עזרה אני צריכה הסבר בפולינום

• הוסף לסימניות
עכשיו התחלתי ללמוד פולינום ונגזרת וכו' למדנו שאם אי אפשר לאפס את הנגזרת זה פונקציה בלי נקודת קיצון. והיא נראת כמו בננה
ואני לא מצליחה להבין אם יש לפונקציה שיפוע והיא לא ישרה חייב להיות שבאיזשהו נקודה היא תתעגל ותתחיל לרדת ואז יהיה לה נקודת קיצון לא?
אשמח להסבר\תשובה

• הוסף לסימניות
עכשיו התחלתי ללמוד פולינום ונגזרת וכו' למדנו שאם אי אפשר לאפס את הנגזרת זה פונקציה בלי נקודת קיצון. והיא נראת כמו בננה
ואני לא מצליחה להבין אם יש לפונקציה שיפוע והיא לא ישרה חייב להיות שבאיזשהו נקודה היא תתעגל ותתחיל לרדת ואז יהיה לה נקודת קיצון לא?
אשמח להסבר\תשובה
לדוגמה פונקציה של X^3 (איקס בחזקת 3)
יש לה שיפוע, היא לא ישרה ואין לה נקודת קיצון.

• הוסף לסימניות
א. יותר קל להסביר אם השאלה הייתה על פונקציה ספציפית
ב. יש בהחלט אינסוף אפשרויות שפונקציה תהיה בלי נקודת קיצון אלא נקודת פיתול כמו לדוגמא
1624174800385.png

ג. ספציפית בפולינום שאין לו נגזרת מדובר בפונקציה שאינה נוגעת בצירים ושואפת לאינסוף או למינוס אינסוף כך שאין לה לא נקודות חיתוך עם הצירים ולא נקודות קיצון
1624175311154.png

• הוסף לסימניות
ג. ספציפית בפולינום שאין לו נגזרת מדובר בפונקציה שאינה נוגעת בצירים ושואפת לאינסוף או למינוס אינסוף כך שאין לה לא נקודות חיתוך עם הצירים ולא נקודות קיצון
זו באמת דוגמה יותר טובה.

הדוגמה שאני נתתי טובה ל:
יש לפונקציה שיפוע והיא לא ישרה
אבל היא לא עונה לקריטריון הזה:
אי אפשר לאפס את הנגזרת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה