אנמיה אצל תינוקות

• הוסף לסימניות
למישהו יש נסיון באנמיה אצל תינוקות -9 חודשים.
רמת הברזל - 8. (???)
המליצו לי על: פרקיד קידס. מישהו מכיר את זה.
עדיף להשתמש בזה במקום הפריפל הרגיל?

תודה רבה!
וחנוכה שמח ומאיר.

• הוסף לסימניות
למה לא בפריפל הרגיל?
8 זה נמוך בצורה לא רגילה

• הוסף לסימניות
השתמשנו בפריפל, חל שיפור. אבל אמרו לי שהפרקיד הזה זה טבעי וכו''...
ויכול להספג טוב יותר...

• הוסף לסימניות
בשר אדום טחון בירקות,
וסרפד בפרות.

מעלה פלאים.

• הוסף לסימניות
מה זה סרפד?

• הוסף לסימניות
סרפד -(שם מדעי urtica), סוג המכיל בין 30 ל-45 צמחים בעלי פרחים ממשפחת הסרפדיים, שתפוצתם קוסמופוליטית, אך כוללת בעיקר אזורים בעלי אקלים ממוזג… [SIZE=-1]גובהם של הסרפדים נע בין 10 ל-250 סנטימטרים. בישראל גדלים ארבעה מינים מהסוג סרפד מין סרפד הכדורים (urtica pilulifera) מין סרפד צורב (urtica urens) מין סרפד קרומי (urtica[/SIZE]…(מתוך ויקפדיה)

צמח עשיר ברזל ותכונות חיוביות נוספות, ניתן להשיג בבתי טבע.

• הוסף לסימניות
לא מאד הייתי ממליצה לך על משהו טבעי.
ההבדל בין הטבעי לקונבנציונלי הוא גם זה, שעל הטבעי לא עשו מחקרים מדעיים, ועל הקונבנציולני כן.
ברמה כזו של ברזל, אל תשחקי!!! תני דחוף משהו שהוכח שהוא מעלה את הברזל, ולא משהו טבעי, שלחברה של השכנה של הבת דודה העלה, ואולי לכם הוא לא מתאים!
לא רוצה להפחיד אותך, אבל רמה נמוכה מאד של ברזל בתינוקות עלולה לפגוע בהתפתחות המח שלהם!!!

• הוסף לסימניות
גם אני בקטע של טבעי וכל השאר, אבל בנושא של מינרלים הבנתי (לא באחריות) שבשונה מויטמינים, אין כל כך הבדל אם המקור טבעי או לא.
כדי להבטיח ספיגה מקסימלית, תני את הברזל עם ויטמין סי או עם מיץ תפוזים (אבל טרי!)

• הוסף לסימניות
אני לא כ"כ בקטע של טבעי, אבל אמרו לי שהטבעי אולי נספג טוב יותר.
לכן רציתי לדעת מה יש לחברים פה לומר... מנסיון או שלא... כדי לטפל בזה הכי טוב....
אז תודה לכולם !
וגם ליפה, שהפחידה :) אותי...

:eek: :eek: :eek:

אה, וב"ה אנחנו כבר ב-10.4, כששאלתי לא הייתי מספיק סמוכה לס"ד. (=ספירת דם)
אנחנו מתקדמים!

• הוסף לסימניות
הטבעי אכן נספג הרבה יותר טוב,

ויותר מזה אמר לי פעם רופא, שברזל שמקורו בחי נספג עוד יותר טוב,
נניח לו תשבי מול קערת חסה, ומול צלחת כבד, כאשר סה"כ הכמות ברזל לפי הספר בתוצאה הסופית שווה (כמובן שמהחסה צריך יותר)

תכלס הכבד יספג הרבה יותר.

כמוכן ההצעה של בשר אדום וסרפד העלתה אצלינו תוך חודש (!)
מרמה של 7+ לרמה נורמלית לילד שלא ספג את כל השאר.

• הוסף לסימניות
mig, תודה! - ילד בן כמה?
בכל יום בשר אדום + סרפד? כמה?
ומה שהוא לא אוכל יפה בבית...? (במעון מקסים בבית לא...)

• הוסף לסימניות
ילד בן כמה חודשים, משהו כמו9-11 חודש.
(הילד הזה כבר נשוי היום באושר)
אבל הסיפור מסופר במשפחה ומועבר לכל מי שיש לו בעיה של ברזל בתינוקות.

מנה של בשר שאת נותנת לתינוקות, מרוסקת בירקות. (אין צורך להאביס)
וכפית סרפד בפרות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה