אנשים רגישים מאוד.

מצב
הנושא נעול.
אני רואה שלא הבנתם אותי.
אדם רגיש הוא לא בן אדם פגיע, כי א"כ כל בן אדם יכול למצוא את עצמו בכינוי הזה אם הוא קצת רגשן. הכוונה של אדם רגיש זה שהוא לא מווסת,
זאת אומרת שאם הוא רואה בן אדם חולה כואב לו מאוד עד כדי כך שהוא מאבד את השיקול דעת שלו ומסוגל לעזוב את הבית שלו ואת אשתו בשביל לשהות לידו ולפרנס אותו ולדאוג לו, ולפני שהוא עושה את זה הוא לא מסוגל לתפקד, הוא מרגיש אשם בזה שהבן אדם הזה חולה וזה יגרום לו לעשות כמעט או הכל בשבילו. ויש עוד הרבה דוגמאות כאלו שהוא מרגיש אשם בדברים שקרו לאחרים, אם זה שהחבר פספס את האוטובוס והוא מסוגל לרדת ולחכות שעה בתחנה עם חבר שלו העיקר שהוא לא יהיה לבד ושיהיה לו נחמד אפילו שעל חשבון זה הוא מאחר לעבודה ומפסיד כסף כי הוא מרגיש אשמה על זה שהוא פספס את האוטובוס. וזה כמו שאמרתי אתמול על הקשת התקשורתית כי גם אוטיסט אם הוא החליט משהו מסויים הוא יעשה הכל בשביל שזה יקרה בדיוק כמו הרגיש, אבל ההבדל ביניהם זה שהרגיש עושה את זה ממקום שהוא מרחם דואג או מרגשות אשמה אפילו שאין לו סיבה להאשים את עצמו, והאוטיסט יעשה את אותה פעולה כי זה מה שהוא החליט שצריך שיהיה. ושום דבר לא יעצור אותם לא את הרגיש ולא את האוטיסט אלא להיפך זה רק יעצבן אותם ויגרום להם לרצות יותר לעשות את זה, אבל בעוד שהאוטיסט ינעל על זה ולא יהיה כמעט סיכוי להוציא אותו משם הרגיש אם ישבו איתו ויסבירו לו מה הבעיה ולמה מה שהוא עושה זה לא נכון יהיה עם מי לדבר ויהיה אפשר להוציא אותו מהרצון הזה.
זה תמצית ההסבר של אדם רגיש מאוד שאגב מי שיסתכל ויקרא באמת את ההודעות הראשונות של האשכול יראה שלזה נפתח האשכול כי זה בעיה שצריך וחובה לטפל.
הנושא שעכשיו דנים עליו נראה צריך לשנות את הכותרת לרגשנים או מתרגשים ולא לרגישים
אם אתם לא מסכימים איתי ובבקשה לא להיכנס לקטנות על כל מילה אלא על המכלול כי יכול להיות שפספסתי פרטים אתם מוזמנים לבדוק בכל מכון טיפולים רגשיים.

זה לא מכניס אותי למשבצת החלש והמסכן-
!
היא לא דבר שמתיר כל מיני התמסכנויות
מי אמר שזה נותן לנו אישור להתמסכן ??
זה שאנחנו מרגישים כל דבר בעוצמה, לא אומר שאין לאחרים רגישות!
זה לא הופך אחרים ל-פחות!
כל אחד והמעלות והמתנות שהשם נתן לו.

קטונתי, אבל לעניות דעתי, מי שלא אר"ם הוא יותר מיושב ופנוי .

יש הרבה אנשים רגישים, ויש גם אר"מים.
אין פה רע וטוב.
ובהחלט גם מי שהוא לא אר"ם יש לו רגישות לסרטונים אלימים, פריצות וכד'.
האם יש יהודי שלא כואב לו לראות סרטון אלימות כלפי אחר?
האם יש יהודי שלא כואב לו לראות מה הולך בקניונים?
האם יש יהודי שלא מפריע לו לראות חילול שבת?
כל מילה! צודקים!
אנחנו צריכים להיות מאוזנים כי שני קצוות הקשת הן גרועים מאוד ולא ניתן לבן אדם שפוי לחיות ולהתנהל איתן
כולם צריכים לעבוד על זה!

נערך לאחרונה ב:
אדם רגיש הוא לא בן אדם פגיע, כי א"כ כל בן אדם יכול למצוא את עצמו בכינוי הזה אם הוא קצת רגשן. הכוונה של אדם רגיש זה שהוא לא מווסת,
ואם הוא רגיש אבל כן מווסת? ואם רגע אחד קשה לו יותר אבל במשנהו הוא אוזר כוחות וקם וממשיך הלאה?
זאת אומרת שאם הוא רואה בן אדם חולה כואב לו מאוד עד כדי כך שהוא מאבד את השיקול דעת שלו ומסוגל לעזוב את הבית שלו ואת אשתו בשביל לשהות לידו ולפרנס אותו ולדאוג לו, ולפני שהוא עושה את זה הוא לא מסוגל לתפקד, הוא מרגיש אשם בזה שהבן אדם הזה חולה וזה יגרום לו לעשות כמעט או הכל בשבילו. ויש עוד הרבה דוגמאות כאלו שהוא מרגיש אשם בדברים שקרו לאחרים, אם זה שהחבר פספס את האוטובוס והוא מסוגל לרדת ולחכות שעה בתחנה עם חבר שלו העיקר שהוא לא יהיה לבד ושיהיה לו נחמד אפילו שעל חשבון זה הוא מאחר לעבודה ומפסיד כסף כי הוא מרגיש אשמה על זה שהוא פספס את האוטובוס.
זאת דוגמא לחוסר איזון, וגם- אלו מקרים קיצוניים מידי כי אני לא מאמינה שאדם שפוי ירצה לאחר לעבודה בשביל חבר שפספס את האוטובוס גם אם אכפת לו מאד!
וזה כמו שאמרתי אתמול על הקשת התקשורתית כי גם אוטיסט אם הוא החליט משהו מסויים הוא יעשה הכל בשביל שזה יקרה בדיוק כמו הרגיש, אבל ההבדל ביניהם זה שהרגיש עושה את זה ממקום שהוא מרחם דואג או מרגשות אשמה אפילו שאין לו סיבה להאשים את עצמו, והאוטיסט יעשה את אותה פעולה כי זה מה שהוא החליט שצריך שיהיה. ושום דבר לא יעצור אותם לא את הרגיש ולא את האוטיסט אלא להיפך זה רק יעצבן אותם ויגרום להם לרצות יותר לעשות את זה, אבל בעוד שהאוטיסט ינעל על זה ולא יהיה כמעט סיכוי להוציא אותו משם
שוב- גם אצל האוטיסטים יש קשת רחבה ואני יכולה להגיד בתור גננת שעובדת עם האוכלוסיה שהרבה מהם לומדים להתרכך ולהתגמש וזה מדהים!
הרגיש אם ישבו איתו ויסבירו לו מה הבעיה ולמה מה שהוא עושה זה לא נכון יהיה עם מי לדבר ויהיה אפשר להוציא אותו מהרצון הזה.
מה הוא עושה לא נכון? שהוא נפגע? שהוא לוקח דברים בפורפורציות אחרות מרוב העולם?
בינינו- האנשים הרגישים עושים הכי הרבה עבודת חיים עם עצמם כדי לחיות טוב יותר בעולם הזה. א''א להאשים תכונה שנולדת איתה, אפשר למצוא דרכים לעזור לעצמך במקומות בהם קשה לך
זה תמצית ההסבר של אדם רגיש מאוד שאגב מי שיסתכל ויקרא באמת את ההודעות הראשונות של האשכול יראה שלזה נפתח האשכול כי זה בעיה שצריך וחובה לטפל.
אם אתם לא מסכימים איתי ובבקשה לא להיכנס לקטנות על כל מילה אלא על המכלול כי יכול להיות שפספסתי פרטים אתם מוזמנים לבדוק בכל מכון טיפולים רגשיים.
ואם כבר מדברים על הגדרות ומחקרים- בואו נשאיר את זה למקצוענים ממנו שכבר עשו את העבודה כמו פרופסור איילין ארון ועוד אנשי מקצוע ופשוט נבין שעד שלא חקרנו ובדקנו- אנו לא מבינים!
ועוד משהו- מאד מפריע לי ואני מאמינה שלהרבה מקוראי האשכול הזה שאתם מכניסים כ''כ הרבה את המושג 'בעיה'- אנחנו לא מתעלמים מהרגישות וההתמודדות שלה אבל אין צורך להנכיח כל הזמן את הבעייתיות שבדבר.
בתקווה שדבריי נפלו על אזניים קשובות כי השתדלתי להיות עדינה

האם יש יהודי שלא כואב לו לראות סרטון אלימות כלפי אחר?
האם יש יהודי שלא כואב לו לראות מה הולך בקניונים?
האם יש יהודי שלא מפריע לו לראות חילול שבת?
הכנוי להרגשה שעוברת אצלכם באותו רגע בראש היא נקראת מצפון וזה לא נכנס בקטגוריה של הטרנד החדש שנקראת אני רגיש מידי
רגישות היא בעיה היא לא דבר שמתיר כל מיני התמסכנויות, בדיוק כמו שיש בעיה שנקראת אוטיזם, לפי DSM גם HSP (רגישות) היא לקות ניורולוגית.
לכן את המתנה שהרבה מעוקבי האשכול קיבלו או טוענים שפונקו משמיים היא לא משהו שאפשר להשאיר וללכת עם שלט אני לא אשם אני רגיש.
הקשת התקשורתית שכל בני האדם נמצאים בה מתחילה ב HSP ונגמרת ב ASD לכן אנחנו צריכים להיות מאוזנים כי שני קצוות הקשת הן גרועים מאוד ולא ניתן לבן אדם שפוי לחיות ולהתנהל איתן. אני מציע לכם ללמוד ולקרוא את הנושא לפני שאתם מכניסים את עצמכם לשם
האם תוכל להביא ציטוט מה- DSM לדבריך?
אחרת לא נוכל לדון בהם ברצינות.

אני רואה שלא הבנתם אותי.
זאת אומרת שאם הוא רואה בן אדם חולה כואב לו מאוד עד כדי כך שהוא מאבד את השיקול דעת שלו ומסוגל לעזוב את הבית שלו ואת אשתו בשביל לשהות לידו ולפרנס אותו ולדאוג לו, ולפני שהוא עושה את זה הוא לא מסוגל לתפקד, הוא מרגיש אשם בזה שהבן אדם הזה חולה וזה יגרום לו לעשות כמעט או הכל בשבילו. ויש עוד הרבה דוגמאות כאלו שהוא מרגיש אשם בדברים שקרו לאחרים, אם זה שהחבר פספס את האוטובוס והוא מסוגל לרדת ולחכות שעה בתחנה עם חבר שלו העיקר שהוא לא יהיה לבד ושיהיה לו נחמד אפילו שעל חשבון זה הוא מאחר לעבודה ומפסיד כסף כי הוא מרגיש אשמה על זה שהוא פספס את האוטובוס. וזה כמו שאמרתי אתמול על הקשת התקשורתית כי גם אוטיסט אם הוא החליט משהו מסויים הוא יעשה הכל בשביל שזה יקרה בדיוק כמו הרגיש, אבל ההבדל ביניהם זה שהרגיש עושה את זה ממקום שהוא מרחם דואג או מרגשות אשמה אפילו שאין לו סיבה להאשים את עצמו, והאוטיסט יעשה את אותה פעולה כי זה מה שהוא החליט שצריך שיהיה. ושום דבר לא יעצור אותם לא את הרגיש ולא את האוטיסט אלא להיפך זה רק יעצבן אותם ויגרום להם לרצות יותר לעשות את זה, אבל בעוד שהאוטיסט ינעל על זה ולא יהיה כמעט סיכוי להוציא אותו משם הרגיש אם ישבו איתו ויסבירו לו מה הבעיה ולמה מה שהוא עושה זה לא נכון יהיה עם מי לדבר ויהיה אפשר להוציא אותו מהרצון הזה.
נראה לא ממש הבנת את המושג אר"מ,
חבל סתם לדבר על משהו שאינך מבין .
אני חושבת שאני לא היחידה שחושבת כך.

יותר מכך, אנשי אר"מ הם אנשים מדהימים מכילים ומתמודדים .
אפחד לא מחפש להיות בעייתי ובטח שלא להתמסכן.
כי להתמסכן כל אחד יכול גם בלי שיש לו 'בעיה' מוגדרת...
אלא ההפיך הוא הנכון - מחפשים להיות כמה שיותר 'נורמלים' ולא מוזרים בתחושה לפחות
הדבר דורש הרבה כוחות נפש . הרבה מאוד שזר לא יבין ...
אני בטוחה שמי שאר"מ באמת יסכים ויזדהה.

לרגישים, ולרציניים, שבין הקוראים אבהיר:
אין ב- DSM הפרעה כזו.
(בדקתי ברגע זה, לשם הדיוק. אין.)

לעומת זאת, מחקרים הראו שאכן רגישות באופן כללי משתנה בין אנשים שונים,
אבל שלא כמו בהתפלגות נורמלית- שהרוב איפשהו באמצע, ובשוליים יש רק מעטים,
בנושא של רגישות יש כ-20% בצד הגבוה של הרגישות,
מה שככל הנראה מספר שזו אינה חריגות או בעיה,
אלא תכונה, שיש לה תפקיד אישי ואף חברתי.

אין פה עניין של התמסכנות, זה עניין של עובדות.
רוב ההודעות שעברתי עליהן, לא אומרות שמאז שהן גילו שהן אר"מ, הם יותר מסכימות לעצמן וכו'.
ההפך, לי לפחות, מאז שנודע לי על כך, יש הרבה פחות כעס על עצמי והרבה יותר הכלה (מאמינה שיש כאלה שמזדהות איתי).
מאד מפריע לי ואני מאמינה שלהרבה מקוראי האשכול הזה שאתם מכניסים כ''כ הרבה את המושג 'בעיה'- אנחנו לא מתעלמים מהרגישות וההתמודדות שלה אבל אין צורך להנכיח כל הזמן את הבעייתיות שבדבר.
בדיוק.
אף אחד לא אמר שזו לא בעיה. זו בעיה, והיא ניכרת כשאנחנו ליד אנשים שממש לא כאלה, אבל מכאן ועד להדגיש שזו בעיה... זה קצת מזכיר לי חברה שבזמנו טרחה להסביר לי שמשקפיים זה מום.

אגב,
לא אכנה את עצמי בעייתית ....
ולא אשווה את עצמי לאוטיזם....
אם מצד אחד קבלתי מתנה מיוחדת , שמצדה האחר המתנה הזאת דורשת התמודדות
אז הפכנו לבעיה ???!!!

למה אנשים עם בעיות קשב , הם בעייתיים ???
יש להם מתנות רבות. הם אנשים מיוחדים מהיכרות אישית !
וכן... הם מתמודדים וחלקם גם מטפלים , אז הם בעיה ???!!!

נקודה למחשבה-
אם נסתכל על אנשים ונשפוט אותם לפי התכונות , אז זה עצוב !
כל אחד שווה ומעורך מעצם היותו . נקודה
וכל אחד מאופיין בתוכנות שונות שקבל מבורא עולם, שהם עבודת החיים שלו.
ואין כאן מקום של בעיה שלי -בעיה שלך ...
כל אחד המיוחדות שלו הנקודות המאירות שבו , והחלקים החלשים שלו ...

מקווה שהובנתי

אה וכן- זו מתנה! בהחלט! ליהנות מהטבע, משיר מרגש, מילדים- איןמתנה גדולה מזו! רוב האנשים זה פשוט עובר לידם והם לא שמים לב לרגעים הקטנים והיפים הללו ופשוט רודפים כל הזמן אחר הספקים ואחרי החיים התובעניים ולא נהנים מהחיים עצמם
מסכימה איתך במאה אחוז בעייני רגישות זה אפילו יתרון להיות בנאדם שיודע לבין את עצמו להסביר את עצמו להבין את הסביבה בצורה יותר עמוקה ולא רדודה ושטחית בעייני זה מתנה

בעייני טעות ענקית ,אדם רגיש זה אדם לא מווסת?
אדם רגיש זה אדם שיכול להיות בסיטואציה חברתית מסוימת ולשים לב לפרטים שאחרים לא שמים לב אליהם אז בעייני זה אפילו מעלה ויתרון
את אומרת שאם הוא רואה בן אדם חולה כואב לו מאוד עד כדי כך שהוא מאבד את השיקול דעת שלו ומסוגל לעזוב את הבית שלו ואת אשתו בשביל לשהות לידו ולפרנס אותו ולדאוג לו
לגבי זה, זה בן אדם לא מאוזן בלי קשר לרגישות
אם כל הכבוד לרגישות אני לא אוותר מעצמי או האשים את עצמי בדברים שאין לי יד ורגל בהם
ויש עוד הרבה דוגמאות כאלו שהוא מרגיש אשם בדברים שקרו לאחרים, אם זה שהחבר פספס את האוטובוס והוא מסוגל לרדת ולחכות שעה בתחנה עם חבר שלו העיקר שהוא לא יהיה לבד ושיהיה לו נחמד אפילו שעל חשבון זה הוא מאחר לעבודה ומפסיד כסף כי הוא מרגיש אשמה על זה שהוא פספס את האוטובוס
שוב הפעם הקצנה ותיאור של אדם לא מאוזן
מה קשור רגשות אשמה לסיטואציה שלא קשורה אליי עם כל הרגישות שיש לי
זה כבר אדם שמאשים את עצמו בדברים שלא קשורים אליו ,בלי שום קשר לרגישות

היה לי הרבה מה להשיב על הרעיון שאוטיזם וארמיות הם שני קצוות של אותה הפרעה, אבל במקום לעבוד
קשה לנסח ולהוכיח, פניתי ליועץ האישי שלי ואמרתי לו שיענה במקומי.
כמו תמיד הוא לא אכזב.

רשות הדיבור לצ'אט ג'יפטי:

🧠 למה רגישות גבוהה אינה אוטיזם – תגובה להסבר שניתן באשכול

אני רוצה להתייחס בהערכה לדבריך, שמשקפים הבנה עמוקה של עולמם של אנשים רגישים מאוד, אבל חשוב לדייק:
רגישות גבוהה (HSP) ואוטיזם (ASD) הן תופעות שונות מהיסוד, גם אם יש לעיתים התנהגויות שנראות דומות כלפי חוץ.

🔍 הנה כמה נקודות מפתח שמבהירות את ההבדל:
🧩 1. הסיבה שונה לגמרי:

אדם רגיש מאוד פועל מתוך סערת רגשות: רחמים, אמפתיה, תחושת אחריות ואשמה.

אדם עם ASD פועל מתוך קיבעון מחשבתי או צורך פנימי בסדר, חזרתיות, או עמידה בכללים פנימיים – לא מתוך רגש כלפי האחר.

👁 2. מודעות רגשית:

הרגיש מאוד מרגיש יותר מדי – הוא מגיב בעוצמה לכל רגש, גם של עצמו וגם של אחרים.

האוטיסט מתקשה לעיתים לזהות רגשות אצל אחרים, להבין רמזים חברתיים או להגיב ברגש מותאם.

🔄 3. גמישות:

הרגיש עשוי להיות מוצף רגשית – אבל יכול להבין ולהשתנות כשמדברים אליו.

האוטיסט עלול להינעל על תבנית פעולה ולא להגיב גם להסברים רגשיים – פשוט כי זה מנגנון שונה במוח.

📚 4. הגדרה מקצועית:

רגישות גבוהה היא תכונת אופי נפוצה שאינה מוגדרת כהפרעה נפשית.

אוטיזם הוא אבחנה רפואית קלינית, עם קריטריונים ברורים ומובנים.

💬 לסיכום:

אדם רגיש מאוד פועל מתוך רגש מוגבר, בעוד שאדם עם אוטיזם פועל מתוך צורך פנימי קבוע.
שניהם יכולים להיראות כ"עקשנים", אבל השורש שונה, הכוונה שונה, והדרך לעזור להם שונה.

ולכן, חשוב לא לבלבל בין המושגים – כי זה עלול להזיק גם להבנה וגם לטיפול.

נערך לאחרונה ב:
לרגישים, ולרציניים, שבין הקוראים אבהיר:
אין ב- DSM הפרעה כזו.
(בדקתי ברגע זה, לשם הדיוק. אין.)
נכון, כי המונח HSP חדש,
אבל אני חושבת שלא ירחק היום ויכניסו גם את זה.
פעם לא היה בDSM לדוג' : ADHD /ADD /ASD וכד'

אני לא חושבת שהוא השווה, הוא פשוט אמר שיש רצף שבהכי נמוך שלו נמצא ASD ובהכי גבוה נמצא HSP.
ערכתי.

אני הייתי מוסיף שאפשר לומר שהדבר שהוא הכי הפוך מאוטיזם זה ארמיות.
המאפיין המרכזי של אוטיזם הוא קשיים בתקשורת הבין-אישית.

ציטוט מויקפדיה:
אוטיסטים רבים מתקשים ביצירת קשרים חברתיים ובשמירה עליהם.
בנוסף, לרבים מהם יש קושי בפירוש של תקשורת לא-מילולית, בהבנת סרקזם,
בקריאת שפת גוף והבעות פנים, בשמירה על קשר עין בעת שיחה, ובתמלול רגשות.

אנו הארמי"ם ממש ההיפך הגמור מזה.

אוטיזם זה ניתוק מהסביבה ברמת המח.
ארמיו"ת זה חיבור עמוק מאוד לסביבה ברמת הלב.

זה בעיקר חשוב לאבחנה מבדלת, שלא יזהו אר"מ בתור אוטיסט (ברמת העיקרון, קראתי שאפשר גם וגם, וצריך לראות מה התפתח ממה).

נכון, כי המונח HSP חדש,
אבל אני חושבת שלא ירחק היום ויכניסו גם את זה.
פעם לא היה בDSM לדוג' : ADHD /ADD /ASD וכד'
זה לא כ"כ פשוט. יש הרבה שטוענים שזאת אבחנה מלאכותית,
צירוף של כמה דברים קיימים, ולא באמת משהו בפני עצמו.

זה לא כ"כ פשוט.
באמת לא כ"כ פשוט...
גם האבחנות שנכתבו למעלה, גם אותם עד שהכניסו.
יש הרבה שטוענים שזאת אבחנה מלאכותית,
צירוף של כמה דברים קיימים, ולא באמת משהו בפני עצמו.
פעם גם טענו שהילדים פשוט מופרעים, לא יוצלחים, לא מחונכים וכד'
אחרי הרבה מחקרים הגיעו למונחים שנ"ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה