אני לא משלם ביטוח לאומי...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אם הייתה שכיר במשך שנתיים וזה לא מופיע בביטטוח לאומי אולי המעסיק לא דיווח וגם לא שילם?
כי אם כן זה חייב להיות מעודכן
לא הגיוני
ציינתי..
זה מופיע בביטוח לאומי, וגם נוכה לי כל חודש השכר של ביטו"ל. זה מעסיק מאוד מסודר ופחדן..
רק שמרגע שסיימתי את העבודה מופיע לי בביטו"ל שסיימתי אצלו, ואני מוגדר כבחור ישיבה משנת 2009 בערך..
(שאר הישיבות היו כמה ;) מופיעים שם גם הם אבל עם תאריך כניסה ותאריך סיום, רק היא לא..)

• הוסף לסימניות
עדכון:
נכנסתי עכשיו לביטו"ל לדעת שאני לא שוגה בפרטים משום מה נראה שזה השתנה (או שטעיתי מקודם)
מופיע לי תלמיד ישיבה מהתאריך 11.2024 ולא כתוב עד מתי..
כל השאר מסודר, זה קצת מוזר, בטוח שאברך כולל צריך לשלם, נכון? ואברך כולל אמור להופיע בביטו"ל בתור תלמיד ישיבה?

• הוסף לסימניות
ומכאן הקריאה להורים- אל תהיו בנות יענה. להתעלם מהחובה לשלם כי "לא פנו אליכם" זה עוול כלפי הילדים שלכם. אתם מסתמכים על זה שלזוג לא נעים לבקש מההורים כשמתברר שלא שילמו על הבחור מגיל 18. אולי צריך להכניס את זה בהסכם בין ההורים לפני אירוסין. לא שולחים ילד לחיים עם אלפי שקלים חוב על הגב.
אפשר להגיע להסדר איתם על תשלומים בפריסה מאוד רחבה,
(ולפעמים אפילו קיזוז מקצבאות הילדים),
ולא לשכוח להודות להורים היקרים על כל מה שכן השקיעו במשך 18 השנים הראשונות ולא לזרוק עליהם אבנים ובלסיטראות.

• הוסף לסימניות
עדיף לשלם ...
שנתיים אחרי החתונה שלי קיבלתי חוב על שם בעלי 7000 שזה כלל ריבית וכו... על איזה שלוש שנים שלא שילם בתקופה שהיה רווק

בסוף הורידו לנו את הריבית

ביטוח לאומי לא שוכחים...
פעם בכמה זמן הם עושים ביקורות פנימיות
וזה שלא אמרו לך כלום זה לא אומר שלכ יפנו אליך במוקדם ובמאוחר

יש לי שכנה שהייתה גרושה ולא שילמה שנים ביטוח לאומי ואף אחד לא פנה אליה וחשבה שגם לא יפנו ...
התחתנה שוב והורידו להם קיצבת ילדים לכמה שנים טובות עד שנגמר החוב

• הוסף לסימניות
אפרופו דמי ביטו"ל.
לבעלי יש תלוש שכר של בערך 8 שעות חודשיות.
האם זה פוטר מתשלום?

• הוסף לסימניות
יפה מצידך
אבל זה חוצפה ממדרגה ראשונה, אולי גם שהזוג ישלם חוב של שכר לימוד על כל שנותיו בישיבה?
הי מדובר על הורים שכנראה שילמו 100k על חתונה ודאגו לדירה וכו' אז לרשום 'חוצפה ממדרגה ראשונה' על כמה אלפים שהם דחו והזניחו ובסוף נפל על הזוג זה חוצפה לפחות ממדרגה שניה.

אצלי גם היה ככה תקופה קצרה אחרי החתונה וההורים שלי אמרו לי שהם יטפלו בזה אמרתי להם בשו"א כאילו שיש להם המון כסף מיותר חודשים ספורים אחרי החתונה שלי. בכלל לא הרגשתי כאילו אני 'צדיק' ש'עוזר להורים' זה הכי אלמנטרי שיש.

• הוסף לסימניות
הי מדובר על הורים שכנראה שילמו 100k על חתונה ודאגו לדירה וכו' אז לרשום 'חוצפה ממדרגה ראשונה' על כמה אלפים שהם דחו והזניחו ובסוף נפל על הזוג זה חוצפה לפחות ממדרגה שניה.
רק שיידעו את המחותנים והכלה בנדוניה הנ"ל המצורפת וישאלו אותם האם הם נכונים לכך, שאם לא כן יש פה מעין הונאה וגזילת דעת.
לא הוגן להפיל חוב כזה על זוג.

• הוסף לסימניות
רק שיידעו את המחותנים והכלה בנדוניה הנ"ל המצורפת וישאלו אותם האם הם נכונים לכך, שאם לא כן יש פה מעין הונאה וגזילת דעת.
לא הוגן להפיל חוב כזה על זוג.
נסכים שלא להסכים

לדעתי זה ראש קטן. לא מדובר בעשרות אלפי שקלים או במשכנתא, לא משהו שיקריס כלכלית את הזוג ברוב המקרים ואם כן אכן שיפנו להורים ויגידו אין ביכולתינו תעזרו לנו.

כן, מדובר בכמה אלפים טובים ולרוב הזוגות שמתחתנים היום יש טיפה כסף, כל כך אלמנטרי לנסות להקל על ההורים ככל האפשר, אם זה עושה לך טוב סתכל על זה כמתן בסתר/צדקה (מבחינה הלכתית הורים קודמים לכולם בצדקה).
להיפך, שמחתי על ההזדמנות להחזיר משהו להורים שלי.

• הוסף לסימניות
נסכים שלא להסכים

לדעתי זה ראש קטן. לא מדובר בעשרות אלפי שקלים או במשכנתא, לא משהו שיקריס כלכלית את הזוג ברוב המקרים ואם כן אכן שיפנו להורים ויגידו אין ביכולתינו תעזרו לנו.

כן, מדובר בכמה אלפים טובים ולרוב הזוגות שמתחתנים היום יש טיפה כסף, כל כך אלמנטרי לנסות להקל על ההורים ככל האפשר, אם זה עושה לך טוב סתכל על זה כמתן בסתר/צדקה (מבחינה הלכתית הורים קודמים לכולם בצדקה).
זה כנראה גם ההבדל בין אלו שישלחו את החתן/כלה לפני החתונה לרופא שיניים לסגור קצוות
לאלו ששבוע אחרי החתונה מתחילים סדרת טיפולי שורש

אבל אישית אני רואה את זה כאחריות של החתן. בחור בן 18 יכול בהחלט:
1. לוודא שההורים שלו משלמים
2. אם ההורים שלו עניים והוא מרחם עליהם ורוצה לעזור- לנסות לשלם בעצמו מכספי מלגות שהוא מרוויח/עבודות בבין הזמנים

בחורה בסמינר בכלל יכולה לעבוד עם תלוש מסודר אפילו מעט שעות, להרוויח קצת, ולחסוך את ההוצאה הזו להורים שלה על הדרך

• הוסף לסימניות
מדדתי כעת את היקף ראשי ונדהמתי לגלות שההיקף טעון בירור ואולי יש לי מים במוח (ולכן כתבתי שטויות).
ובנימה רצינית, נערה הייתי וגם זקנתי. ראיתי חובות עתק (לפני חוק שמיטת חובות) שהושתו על זוגות צעירים שהבעל למשל נישא בגיל מבוגר. במקרה לרוב הוא גם היה אברך בזמן שדתות נתן מעט שבמעט והאישה לא הסתדרה בעבודה, ולעתים הזוג גם מימן לגמרי בעצמו את השכירות ועוד ועוד תופינים שהנוהג שבעולם הוא שההורים משלמים עליהם בשנה הראשונה. אני הכי בעד להקל על ההורים, אבל עם זאת לטעמי לא ניתן לדרוש מחוות של אצילות.
בעיני חוב שסוחבים מלפני החתונה ומביאים למערכת הנישואין, לא משנה בגין איזו סיבה, הוא משהו שיש להעלות על השולחן, להודות בקיומו ולבקש הסכמה לנשיאה בעול מהצד השני. לא בטוח שהם יסכימו. זכותם שלא להסכים. הם הסכימו על כך שהזוג יממן שכירות בעצמו, שיחיו בצניעות, אבל החוב ההוא לא דובר ולא הוסכם, והוסיף עוד תעוקה. לא הוגן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עדכון:
נכנסתי עכשיו לביטו"ל לדעת שאני לא שוגה בפרטים משום מה נראה שזה השתנה (או שטעיתי מקודם)
מופיע לי תלמיד ישיבה מהתאריך 11.2024 ולא כתוב עד מתי..
כל השאר מסודר, זה קצת מוזר, בטוח שאברך כולל צריך לשלם, נכון? ואברך כולל אמור להופיע בביטו"ל בתור תלמיד ישיבה?
תלמיד ישיבה (או כולל) משלם בהנחה במקום 203 משלם 145
יש מקומות עבודה שמדווחים פעם בכמה שנים
לפעמים יש עצירת חישוב- החשבון כאלו מוקפא ואין חוב(גם אם מתקשרים למוקד)
צריך לבקש לבטל את העצירת חישוב ואז יהיה חוב
או לחכות עד שהם יעשו את זה פעם בכמה שנים

• הוסף לסימניות
משום מה אני כבר שנתיים בערך לא משלם ביטוח לאומי (בן 30) אני עדיין מופיע אצלם (באתר) בתור בחור ישיבה, מישיבה שלמדתי לפני כ 15 שנה - ללא תאריך סיום.. וכן לא מופיע חוב.
יש לציין שבמשך הזמן עבדתי עם תלוש ושם כן היה לי הורדה של ביטוח לאומי.
השאלה: מומלץ לי לפנות אליהם ולשלם הכל, או להנות מהרגע, ואולי לכל החיים...?
אשמח לעזרה ממבינים בתחום, תודה.
מניסיון שלי ביטוח לאומי לא הולך ובודק על כל אזרח במדינה אם משולמים עבורו דמי ביטוח לאומי או לא. אבל ברגע שתצטרך אישור מהם או קיצבה כלשהיא אז הם יבדקו ויבקשו שתשלם הכל.

• הוסף לסימניות
אפשר להגיע להסדר איתם על תשלומים בפריסה מאוד רחבה,
(ולפעמים אפילו קיזוז מקצבאות הילדים),
ולא לשכוח להודות להורים היקרים על כל מה שכן השקיעו במשך 18 השנים הראשונות ולא לזרוק עליהם אבנים ובלסיטראות.
אף אחד לא מכחיש את החובה אליהם. הבן יקיר שלהם יכול לעבוד ולשלם בעצמו. בשום אופן אי אפשר להפיל על בחורה לממן חוב מלפני החתונה בלי להודיע לה על זה מראש.

באותה מידה אפשר להחתים את הבן יקיר ערב על הלוואה 50 אלף של ההורים ושהוא ואשתו יצטרכו לשלם אותה אחרי החתונה. הם השקיעו בו הרבה יותר מזה ב18 שנים.

קחו בחשבון שיתכן, אולי, שהמחותנים לא יראו בעין יפה הפלה של חובות על זוג, במיוחד אם הם אנשים שמשקיעים בילדים שלהם ולא רק מחכים לשניה שיוצאים מהבית כדי להפיל עליהם חובות+ ריביות...

• הוסף לסימניות
לא הבנתי איך ההורים של הכלה קשורים לחובות של הזוג?
הם התחתנו וכעת הם חיים כזוג בפני עצמו שלא חייב מידע על חשבון הבנק שלו לאף אדם
אלו חובות שהיה על הבעל לשלם בעצמו שהרי מגיל 18 הוא עצמאי ולא נשען על ההורים מבחינה חוקית
אם הוא רוצה לסמוך עליהם ולעצום עיניים ? בהצלחה אולי חייב לספר לאישה או לא זה לא הנושא כי הרי יש כאלו שעושים גם רישיון בין האירוסין לחתונה ולוקחים זאת כהלוואה שישלמו אחרי החתונה הם מודיעים זאת בדווקא לאישה קודם? לא נראה לי...
מה שבטוח לבוא ולדרוש מההורים לשלם על דברים (וכן גם על כל מיני קניות לבית לפני החתונה) זה כפיות טובה
לא מספיק הביאו אתכם לעולם? גידלו אתכם? קמו בלילות ? או מראש לא ישנו כי חבר הציק לכם? בררו על כלה הלכו לראות לוו אתכם כל הדרך לשם? כל זה ועוד מליון דברים קטנים וגדולים ועוד יש לכם דרישות?
שימו הכל בפרופורציה כולה הבעל/החתן הנחמד שלכם טמן את ראשו בחול ולא דאג לנושא
ניתן להיות עובד משק בית ולשלם שקלים בודדים כל חודש (משהו כמו 20 שקל) אם הוא לא דאג לעצמו בבקשה שיתכבד לשאת בנטל הכספים כעת לאחר החתונה כשבאו אליו בדרישה לשלם את החוב ולא שיתלונן למה לא דאגו לי ? עשו לי? שילמו לי?

• הוסף לסימניות
לפעמים ביטוח לאומי מקבל עדכון נכון על התעסוקה רק לאחר זמן אבל תמיד הוא מקבל בסוף,
מה שאומר שבטוח יום אחד יווצר חוב, לכן כדאי להפריש כסף בצד לשלם להם בעתיד!
כדאי לשים לב שכן חשוב שלא יהיה פיגור בדמי ביטוח, זה משמעותי לכמה ענינים מההיבט הביטוחי.
כיום אם מגיעים לסניף ועושים הסדר מורידים לך את ההצמדה על המקום,
אם החוב הזה ירד מקצבה(אם למשל תתחיל להשתלם קצבת ילדים) הוא יתקזז מהקצבה בין אם תרצה ובין אם לא- ההבדל הוא שאז הוא ירד עם ריביות וחבל!

• הוסף לסימניות
הוא בכלל היה מודע לו? או שמא הוריו היקרים לא טרחו להודיעו על מחויבותו החל מגיל 18, והם אלו שטמנו ראש בחול?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי איך ההורים של הכלה קשורים לחובות של הזוג?
הם התחתנו
לא מספיק הביאו אתכם לעולם? גידלו אתכם? קמו בלילות ? או מראש לא ישנו כי חבר הציק לכם? בררו על כלה הלכו לראות לוו אתכם כל הדרך לשם? כל זה ועוד מליון דברים קטנים וגדולים ועוד יש לכם דרישות?
ניתן להיות עובד משק בית ולשלם שקלים בודדים כל חודש (משהו כמו 20 שקל) אם הוא לא דאג לעצמו בבקשה שיתכבד לשאת בנטל הכספים כעת לאחר החתונה כשבאו אליו בדרישה לשלם את החוב ולא שיתלונן למה לא דאגו לי ? עשו לי? שילמו לי?
יש עובדה אחת שבלי לדעת ולהפנים אותה- אסור להיות הורים
אין סמכות בלי אחריות.
מי שיש לו את הסמכות- הוא זה שנושא באחריות.
הורה שלא רוצה לשאת באחריות- צריך לשחרר את הסמכות. לעמוד מול בן ה18 ולומר לו-

חביבי, מעכשיו אתה אחראי לעצמך
אתה מחליט אם לצאת לעבוד או ללמוד בישיבה
אתה מחליט מתי להתחתן
אתה מחליט בעצמך עם מי להתחתן
אתה וזוגתך שבחרת תחליטו איפה לגור ולאיזו קהילה להשתייך
אתה מחליט אם ללכת ללמוד מקצוע זה או אחר
אתה מחליט אם אתה רוצה חתונה במסעדה ל20 אנשים או חתונה באולם
אתה קובע מי מוזמן לחתונה

אני, ההורה שלך, מוכן בשמחה לענות לך על שאלות ולייעץ אם תרצה, אבל ההחלטות הן שלך בלבד. אתה מחליט, אתה נושא באחריות.

במצב כזה אכן האחריות על הבן.

אם ההורה לא עושה את השיחה הזו, ובסמכותו מחליט שהבן ילמד בישיבה, ויתחתן בגיל המתאים אחרי שההורים מבררים ומחליטים על גבולות הגיזרה ומתוך מה מותר לו לבחור, ומסכמים עם המחותנים מראש איפה יגורו וכמה כל צד משלם, וברור לאיזה קהילה הילד משתייך ובאופן כללי- הסמכות שלהם היא לקבוע איך הבן חי עכשיו ואיך הוא לפחות יתחיל את חיי הנישואין שלו.
אז אחרי כל זה- אי אפשר להתמם ולומר- מגיל 18 הוא לא באחריות ההורים.
הם המחליטים, הם האחראים. הם מתחייבים מול המחותנים לחצי חצי על 350 מנות בארמונות חן? הם קונים חצי מכמות המצעים לפי הסיכום? ברור לכולם שהם אלה שמחתנים את הבן והוא לא מתחתן בעצמו?
אז הם גם אחראים שהוא לא יבוא לנישואין עם חוב שהם אחראים לו.
כי הורה חרדי אחראי לילד שלו עד שהוא משחרר את הסמכות. לא שחררתם? תשלמו. זה המינימום של אחריות.

• הוסף לסימניות
נסכים שלא להסכים

נכון שלא מדובר בעשרות אלפי
אלא רק כמה אלפים (במקרה שלי זה היה 7000 קצת יותר ממשכורת ....)

אם הבעל אברך ואישתו המפרנסת למה היא אמורה לממן את החוב הזה ????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.