עזרה אני צריך עזרה בנוגע לטלפון 4*4 דיוף מי שיכול לעזור

• הוסף לסימניות
📌 איך לבדוק מתי הופעל לראשונה טלפון לפי מספר IMEI?

שלום לכולם,
רכשתי לפני כחודשיים טלפון כשר מדגם ESCOLLS A4X, אך כשפתחתי אותו גיליתי שיש בו אנשי קשר ושיחות קודמות – מה שמעיד שהוא כנראה לא חדש.
אני מחזיק את מספר ה-IMEI של המכשיר ומעוניין לבדוק:

מתי הטלפון הופעל לראשונה?

האם הוא היה בשימוש קודם?

האם ניתן לקבל דו"ח הפעלה (Activation) או תאריך התחלת אחריות רשמי?

פניתי לסוכן שמכר לי את הטלפון, אך הוא טוען שהטלפון נמכר "חדש" ואין לו הוכחות לכך, ומאשים אותי שהכנסתי את אנשי הקשר בעצמי. בנוסף, הוא לא מסר לי קבלה או מסמך רשמי בעת הקנייה.
אני מחפש דרך עצמאית ואמינה לקבל הוכחה חותכת על תאריך ההפעלה והמצב של המכשיר.

מישהו מכיר שירות חינמי או בתשלום קטן שיכול לספק לי את המידע הזה? אשמח לקישורים והכוונה.
תודה רבה מראש! 🙏

• הוסף לסימניות
תתלונן בחברה הם יוכלו בודאי לדעת
מה שלא יקרה המוכר המאכער לא יאמין ויתיחס, כנראה הוא יודע שאתה צודק (נו באמת, מי מכניס אנשי קשר שהוא לא מכיר ובא להתלונן)

• הוסף לסימניות
כדי לבדוק אם הטלפון הכשר שלך מדגם ESCOLLS A4X היה בשימוש קודם, מתי הופעל לראשונה ומהו תאריך התחלת האחריות – חשוב להבין את האפשרויות הקיימות מול המידע הזמין, במיוחד בשוק של מכשירים כשרים, שבו לעיתים יש ייבוא מקביל, שיווק לא מפוקח, או מכירה של מכשירים מחודשים ללא ציון מפורש.

❶ בדיקת תאריך הפעלה ראשון – לפי IMEI​

בדרך כלל, תאריך ההפעלה הראשון נשמר בשרתי היצרן וניתן לבדיקה רק אם היצרן או היבואן הרשמי מספקים את השירות הזה.
  • ESCOLLS אינה מותג בינלאומי מוכר עם מערכת בדיקה גלובלית (כמו סמסונג, אפל או שיאומי), ולכן לא ניתן לבדוק IMEI באתר בינלאומי.
  • אם קיבלת אחריות או מסמך רכישה, נסה לפנות:
    • לחנות שמכרה לך – ובקש לדעת אם המכשיר חדש, מחודש או מחודש מהיצרן.
    • ליבואן הרשמי (אם קיים) – וספק להם את ה-IMEI לצורך בדיקה אם הופעל קודם.

❷ בדיקה עצמאית – מה אפשר לעשות?​

1. בדיקת היסטוריית שיחות ואנשי קשר – אם מצאת אנשי קשר ושיחות, סביר להניח שהמכשיר היה בשימוש קודם, כלומר נמכר כמחודש או משומש.
  2. בדיקת IMEI באתרים כלליים (ייתן רק פרטים בסיסיים כמו דגם):
    • אתר לדוגמה: imei.info
    • ייתכן שלא תקבל הרבה מידע על מכשירים "כשרים" לא רשמיים.
  3. בדיקת תאריך אחריות רשמית – רק אם המכשיר נרכש אצל יבואן רשמי שתומך בזה.

❸ בקשת דו"ח Activation​

אם המכשיר אכן מגיע מיצרן רציני ויש תמיכה בנתון הזה, רק היבואן הרשמי או החנות יוכלו להוציא לך מסמך כזה (בדרך כלל הם לא נותנים זאת ללקוח בקלות). כדאי לבקש במפורש:
  • מכתב עם תאריך התחלת אחריות
  • הצהרה על כך שהמכשיר חדש ולא מחודש/משומש

❹ מה כדאי לעשות עכשיו?​

• אם רכשת את המכשיר כ"חדש" והתגלה שהוא לא היה כזה – זוהי הטעיה צרכנית.
  • ניתן לפנות:
    • לחנות – ולבקש הסבר/החזר/החלפה.
    • לארגון אמון הציבור או ל-המועצה לצרכנות.
    • או להגיש תלונה באתר של הממונה על הגנת הצרכן:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה