נכתב ע"י בת מרדכי;1198717:יש לי את ההחתמה שלהם להוראת קבע. מה לעשות עם זה? אני מאד לא רוצה להיגרר לדיני תורה. מאוד מאוד לא. השאלה היא, אם המכתב מהעורך דין לא יעשה עליהם רושם, מה אעשה הלאה? אני הרי לא יכולה להמשיך איתו לערכאות?
נכתב ע"י ch3;1198791:אם המכתב לא יעשה עליהם רושם, ואת לא רוצה להגרר לדין תורה איתו, [ששם תוכלי להוכיח על כך, כדאי להתיעץ ע"כ עם טוען רבני ו/או עו"ד] אז אין פתרון אחר.
דרך אגב, לי היה סיפור עם אחת שקבעתי איתה 200 ש"ח לשעה, [בתור בחורה, ידעתי גם שתבקש הנחה, ותוריד אותי כי בעלה אברך כולל] בסופו של דבר הגענו להסכמה של מאה ש"ח לשעה. ת'כלס אחרי 4.5 שעות עבודה, הייתי אמורה לקבל 450 ש"ח. ובדיוק הייתי צריכה לצאת מהבית אז השארתי לה את העבודה באיזשהו מקום, ושהיא תשאיר לי שם את הכסף.
אני מגיעה הביתה, ועל הדלת מוצמדת לי פתק, בעלי אברך כולל, אין לי יותר... והשאירה לי 20 ש"ח!!
אבי שיחי' אמר לי לתת את הכסף לצדקה, [או להחזירו] כי אין לכסף זה ברכה.
נכתב ע"י ch3;1198791:אם המכתב לא יעשה עליהם רושם, ואת לא רוצה להגרר לדין תורה איתו, [ששם תוכלי להוכיח על כך, כדאי להתיעץ ע"כ עם טוען רבני ו/או עו"ד] אז אין פתרון אחר.
דרך אגב, לי היה סיפור עם אחת שקבעתי איתה 200 ש"ח לשעה, [בתור בחורה, ידעתי גם שתבקש הנחה, ותוריד אותי כי בעלה אברך כולל] בסופו של דבר הגענו להסכמה של מאה ש"ח לשעה. ת'כלס אחרי 4.5 שעות עבודה, הייתי אמורה לקבל 450 ש"ח. ובדיוק הייתי צריכה לצאת מהבית אז השארתי לה את העבודה באיזשהו מקום, ושהיא תשאיר לי שם את הכסף.
אני מגיעה הביתה, ועל הדלת מוצמדת לי פתק, בעלי אברך כולל, אין לי יותר... והשאירה לי 20 ש"ח!!
נכתב ע"י sh12;1198810:בעלה לא אברך והיא גזלנית! מי שאין לו לא הולך לקנות על חשבון השני!
ויש כאלו שגם הוצל"פ לא מפחיד אותם...
יצא לי השבוע לדבר עם אדם כבן 40. הוא אינו מכניס כסף לחשבון הבנק כי החשבון מעוקל. הוא משאיר שם כל חודש 50 ש"ח להוצאה לפועל.
ואת חייו הוא חי מצוין, עם משכורת שמנה![]()
עם האמונה של אבי שיחי', עוברים את זה... קבלנו את הכסף משליחים טובים יותר.נכתב ע"י YG&K;1198812:ואוו הסיפור הזה מקומם
את צדיקה שהעברת את זה בשקט
שכחת "זקפו עליו במלוה הרי זו משמטת"נכתב ע"י אברהם;1198745:זה לא נכון הלכתית.
שמיטת כספים משמטת רק הלוואות, אך לא חובות על סחורה ומוצרים וכד'
("הקפת החנות אינה משמטת")
אביך צדיק ובעל אמונה, אבל "אין לי" אין תירוץ בכגון זהנכתב ע"י ch3;1198791:אם המכתב לא יעשה עליהם רושם, ואת לא רוצה להגרר לדין תורה איתו, [ששם תוכלי להוכיח על כך, כדאי להתיעץ ע"כ עם טוען רבני ו/או עו"ד] אז אין פתרון אחר.
פיתום ורעמסס!נכתב ע"י judi2525;1198734:מה פתאום??!!
נכתב ע"י בת מרדכי;1198128:אישה למדה אצלי קורס בשווי כמה אלפי שקלים. היא רצתה לשלם בהוראת קבע, וכל שיעור התנצלה שהיא שכחה את ההוראה בבית ושבוע הבא וכו' וכו.
בשלב מסוים היא הביאה את ההוראת קבע. לוקח כחודש עד שזה מאושר ומתחיל לרדת. ואז ההוראת קבע חזרה. בעלה ביטל אותה. עוד חודש סחבת של 'הוא בודק למה זה קרה' וכו וכו וכו, והיא מבקשת הוראת קבע חדשה בטענה שבעלה רוצה שיצא מחשבון אחר.
בקיצור הבנתם את הרעיון.
עד סוף השנה היא לא שילמה שקל.
עברו כבר שנתיים, והזוג פשוט מתחמקים שלם את החוב.
האשה אומרת לי כל פעם בטלפון: יו, לא נעים לי ממך. אני אגיד לבעלי שישלם. זה יהיה בסדר.
הבעל אומר לי: אל תדאגי, אני אשלם. עוד חודש...אני צריך לקבל איזה סכום....ואז...
או: אני יכול לשלם 100 ש"ח לחודש, (סיפור של 5-6 שנים...) עם כרטיס האשראי שלי, רק בדיוק שבוע הבא אני צריך לקבל את הכרטיס החדש שלי ואז...
(לא דובים ולא יער).
בעלי כבר ניסה, ואני ניסיתי, ושום דבר לא קורה.
מה עוד אפשר לעשות?
נכתב ע"י eden7115;1199119:פיתום ורעמסס!
גם בן אדם פרטי יכול להשתמש בשירותי הוצאה לפועל בכדי לגבות חוב שחיבים לו.
נכתב ע"י בת מרדכי;1198717:יש לי את ההחתמה שלהם להוראת קבע.
נכתב ע"י Nיכל;1198351:דעתי האישית שיהודי מאמין, שיודע שפרנסתו משמים, ומזונותיו קצובים לו מר"ה עד ר"ה, ומתי שנגזר עליו לקבל את הסכום - יקבלו, לא ילך לפתוח תיק בהוצאה לפועל, גם לא ישכור שירות עו"ד.
לבקש את המגיע לך מותר וצריך, אבל כשזה לא הולך בדרכים הרגילות, זה כבר לא חלק מההשתדלות שצריך לעשות בשביל הפרנסה.
זה רק יסבך עוד יותר את הסיפור לדעתי..נכתב ע"י אושמוש;1199219:במה היא עובדת?
במה בעלה עובד?
אולי תעשי איתם הסכם ש:
בשווי שהם חייבים לך-
הם יבצעו בשבילך עבודות מסויימות.
או:
אם לבעלה יש רכב גדול-
יוכל לבצע עבורך הובלות קטנות וכו'...
כמו שבעצמך ציינת:
עדיף לא לריב.
יתכן שבאמת קשה להם
והסדר פשוט כזה יועיל לשני הצדדים.
תעדכני מה עשית בסוף-זה מעניין.
נכתב ע"י בת מרדכי;1199216:אתמול האדם הזה פוגש את בעלי ואומר לו: תבוא אלי שבוע הבא, אתן לך ויזה על הסכום שאני חייב לך. עונה לו בעלי: אני כבר לא יודע אם לצחוק אם לבכות. תן לי עכשיו. הוא עונה: כרגע אין לי (זו הטקטיקה שלו). תבוא בשבוע הבא.
נראה לי שאדבר באמת עם עורך דין.
נכתב ע"י YR;1199232:זה רק יסבך עוד יותר את הסיפור לדעתי..
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים