אנשים יקרים מס הכנסה שלילי 2011

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
זה הלינק לבדיקת זכאות יש בו סרטון עם נשים (אצלי הוא מפעיל אוטומטי)
http://www.mahanak.org.il/index.html

וזאת הדבקה מהאתר

מי זכאי לקבלת מענק עבור שנת המס 2011?

החל משנת המס 2011 החוק חל על כל שכיר או עצמאי, שהייתה לו הכנסת עבודה או הכנסה מעסק ומשלח יד בשנת המס 2011, אשר עמד בכל התנאים הבאים:

1. גילך 23 ומעלה ויש לך ילדים, או שגילך 55 ומעלה, גם ללא ילדים.

2. במהלך שנת המס 2011, מעבר לדירת מגורים יחידה, לא הייתה בבעלותך או בבעלות בן/ בת זוגך, או בבעלות ילדך התלוי בך כלכלית, ביחד או לחוד, זכות במקרקעין (כגון: דירה, חנות, מגרש וכדומה), בישראל ו\או מחוץ לישראל, שחלקכם בזכות עולה על 50%.

3. אם מתקיים לגביך אחד מהשניים:
יש לך ילד אחד או שניים, או שגילך 55 שנים ומעלה גם ללא ילדים - התוצאה המתקבלת מחלוקת סך כל הכנסות העבודה ו/או הכנסה מעסק/משלח יד בשנת המס 2011, במספר חודשי העבודה שלך בפועל (כשכיר או כעצמאי, אך לא יותר מ- 12 חודשים) בשנה זו, גבוהה מ- *1,920 ₪ ונמוכה מ- *5,710 ₪.
יש לך שלושה ילדים או יותר – התוצאה המתקבלת מחלוקת סך כל הכנסות העבודה ו/או ההכנסה מעסק/משלח יד בשנת המס 2011, במספר חודשי העבודה שלך בפועל (כשכיר או כעצמאי אך לא יותר מ- 12 חודשים) בשנה זו, גבוהה מ- *1,920 ₪ ונמוכה מ- *6,237 ₪.

*הסכומים נכונים לפי המדד הידוע ב- 1.6.2010 ויתעדכנו ב- 1.6.2012, בהתאם להוראות החוק.

הגדרות:

שכיר – יחיד תושב ישראל שהייתה לו הכנסת עבודה בשנת המס 2011.
יובהר כי, החוק לא חל על שכיר שמתקיימים לגביו אחד התנאים הבאים:
העובד קיבל הכנסת עבודה מקרובו (בן זוג, אח, אחות, הורה, הורי הורה, צאצא וצאצאי בן הזוג, ובן זוגו של כל אחד מאלה).
העובד קיבל הכנסת עבודה מחברה, שהוא או קרובו הם בעלי שליטה בה.

הכנסת עבודה – משכורת (למעט פנסיה), הכנסות מעבודה במשק בית, דמי לידה המשולמים ע"י המוסד לביטוח לאומי, טובות הנאה שקיבל העובד ממעבידו (תשלומים שניתנו לעובד לכיסוי הוצאותיו, לרבות אחזקת רכב או טלפון, שכר לימוד, נסיעות לחוץ לארץ, רכישת ספרות מקצועית או ביגוד וכדומה).

עצמאי – יחיד תושב ישראל שהייתה לו הכנסה מעסק ו/או משלח יד בשנת המס 2011.

ילד – מי שטרם מלאו לו 19 שנים במהלך שנת המס 2011.

• הוסף לסימניות
עד מתי מקבלים על 2010?
זה אבוד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;538242:
עד מתי מקבלים על 2010?
זה אבוד?

לשנת 2010 יש עוד כמה חודשים שניתן להגיש.

מה שנכתב בפתיחת האשכול מתייחס לשנת 2011, שיהי' ניתן להגיש רק ב 2012

• הוסף לסימניות
מה שקיבלתי זה על 2009 או 10?

• הוסף לסימניות
זה נכון שעצמאיים מקבלים רק אחרי בחינת ההכנסות במשך שלוש שנים שלאחר הגשת הבקשה?
-כמו"כ זכור לי שהזכאות למס הכנסה שלישי היא אם יש ילד מתחת גיל שנתיים. לא?
אגב, הגשתי בדואר בקשה לפני כשנה. (עצמאית) -
אם הם מתייחסים להכנסות בלי מה שאני מוציאה על משכורות לעובדים נמצאתי לכאורה זכאית לסכום נאה, עד היום לא שמעתי מהם כלום.:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;538279:
מה שקיבלתי זה על 2009 או 10?

אם כבר קבלתם מענק זה על שנת 2009, על בקשה שהוגשה ב 2010.

נכתב ע"י נוי;538282:
אם הם מתייחסים להכנסות בלי מה שאני מוציאה על משכורות לעובדים נמצאתי לכאורה זכאית לסכום נאה, עד היום לא שמעתי מהם כלום.:confused:

1. אכן בעצמאים הם לא נותנים מענק כמו לשכיר, אלא מקזזים מסכום המס בו הוא חייב, במידה ולא הגיע לחבות מס בשנה הנוכחית, ישמרו את המענק לשנה הבאה, וכן הלאה 3 שנים, ואם גם בשנה הרביעית לא תגיעו לחבות מס תקבלו את המענק בניכוי 25%. (אין כמו להיות שכיר)
2. החל משנת 2011 יהיו זכאים כל תושבי הארץ, אבל ב 2009-10 זכאים רק מי שגר באזורי שילוב (ישובים מסוימים) או מי שיש לה ילד שלא מלאו לו שנתיים בשנת המס.
3. הכנסות = נבדקים לפי דו"ח רווח והפסד שהוגש בדו"ח השנתי למס הכנסה, ז"א סך כל ההכנסות בניכוי כל ההוצאות המותרות בניכוי, התוצאה זהו הרווח הנקי שהיא ההכנסה החייבת במס.

לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי בשמחה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;538282:
תתקשרי אליהם! הם לא עושים שמיניות באוויר בשביל לזכות אותך, ויכול להיות שסתם חסר איזה טופס ואף אחד לא מיידע אותך. חבל!
(אני פעם ביררתי מה קורה בערך שנה אחרי ששלחתי טפסים, והתברר שהיה סתם חסר משהו קטן שכשסידרתי אותו קיבלתי את הכסף)

• הוסף לסימניות
תודה רבה לmiler למתן עזרתו לכולם ובשמחה!

• הוסף לסימניות
יש לי ילדה שנולדה במאי 2010 ואני שכירה אפשר לקבל עליה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ז"א שאם יש לי 2 דירות שרשומות על שמי אני לא זכאית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. לב;538594:
ז"א שאם יש לי 2 דירות שרשומות על שמי אני לא זכאית?

אם זוהי דירה נוספת להשקעה, אכן לא ניתן לקבל מענק.

אבל אם זוהי דירת מגורים שנקנתה לדוגמא עד למכירת הדירה הקודמת, עדיין יראו כאילו לא היה לתא המשפחתי יותר מדירת מגורים אחת, ותוכלו לקבל מענק.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה! האם הכנסה שנתית כוללת חופשת לידה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;538638:
תודה! האם הכנסה שנתית כוללת חופשת לידה?
2010- לא.
2011- כן.

• הוסף לסימניות
רגע, אבדתי את החשבון:
אם מאז תחילת החוק קבלתי כבר פעמיים, האם עתה הזמן להגיש את הפעם השלישית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;539171:
רגע, אבדתי את החשבון:
אם מאז תחילת החוק קבלתי כבר פעמיים, האם עתה הזמן להגיש את הפעם השלישית?

עכשיו ניתן להגיש בקשות ל 2010 בלבד. וכנראה שעדיין לא הגשת לשנה זו.

• הוסף לסימניות
MILLER
אין מילים על השרות והייעוץ.
המלצותי החמות.
אם מישהו צריך יועץ מס - זו הכתובת.

(מקווה מאוד שהודעתי לא תימחק, על רקע תרומותיו הקבועות של MILLER לחברי פרוג)

• הוסף לסימניות
אני שכירה ב- 2010: בדיוק חודשים 1-2-3 חופשת לידה אצלי וגם בסוף השנה חודש אחד 1,800 כאשר בשאר החודשים הממוצע הוא 3,000 האם זה אומר שלא אקבל כלום?? :(
על 2009 קבלתי 4,000+!!
תודה על העזרה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה