כללי אני לא גרפיקאית

• הוסף לסימניות
ונמשכת לתחום
רציתי לשאול לפני שאני מתחילה
האם צריך ידע בציור?
אני צריכה ללכת ללמוד קודם ציור?
או שזה בכל לא קשור לגרפיקה
תודה רבה

• הוסף לסימניות
לא חייב ציור בכלל
ציור יכול להוסיף

• הוסף לסימניות
קצת קשה השוק. בדרך הטבע יש פרנסה בשפע רק לטובים מאד, והשאלה אם אתם מתכוונים ללכת עם המקצוע הזה עד הסוף או רק כדי שיהיה מקצוע ביד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2230485:
קצת קשה השוק. בדרך הטבע יש פרנסה בשפע רק לטובים מאד, והשאלה אם אתם מתכוונים ללכת עם המקצוע הזה עד הסוף או רק כדי שיהיה מקצוע ביד.

תשובה קצת מייגעת ;)
ולא בהכרח קשורה לשאלה.

לגבי התגובה, תרשה לי לחלוק עליך.
יש מקום לטובים יותר. וגם לטובים פחות. תלוי ברמת המשכורת הרצויה...

• הוסף לסימניות
אין שום צורך לדעת ציור בכדי להתמקצע בגרפיקה ולהיות גרפיקאי מעולה.
מלבד משיכה לתחום הגרפיקה, כדאי לך לבצע איזשהו מבחן/מבדק שאכן מאשר את התאמתך לתחום. יש היום סוגים שונים של מבחנים שבוחנים את התפיסה החזותית ואת ההבעה דרך צורניות ועוד פרמטרים שמעידים על גישה לגרפיקה וענפיה.
משיכה יכולה לנבוע גם מחוש אסתטיקה מפותח שגורם לך לאהוב לראות מודעות או כרזות מרשימות, אבל מלהנות מיצירה ועד כישרון ליצור ישנה דרך ארוכה..
לכן לפני שאת פונה להשקיע בתחום, תבדקי את הנקודה הזו לאשורה כדי שלא תתאכזבי בהמשך...

בהצלחה רבה!

אה, ואגב, סליחה שאני מלחיצה, אבל לא יודעת למה במבחני כניסה ללימודי גרפיקה לא בוחנים את רמת הסבלנות ויכולת זמן לשבת רצוף על כיסא מול מסך :eek:

• הוסף לסימניות
תשובה קצת מייגעת
ולא בהכרח קשורה לשאלה.

אכן מיגע, אבל צריך לדעת את זה. השוק לא מה שהיה לפני שנה ושנתיים. והתפתחות הטכנולוגיה יחד עם האורינטציה לכל עניני המחשוב מנגישים להרבה מהציבור יכולות שלא היו להם קודם. זה לא אומר לסגת אבל גם לא אומר להכנס בעינים עצומות ולראות ורוד...
וגם בגרפיקה יש המון סוגים של גרפיקה, כמו שרואים כאן בפורום, יש של טקסט ועימוד, ויש של מודעות ועיצובים ועוד ועוד. בעימוד עכ"פ - השוק די עבר טלטלה, נקרא לזה ככה..

• הוסף לסימניות
רגע
אז צריך ציור או לא?

• הוסף לסימניות
לא חייב
אבל הוא מוסיף הרבה,
כמו כל דבר אחר שקשור איכשהו לתחום...

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי חשוב שתבדקי אם יש לך סיפוק מליצור דברים במחשב, מלפתוח דף ריק וכעבור זמן מה (בד"כ הרבה זמן) יוצא משהו יפה- מה זה עושה לך? ואפשר לבדוק את זה גם בוורד או צייר... אם יש לך סיפוק את בעז"ה תוכלי לשרוד לאורך זמן ואם לא אז חבל על הזמן שלך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה