טיול אני קיבלתי החלטה לנסוע לאושוויץ אחרי ה7.10..כמה זה יפחיד אותי אני ממש מפחד?

• הוסף לסימניות
הבנתי נוחתים בקרקוב ויש טיול מודרך לאושוויץ..אני אבל מת מפחד שזה יעשה לי סיוטים..מישהו עשה את הטיול הזה? במקביל איך אתם מסתדרים עם אוכל כשר? תפילות? יש חב"ד?

• הוסף לסימניות
מי אמר שסיוטים זה דבר רע?
(אם זה רק תקופה קצרה ולא מתדרדר).
אני חשבתי לנסוע לשם דווקא כדי לחטוף סיוטים, העולם שלנו צריך קצת ניעור.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הבנתי נוחתים בקרקוב ויש טיול מודרך לאושוויץ..אני אבל מת מפחד שזה יעשה לי סיוטים..מישהו עשה את הטיול הזה? במקביל איך אתם מסתדרים עם אוכל כשר? תפילות? יש חב"ד?
הבנתי שזה מאוד תלוי בהדרכה
עם לוקחים הדרכה מתאימה לחרדים אז יוצאים במבט אחר לגמרי מכל התיירים שמגיעים לשם

• הוסף לסימניות
אם לוקחים הדרכה חרדית זה לכאורה בסדר
אך אם אתה רגיש לא בטוח שזה יעשה לך טוב
תברר עם עצמך מה המטרה שלשמה אתה רוצה לנסוע
זה יעזור לך להתמקד.

• הוסף לסימניות
זה לא מפחיד, זה מרומם.
אם עושים את הסיור הזה בצורה נכונה, אתה יוצא עם מסקנה של - אני כאן בשביל להמשיך ולהיות נקמה לנאצים. אני כאן בשביל להמשיך את הקיום של היהדות, התורה והמצוות - מה שהם כל כך לא רצו שיהיה.
או כמו שאומר הרב נויגרשל שליט"א על המסע הזה: "זה לא תשעה באב, זה יום כיפור".

• הוסף לסימניות
קראת, שמעת הרבה על הנושא?
אתה לא הולך לראות משהו שלא שמעת
אני ראיתי במסע את מה שכבר איננו - הזעקה הדוממת
יש סיפורים ששמעתי שעשו לי הרבה יותר סיוטים מהליות שמה

• הוסף לסימניות
הייתי שם שנה שעברה היה מיוחד ומחייב אבל חובה להגיע עם מדריך מוצלח כי בלי ועם זה שמים וארץ וזה לא מסייט בכלל

• הוסף לסימניות
יש כאן לדעתי מקום לשאלת רב. יתכן וזה מצווה להימנע מלהפחיד את עצמינו טד, הרבה נושאים בנידון והנושא עמוק מידי לפה. רק אשתף שחברתי לקתה שם בהתקף פסיכיאטרי ראשון לע, לתשומת לב

• הוסף לסימניות
אין ענין לפחד אבל חייבים לדעת ולזכור מה היה שם ואין דרך אחרת באמת חוץ מלבקר ובשביל להרגיש באמת כדי לבוא בחורף שאנחנו מגיעים עם כל הביגוד החורפי ואילו שהיו שם בשואה לא ברור איך הם שרדו את זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה