 500 ש"ח במשך 3 שנים הזכרתי לו את עצמי והוא תרץ תרוצים מתרוצים שונים עד שהתייאשתי.
אבל ה' שמר לי את הכסף אצלו ויום בהיר אחד, שהייתי זקוקה נואשות לסכום הזה, הוא מתקשר לשאול מה מספר החשבון והפקיד במקום את מלא הסכום.
"כי ברוב הימים תמצאנו"... :) בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בת מרדכי;1198128:
אישה למדה אצלי קורס בשווי כמה אלפי שקלים. היא רצתה לשלם בהוראת קבע, וכל שיעור התנצלה שהיא שכחה את ההוראה בבית ושבוע הבא וכו' וכו.
בשלב מסוים היא הביאה את ההוראת קבע. לוקח כחודש עד שזה מאושר ומתחיל לרדת. ואז ההוראת קבע חזרה. בעלה ביטל אותה. עוד חודש סחבת של 'הוא בודק למה זה קרה' וכו וכו וכו, והיא מבקשת הוראת קבע חדשה בטענה שבעלה רוצה שיצא מחשבון אחר.
בקיצור הבנתם את הרעיון.
עד סוף השנה היא לא שילמה שקל.
עברו כבר שנתיים, והזוג פשוט מתחמקים שלם את החוב.
האשה אומרת לי כל פעם בטלפון: יו, לא נעים לי ממך. אני אגיד לבעלי שישלם. זה יהיה בסדר.
הבעל אומר לי: אל תדאגי, אני אשלם. עוד חודש...אני צריך לקבל איזה סכום....ואז...
או: אני יכול לשלם 100 ש"ח לחודש, (סיפור של 5-6 שנים...) עם כרטיס האשראי שלי, רק בדיוק שבוע הבא אני צריך לקבל את הכרטיס החדש שלי ואז...
(לא דובים ולא יער).
בעלי כבר ניסה, ואני ניסיתי, ושום דבר לא קורה.
מה עוד אפשר לעשות?

ממומלץ בחום: אם את מצליחה לקבל בתשלום חודשי אפילו של חמישים שקל לכי על זה

לפחות חלק יכנס

• הוסף לסימניות
יש לי את ההחתמה שלהם להוראת קבע. מה לעשות עם זה? אני מאד לא רוצה להיגרר לדיני תורה. מאוד מאוד לא. השאלה היא, אם המכתב מהעורך דין לא יעשה עליהם רושם, מה אעשה הלאה? אני הרי לא יכולה להמשיך איתו לערכאות?

• הוסף לסימניות
אולי מחכים לשנה הבאה -שהיא שנת שמיטה ואז יתבטל להם החוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1198348:
לא מדוייק.

מה פתאום??!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י PBיסטית;1198733:
אולי מחכים לשנה הבאה -שהיא שנת שמיטה ואז יתבטל להם החוב

זה לא נכון הלכתית.

שמיטת כספים משמטת רק הלוואות, אך לא חובות על סחורה ומוצרים וכד'
("הקפת החנות אינה משמטת")

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiran a;1198572:
בנאדם היה חייב לי 500 ש"ח במשך 3 שנים הזכרתי לו את עצמי והוא תרץ תרוצים מתרוצים שונים עד שהתייאשתי.
אבל ה' שמר לי את הכסף אצלו ויום בהיר אחד, שהייתי זקוקה נואשות לסכום הזה, הוא מתקשר לשאול מה מספר החשבון והפקיד במקום את מלא הסכום.
"כי ברוב הימים תמצאנו"... :) בהצלחה!
לפני כמה שנים שכרתי דירה למשך שנה באיזה ישוב לצורך מסויים, הבעל הבית הסכים שהוצאות חשמל טלפון וכו' נכללים בשכירת הדירה, אבל אני ישלם הכל במשך הזמן ואח"כ ישוב לי ההוצאות (כי הייתי מוכרח לשום את החשבון על שמי), בסוף השנה התחמק מלשלם את הוצאות החשמל בתירוצים שונים, ואני לא הייתי רוצה להכנס למחלוקת על כן שתקתי.

בסוף ראיתי שצ'ק אחד ששלחתי אליו בסכום של 1100 דולר לא נפדה, ופניתי אליו ובקשתי ממנו שיפדה את הצ'ק, עברה חצי שנה, שנה ושנתיים, ועדיין לא נפדה הצ'ק, ועד היום לא נפדה. אז בדקתי וראיתי שהוצאת החשמל שהוא לא שילם לי היה ממש 1100 דולר, חושבנא דדין כחושבנא דדין.

ממש ראיתי איך שהשי"ת לקח את המעות מכיסו והשיב אותם לי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה