טיול אני מחפש טיול בזהות יהודית לקראת חג החנוכה..האם קרקוב או וילנה?

• הוסף לסימניות
אני לא רוצה טיול מאורגן אז לא להציע אני רוצה להכיר ולראות בעצמי..בדקתי על וילנה וגם על קרקוב ובשניהם יש בית כנסת עתיק וגם חבד ואוכל כשר כך שאפשר להסתדר..מה היעד שהכי ריגש אתכם? איזה בית כנסת יותר יפה? איזו קהילה יותר גדולה? איפה יש יותר אוכל כשר? מישהו מכיר והיה בתקופה האחרונה? מבחינת זמנים ועלויות לא אוכל לעשות את שניהם? הבנתי שבוילנה היתרון שאפשר גם לנסוע לקרקוב..אבל בפולין יש את מחנות ההשמדה שאפשר ללכת וזה מרגש..בקיצור תעזרו להחליט

• הוסף לסימניות
תבדוק טוב לגבי וילנה אם יש אוכל כשר, כשביררתי לא היה ממש.
ואגב כצאצא ליהודים רבים שגרו בשתי הערים האלו - אני חושב שלכל מושב בארץ ישראל יש הרבה יותר זהות יהודית, מאשר לערים הטמאות האלו שכל מה שנשאר בהן זה בגדול אנדרטאות וקברים אחרי שרצחו אותנו שם.

• הוסף לסימניות
רק לתשומת לבכם שבאיזור חנוכה יש בדרך כלל בערים כאלו שווקי קריסמס (חג נוצרי) מושקעים, וכל העיר מלאה בסיממני החג, כך שזהות יהודית לא ממש תהיה...

• הוסף לסימניות
לדעתי יש מקומות באירופה שצריך לברר לפני אם אפשר להסתובב שם עם זהות יהודית או להסתירה יכול להיות שבמזרח אירופה זה פחות אבל שווה לברר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה