- הוסף לסימניות
אני אשמח למתכוןאם מעניין אותך מתכון מדוייק אני יעלה
תודה!
אני אשמח למתכוןאם מעניין אותך מתכון מדוייק אני יעלה
אני אשמח למתכון
תודה!
וואו איזו אלופהסושי 5 רולים :
טוב אז רוב הטקס זה הכנת האורז והקירור שאפשר לעשות אותו גם יום לפני ולשים במקרר ולמחרת רק להרכיב.
לאורז:
רכיבים
לתערובת התיבול של האורז:
4 כפות חומץ אורז
1 כף מירין
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
אורז:
2 כוסות אורז לסושי
3 כוסות מים
(כוס מידה 250 מ''ל)
בכוס שמתאימה למיקרוגל מכניסים את החומרים לתיבול האורז ומכניסים למיקרו ל30 שניות (אועד שהסוכר נמס תלוי בעוצמת המיקרו)(אז בעיקרון לחלק הזה יש ריח נורא ואיום אז אני מכניסה את הכוס לתוך שקית הקפאה וקושרת ואחרי שיוצא מהמיקרוגל לא פותחת אלא רק מערבבת בתנועה סיבובית של הכוס שהכל יתערבב ונותנת לזה להתקרר אל דאגה לסושי לא יהיה טעם כזה!!!)
לאורז:
שוטפים את האורז היטב במסננת בערך דקה שלימה עד שמפסיקים לצאת מים לבנים אלא שקופים לגמרי, שמים בסיר את האורז, מוסיפים מים רגילים (לא רותחים) ומדליקים את האש -גבוהה- ומביאים לרתיחה ברגע שמגיע לרתיחה מכסים את הסיר במגבת נקיה מקופלת וסוגרים מעל את המכסה מנמיכים את הלהבה להכי נמוך ומבשלים 10 דקות בדיוק ומכבים את האש.
משאירים למנוחה חצי שעה ולא פותחים את הסיר בכלל, נותנים לאדים לעשות את העבודה.
אחרי חצי שעה מעבירים את האורז לכלי רחב ומוסיפים לאט את התיבול שהכנו לפני כן במיקרו , כל פעם מעט ולערבב היטב. האורז אמור להיות דביק(זה השלב שבו מתחילים להרגיש את הריח אם עד עכשיו שמרתם עליו בתוך השקית, הריח נשאר בבית אבל באורז עצמו הריח לאט לאט נחלש ומתוך הסושי בכלל לא מריחים לכן מאד ממליצה לאוורר היטב בשלב הזה.. יכול להיות שאני סתם מגזימה עם הריח.. אבל ממש לא התחברתי אליו למרות שאני טורפת את הסושי אח''כ...חחח)
טוב עכשיו מכסים שוב את האורז במגבת ומחכים לצינון מוחלט -טמפ' חדר (אם לא , והאורז עדיין חמים מעט האצה פשוט נהיית צמיגית ונהיה לה ריח של אקווריום לא מטופל..לא מומלץ גם אם אין זמן!!!)
בזמן הזה אפשר להכין את המילוי לבחירתכן
בתבנית תנור מרופדת מכניסים לאפיה רצועות דקות (בעובי סנטימטר) בטטה, וסלומון (למי שאוהב אותו אפוי) ואופים כ10 דקות
חותכים רצועות של אבוקדו(אפשר לחצות את האבוקדו לשניים עם הקליפה להוציא את הגרעין לחרוץ לאורך ולשלוף)
מלפפון חוצים לשניים מוציאים בכפית את החלק הרך של הגרעינים וחותכים ל4 רצועות ארוכות
אפשר לשים גם עירית או פטריות שיטאקי לפי הטעם
הרכבה:
מניחים אצה על מחצלת גילגול כשהצד המחוספס כלפי מעלה ומניחים מעל שכבה של אורז עם הידיים (האורז דביק ולכן מרטיבים את הידיים במים כל הזמן ) מניחים חופן של אורז ומשטחים בידיים רטובות עד לשיכבה בעובי סנטימטר. משאירים בקצה לרוחב האצה חלק ללא אורז כדי שהגלגול ידבק.
מכאן יש כמה אופציות למראה הסופי.
1. יש רולים שהאצה בחוץ והאורז והמילוי בפנים (עניין של טעם אבל אני פחות ממליצה לפעם ראשונה טועמים יותר מידי את האצה ואת המרקם שלה)
2. רול שהאורז בחוץ והאצה והמילוי מבפנים
3. אחת מהאופציות הקודמות ובציפוי של ביצה ופירורי פנקו(הכי הכי מומלץ במיוחד אם זו ההכרות הראשונה שלכם עם סושי)
4. 1/2 בציפוי טמפורה (כמעט אותו רעיון כמו 3)
וואוו זהממש ארוך....
אבל זה תיכף נגמר
ל1- משיכים מאותה נקודה מניחים לרוחב האצה במקביל לחלק שהשארנו ללא אורז אבמרחק של4 ס''מ מהקצה השני את המילוי -רצועות ומגלגלים את המחצלת ולוחצים היטב וגם מהצדדים שהמילו לא יברח.
ל2 הופכים את האצה עם האורז שהאצה תהיה כלפי מעלה מניחים באותו מקום (כמו ב1) את המילוי ומגלגלים.
לציפוי מקשקשים ביצה טובלים את הרול בשלמותו ומגלגלים בפנקו (מומלץ פעמיים)
בקיצור אם התייאשת למראה האורך... העבודה לא כ''כ ארוכה רק שיש כאן הרבה טיפים מנסיון כדי להצליח בפעם הראשונה...!!
בהצלחה סורי על החפירה חחח
וואו איזו אלופה
שאלות:
1 - הארוז בסיר שמים עם שמן?
2 - יש סיכוי לסושי בלי האצה וגמרנו? או שזה לא הולך?
עיצה טובה לגבי התמיסה בעלת הריח הלא ממש סימפטי של תיבול האורז....-סושי 5 רולים :
טוב אז רוב הטקס זה הכנת האורז והקירור שאפשר לעשות אותו גם יום לפני ולשים במקרר ולמחרת רק להרכיב.
לאורז:
רכיבים
לתערובת התיבול של האורז:
4 כפות חומץ אורז
1 כף מירין
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
אורז:
2 כוסות אורז לסושי
3 כוסות מים
(כוס מידה 250 מ''ל)
בכוס שמתאימה למיקרוגל מכניסים את החומרים לתיבול האורז ומכניסים למיקרו ל30 שניות (אועד שהסוכר נמס תלוי בעוצמת המיקרו)(אז בעיקרון לחלק הזה יש ריח נורא ואיום אז אני מכניסה את הכוס לתוך שקית הקפאה וקושרת ואחרי שיוצא מהמיקרוגל לא פותחת אלא רק מערבבת בתנועה סיבובית של הכוס שהכל יתערבב ונותנת לזה להתקרר אל דאגה לסושי לא יהיה טעם כזה!!!)
לאורז:
שוטפים את האורז היטב במסננת בערך דקה שלימה עד שמפסיקים לצאת מים לבנים אלא שקופים לגמרי, שמים בסיר את האורז, מוסיפים מים רגילים (לא רותחים) ומדליקים את האש -גבוהה- ומביאים לרתיחה ברגע שמגיע לרתיחה מכסים את הסיר במגבת נקיה מקופלת וסוגרים מעל את המכסה מנמיכים את הלהבה להכי נמוך ומבשלים 10 דקות בדיוק ומכבים את האש.
משאירים למנוחה חצי שעה ולא פותחים את הסיר בכלל, נותנים לאדים לעשות את העבודה.
אחרי חצי שעה מעבירים את האורז לכלי רחב ומוסיפים לאט את התיבול שהכנו לפני כן במיקרו , כל פעם מעט ולערבב היטב. האורז אמור להיות דביק(זה השלב שבו מתחילים להרגיש את הריח אם עד עכשיו שמרתם עליו בתוך השקית, הריח נשאר בבית אבל באורז עצמו הריח לאט לאט נחלש ומתוך הסושי בכלל לא מריחים לכן מאד ממליצה לאוורר היטב בשלב הזה.. יכול להיות שאני סתם מגזימה עם הריח.. אבל ממש לא התחברתי אליו למרות שאני טורפת את הסושי אח''כ...חחח)
טוב עכשיו מכסים שוב את האורז במגבת ומחכים לצינון מוחלט -טמפ' חדר (אם לא , והאורז עדיין חמים מעט האצה פשוט נהיית צמיגית ונהיה לה ריח של אקווריום לא מטופל..לא מומלץ גם אם אין זמן!!!)
בזמן הזה אפשר להכין את המילוי לבחירתכן
בתבנית תנור מרופדת מכניסים לאפיה רצועות דקות (בעובי סנטימטר) בטטה, וסלומון (למי שאוהב אותו אפוי) ואופים כ10 דקות
חותכים רצועות של אבוקדו(אפשר לחצות את האבוקדו לשניים עם הקליפה להוציא את הגרעין לחרוץ לאורך ולשלוף)
מלפפון חוצים לשניים מוציאים בכפית את החלק הרך של הגרעינים וחותכים ל4 רצועות ארוכות
אפשר לשים גם עירית או פטריות שיטאקי לפי הטעם
הרכבה:
מניחים אצה על מחצלת גילגול כשהצד המחוספס כלפי מעלה ומניחים מעל שכבה של אורז עם הידיים (האורז דביק ולכן מרטיבים את הידיים במים כל הזמן ) מניחים חופן של אורז ומשטחים בידיים רטובות עד לשיכבה בעובי סנטימטר. משאירים בקצה לרוחב האצה חלק ללא אורז כדי שהגלגול ידבק.
מכאן יש כמה אופציות למראה הסופי.
1. יש רולים שהאצה בחוץ והאורז והמילוי בפנים (עניין של טעם אבל אני פחות ממליצה לפעם ראשונה טועמים יותר מידי את האצה ואת המרקם שלה)
2. רול שהאורז בחוץ והאצה והמילוי מבפנים
3. אחת מהאופציות הקודמות ובציפוי של ביצה ופירורי פנקו(הכי הכי מומלץ במיוחד אם זו ההכרות הראשונה שלכם עם סושי)
4. 1/2 בציפוי טמפורה (כמעט אותו רעיון כמו 3)
וואוו זהממש ארוך....
אבל זה תיכף נגמר
ל1- משיכים מאותה נקודה מניחים לרוחב האצה במקביל לחלק שהשארנו ללא אורז אבמרחק של4 ס''מ מהקצה השני את המילוי -רצועות ומגלגלים את המחצלת ולוחצים היטב וגם מהצדדים שהמילו לא יברח.
ל2 הופכים את האצה עם האורז שהאצה תהיה כלפי מעלה מניחים באותו מקום (כמו ב1) את המילוי ומגלגלים.
לציפוי מקשקשים ביצה טובלים את הרול בשלמותו ומגלגלים בפנקו (מומלץ פעמיים)
בקיצור אם התייאשת למראה האורך... העבודה לא כ''כ ארוכה רק שיש כאן הרבה טיפים מנסיון כדי להצליח בפעם הראשונה...!!
בהצלחה סורי על החפירה חחח
ממליצה להכין פוקי בולאין לי מושג איך עושים את זה
אני פשוט רוצה להכין משלוח מנות עם דגים ולא בא לי סלמון או כזה כזה אני צריכה משהו יותר אישי
יש למשהי רעיון איך אני מכינה סושי או רעיון דומה?
מנסה להבין,האצה היא זאת שמחברת את הכל בלעדיה זה יתפרק.
בסיר ללא שמן ולכן מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי נון סטיק
עכשיו לפני פסח- לצערי אין בשומקום....בשערי רווחה יש
בטח יש גם בסופרים גדולים אחרים
אאל"ט היום ראיתי בשערי רווחהעכשיו לפני פסח- לצערי אין בשומקום....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים