שיתוף - לביקורת אני מיותר?

• הוסף לסימניות
בעודי מתלבט אם להתלבש או לשתות את הקפה בפיז'מה, קלטתי אותו דרך החלון.

הוא מיהר.

מאד מיהר.

תיק מסמכים שחור, חליפה, שפתיים מכווצות, עיניים נעוצות קדימה.

כמו טיל שהתביית על יעד.
ִ​

אוף

גם אני רוצה למהר לאנשהו !

שיחכו לי בלי סבלנות

שיהיו תקועים בלעדיי

שיאנחו - "הו סוף סוף הגעת"

עוד מעט מגיע חופש.
אבל לא בא לי חופש עכשיו,
בא לי משהו חריף.
משהו חם.

כמו פתיחת הבורסה בטוקיו,
כמו השקת מוצר מהפכני,
כמו הצבעה חשאית בקבינט,

מחפש מטרה.
משהו למרפק אליו
ולצפור "סליחה סליחה" לכל הנמושות שאני דורך על בהונותיהם בדרך.

.... שופך את הקפה שהתקרר בנתיים לכיור
ומתבונן על בהונותיי המחוצות מהדריסות של כל הקרייריסיטים שחולפים ב'וווווייישש' על פני...

עוד מעט נאכל צהריים ונלך לנוח.

אבל לנוח ממה?!

• הוסף לסימניות
בעודי מתלבט אם להתלבש או לשתות את הקפה בפיז'מה, קלטתי אותו דרך החלון.

הוא מיהר.

מאד מיהר.

תיק מסמכים שחור, חליפה, שפתיים מכווצות, עיניים נעוצות קדימה.

כמו טיל שהתביית על יעד.
ִ​

אוף

גם אני רוצה למהר לאנשהו !

שיחכו לי בלי סבלנות

שיהיו תקועים בלעדיי

שיאנחו - "הו סוף סוף הגעת"

עוד מעט מגיע חופש.
אבל לא בא לי חופש עכשיו,
בא לי משהו חריף.
משהו חם.

כמו פתיחת הבורסה בטוקיו,
כמו השקת מוצר מהפכני,
כמו הצבעה חשאית בקבינט,

מחפש מטרה.
משהו למרפק אליו
ולצפור "סליחה סליחה" לכל הנמושות שאני דורך על בהונותיהם בדרך.

.... שופך את הקפה שהתקרר בנתיים לכיור
ומתבונן על בהונותיי המחוצות מהדריסות של כל הקרייריסיטים שחולפים ב'וווווייישש' על פני...

עוד מעט נאכל צהריים ונלך לנוח.

אבל לנוח ממה?!
וואו, כל-כך הזדהיתי!
קטע אמיתי ומדהים.

תודה על זה.

• הוסף לסימניות
אתה לא מיותר! אין אדם מיותר!
במקביל, כדאי שתתחיל לחפש משהו לעשות. משהו עם משמעות. מקום שתוכל למהר אליו.

פעם משפט החתימה שלי היה "חצי מהכוס שלך כבר מלא - את החצי השני ביכולתך למלא בעצמך"
Your glass is already half full, take a moment to appreciate that. Fill the other half yourself. I'm sure you can do it
אני באמת מאמין שלכל אחד ישנה את האפשרות למלא את החצי הריק של הכוס שלו.

• הוסף לסימניות
במקביל, כדאי שתתחיל לחפש משהו לעשות. משהו עם משמעות. מקום שתוכל למהר אליו.
אני הייתי ממליץ לו להמשיך ככה, ישר.
אנחנו לפחות נהנים מכך...
רק דברים מדהימים יוצאים לו מהמקלדת

• הוסף לסימניות
אוי ויי
אני עכשיו מגלה שכבר פרסמתי פעם את הפוסט הזה בפרוג!
מישהו הזכיר לי את זה. והצורה שבה הוא בחר לרמוז לי על כך מעוררת התפעלות.
הוא לא רצה לפגוע בי וגם לא רצה לעורר מהומה ציבורית, ולכן הוא פשוט עשה לי לייק על הפוסט הישן.
צעד מתוחכם, ומלא חמלה. תודה רבה @מירער יקר.

יש לי כרגע מחסום כתיבה.
התחלתי סיפור לפני כמה חודשים, ואני לא מסוגל להמשיך אותו, וגם כמעט לא לכתוב שום דבר אחר.
זה לא מחסום כתיבה במובן הרגיל, חוסר יצירתיות ומוח ריק. לא. יש לי את כל הסיפור כבר בראשי פרקים. אבל אני לא מצליח לגרום לעצמי לשבת ולכתוב אותו. אני מעדיף לשחק טטריס כמו איזה ילד בן שבע מאשר לפתוח את הוורד הבלתי גמור ולהוסיף אפילו מילה אחת.
באסה. שתפתר מן הסתם יום אחד באיזשהו אופן, אלא שבנתיים חששתי שיעיפו אותי מקהילת הכתיבה עקב חוסר פעילות, אז חיטטתי בבית גנזיי ומצאתי את הקטע הזה, ולא זכרתי שכבר פרסמתי אותו תחת כותרת אחרת.
כותרות הן תמיד עניין מעצבן עבורי. אני כותב פוסט ואז קופץ לי המלבן הארוך עם ה"הכנס לכאן את הכותרת לנושא החדש", ואין לי מושג מה לכתוב. אוף, איך אפשר לדחוס את כל התוכן למשפט אחד?
שאכתוב מה הלב של הסיפור? יש לסיפור הרבה לבבות. ובכלל אני לא רוצה לחשוף את הנקודה המרכזית על ההתחלה, שיהיה קצת מתח ומסתורין.
בשביל מה צריך כותרות בכלל, זה עושה את הכל נורא טכני, הורג את נשמת הסיפור.
אז אני בוהה במלבן הריק הזה ונכנס ללחץ, כי אני חייב עכשיו לכתוב משהו מאד מבריק וקולע, משהו שיקבע אם אנשים ירצו לפתוח את הפוסט, ואני צריך לעשות את זה מהר. כי... ככה התחושה, שיש איזו ספירה לאחור נסתרת שמוחקת לך את הפוסט אם אתה לא מצליח למצוא כותרת תוך x זמן.
אז כל פעם יוצא משהו אחר.
הכותרת לפוסט ההוא הייתה "בוקר בטעם אוויר חסר צבע", ואו, איזה יומרנות פיוטית.
הפוסט הנוכחי קיבל את הכותרת "האם אני מיותר?" שבאופן מפתיע למדי יצא מדויק מאד -
כן! אני מיותר לחלוטין! כבר פורסמתי פעם אחת, נודניק שכמוני.

אופס
תראו כמה מילים יצאו לי כבר בתגובה הזאת, בלי עין הרע.
יכול להיות ש...
מחסום הכתיבה נשבר?!

• הוסף לסימניות
לפי כמות המילים בתגובה נראה שמחסום הכתיבה נשבר לגמרי : )
ואני צריך לעשות את זה מהר. כי... ככה התחושה, שיש איזו ספירה לאחור נסתרת שמוחקת לך את הפוסט אם אתה לא מצליח למצוא כותרת תוך x זמן.
נהניתי. כנראה שלכולנו יש את אותה תחושה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יקיריי.
לא כל סיפור שאני כותב בגוף ראשון - הוא עלי.
😊
חלילה לא חשדתיך.
זה מעניין, כי נפלתי עם חוק פו ודברי לא הובנו לאשורם, מה שאמור לגרור מלל מתפתל של הבהרה/התנצלות/רמיזה-לפרטנר-שהוא-יאבש.
למה רק 'אמור'?
כי חוק פו אתה בעצמך, מי שמדבר!
יש'ך עוד תלונות?!1 (ה1 נוסף במכוון להבהרת מדד הרגשות)
יום טוב

• הוסף לסימניות
חלילה לא חשדתיך.
זה מעניין, כי נפלתי עם חוק פו ודברי לא הובנו לאשורם, מה שאמור לגרור מלל מתפתל של הבהרה/התנצלות/רמיזה-לפרטנר-שהוא-יאבש.
למה רק 'אמור'?
כי חוק פו אתה בעצמך, מי שמדבר!
יש'ך עוד תלונות?!1 (ה1 נוסף במכוון להבהרת מדד הרגשות)
יום טוב
אני יודע שזה לא כיף להסביר את עצמך, אבל חוששני שתאלץ לעשות זאת כי לא הבנתי כלום.
לא מכיר את חוק פו (גגלתי ועדיין לא קלטתי בדיוק)
מה זה פרטנר-שהוא-יאבש?
ואת שאר החידה.

• הוסף לסימניות
אני יודע שזה לא כיף להסביר את עצמך, אבל חוששני שתאלץ לעשות זאת כי לא הבנתי כלום.
מה זה פרטנר-שהוא-יאבש?
ואת שאר החידה.
לא... לא... אני לא אפול לזה...
תשאל חברים.

• הוסף לסימניות
כי אני חייב עכשיו לכתוב משהו מאד מבריק וקולע, משהו שיקבע אם אנשים ירצו לפתוח את הפוסט
האמת, כשאני רואה פוסט שלך אני פותח ישר, בלי לראות מה הכותרת.
חזקה על חבר שאינו מוציא מתחת ידו דבר שאינו מתוקן
במקרה הכי גרוע הוא מעשר פעמיים ;)

• הוסף לסימניות
תדע לך שאתה איש מיוחד מאוד! הלב שלך פועם דרך המילים ואתה מצליח לרגש כל פעם מחדש.
פשוט תמשיך להיות. לשחק בטטריס או מה שזה לא יהיה. רק תהיה, פשוט. ואם יום אחד מחסום הכתיבה יישבר, אל תשכח לשתף אותנו כדי שנזכה להתענג מאישיותך המיוחדת כל כך.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
קטע יפה מאוד! (זוכר אותו מפעם, והיה שווה להעלות אותו רק בשביל שנזכה לקרוא אותו שוב...)
יש לי כרגע מחסום כתיבה.
התחלתי סיפור לפני כמה חודשים, ואני לא מסוגל להמשיך אותו, וגם כמעט לא לכתוב שום דבר אחר.
זה לא מחסום כתיבה במובן הרגיל, חוסר יצירתיות ומוח ריק. לא. יש לי את כל הסיפור כבר בראשי פרקים. אבל אני לא מצליח לגרום לעצמי לשבת ולכתוב אותו. אני מעדיף לשחק טטריס כמו איזה ילד בן שבע מאשר לפתוח את הוורד הבלתי גמור ולהוסיף אפילו מילה אחת.
באסה. שתפתר מן הסתם יום אחד באיזשהו אופן, אלא שבנתיים חששתי שיעיפו אותי מקהילת הכתיבה עקב חוסר פעילות, אז חיטטתי בבית גנזיי ומצאתי את הקטע הזה, ולא זכרתי שכבר פרסמתי אותו תחת כותרת אחרת.
כותרות הן תמיד עניין מעצבן עבורי. אני כותב פוסט ואז קופץ לי המלבן הארוך עם ה"הכנס לכאן את הכותרת לנושא החדש", ואין לי מושג מה לכתוב. אוף, איך אפשר לדחוס את כל התוכן למשפט אחד?
שאכתוב מה הלב של הסיפור? יש לסיפור הרבה לבבות. ובכלל אני לא רוצה לחשוף את הנקודה המרכזית על ההתחלה, שיהיה קצת מתח ומסתורין.
בשביל מה צריך כותרות בכלל, זה עושה את הכל נורא טכני, הורג את נשמת הסיפור.
אז אני בוהה במלבן הריק הזה ונכנס ללחץ, כי אני חייב עכשיו לכתוב משהו מאד מבריק וקולע, משהו שיקבע אם אנשים ירצו לפתוח את הפוסט, ואני צריך לעשות את זה מהר. כי... ככה התחושה, שיש איזו ספירה לאחור נסתרת שמוחקת לך את הפוסט אם אתה לא מצליח למצוא כותרת תוך x זמן.
אז כל פעם יוצא משהו אחר.
הכותרת לפוסט ההוא הייתה "בוקר בטעם אוויר חסר צבע", ואו, איזה יומרנות פיוטית.
הפוסט הנוכחי קיבל את הכותרת "האם אני מיותר?" שבאופן מפתיע למדי יצא מדויק מאד -
כן! אני מיותר לחלוטין! כבר פורסמתי פעם אחת, נודניק שכמוני.
מצטרף אליך באחוות סופרים נבוכה (כמה סיפורים שנמצאים אצלי במוח אבל הדחיינות הכרונית שלי גורמת לי לא לכתוב ולו מילה אחת מהם. וזה כולל את הביקורת לאפקט גן עדן, שכבר כתובה בחצייה, אך אני עצלן מדי מכדי לסיים אותה...)
זת'ומרת שברגע שאדם שאנחנו לא מכירים אישית כותב משהו, כל עוד אין סימן ברור לכך שהוא התכוון לזה ברצינות, תמיד אפשר לחשוב שהוא כתב את זה בציניות / בהומור. (וכן ההפך.)

• הוסף לסימניות
זת'ומרת שברגע שאדם שאנחנו לא מכירים אישית כותב משהו, כל עוד אין סימן ברור לכך שהוא התכוון לזה ברצינות, תמיד אפשר לחשוב שהוא כתב את זה בציניות / בהומור. (וכן ההפך.)
הפוך בדרך כלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה