איזה מתוק!כאמא לילד אר"מ זה ממש מורכב ומצריך חשיבה רבה לפני כל מילה.
תגובות פשוטות -לדעתי, יכולות להביא אותו לבכי ודמעות ,רעש והמולה מברחים אותו לפינה...
מעשים פשוטים בבית מביאים אותו להתפרצות, וגם הוא ממש אומן, נפש עשירה, שם לב לכל דבר ראשון, רגיש מאד לסביבה, תמיד חשבתי שהוא עם בעיות תחושה הגורמות לכל הנ"ל
עכשיו אני מבינה שיש הרבה מעבר
חד משמעייפה שאת מודעת אליו ורואה את הצרכים שלו! זה חשוב מאד במיוחדים בגילאים צעירים שאז הנפש של הילד נבנית
ועוד יותר- תחשבי כמה טריגרים ועגמת נפש יכולים למנוע אם הבעל/ אישה- יהיו מודעים שהיא או הוא אר"ם...חד משמעי
הלוואי שההורים שלי לא היו מודעים לרגישות שלי כשהייתי קטנה. היה יכול למנוע הרבה טריגרים...
מעניין אם כבר מדברים על מודעות לאר"מ מהסביבה, אז להציף את זה כבר בשידוכים?ועוד יותר- תחשבי כמה טריגרים ועגמת נפש יכולים למנוע אם הבעל/ אישה- יהיו מודעים שהיא או הוא אר"ם...
למרות שאתם כותבות פה ומודעות לזה .יש הרבה שלא נחשפו לכזה מילה שלא יודעים לתת לזה שם והם פשוט סובלים...כמה עצוב![]()
מי שיש לו מידות טובות ויכולת הכלה של השני יכול בהחלט להסתדר עם אר"ממעניין אם כבר מדברים על מודעות לאר"מ מהסביבה, אז להציף את זה כבר בשידוכים?
אולי לא כל אחד בנוי להתחתן עם אר"מ?
מעניין אם כבר מדברים על מודעות לאר"מ מהסביבה, אז להציף את זה כבר בשידוכים?
אולי לא כל אחד בנוי להתחתן עם אר"מ?
מי שיש לו מידות טובות ויכולת הכלה של השני יכול בהחלט להסתדר עם אר"מ
לבן זוג אר"מ יש הרבה יתרונות, לא רק חסרונות...
כל מה שכתוב כאן נכון, אבל לדעתי זה כן צריך להיות מדובר בפן הכי גבוה. למה? כי מי שנכנס לזה צריך להבין ולדעת למה הוא נכנס.המון יתרונות! ומאד קל להסתדר איתנו כי יש בנו גמישות ואנחנו יודעים לסלוח.
גם אני ככה.מעניין אותי לדעת אם יש פה אר"מ שזה קורה לו,
מאז שהבנתי שאני אר"מ (שאני תחת ההגדרה הזו) זה מגביל אותי בתודעה, טוב אני כזו אז..
אמנם זה עוזר בהכלה עצמית, אבל החיים לא נגמרים שם.
לדוג' אני אופי ביישן (וגם קצת צריך שקט) אבל אוהב תמיד להיות מעורה בחברה, ולפעמים זה יוצר קונפליקטים.
כי מאז שאני מבינה שאני אר"מ, טוב תניחי לעצמך זה האופי למה להלחם עם האופי, אבל זה לא קל, כי אני כן זקוקה לחיות ואנרגיות ובלגן.
מקווה שהובנתי
אם יש מישהו שמזדהה אשמח לשיתוף.
תודה על השיתוף,ד היום זה מפריע לי. כי מצד אחד אני מרגישה חלק ומצד שני אני בחוץ.
מצד אחד אני צריכה את החברה, אני טיפוס שאם אני בלי חברה (גם משפחה) אני נובלת.. מצד שני אני חייבת שקט, אף פעם (כמעט) לא הייתי מביאה חברות או הולכת אליהן, אני נורא אוהבת להיות לבד.
יש מצב שאצלי זה מתחלק לשניים. כשאני נמצאת במקומות עם חברה (עבודה, מפגשים, משפחה מורחבת) אני מתנהגת ופועלת בצורה מסוימת וכשאני בבית אני מתנהגת בצורה אחרת. כשאני לבד, בבית עם המשפחה הגרעינית אני לא זקוקה לאף אחד אני רוצה שקט ולהיות לבד (עד כמה שאפשר) אבל כשאני בחוץ אני אוהבת חברה. אני אעדיף ללכת לחנויות וכו' עם מישהי/ו ופחות לבד, להליכות וכו'.
אני בטוחה ומאמינה שיש עוד כמוך שזה הגביל אותןתודה על השיתוף,
מזדהה כמעט 100%, מדהים - אשמח לעוד שיתופים ממי שמזדהה
ושהבנת שאת אר"מ זה עזר לך או להפך?
אני חייבת להבין כמה אני צריכה לתת לזה מקום, מה זה יתן לי בסוף.
כי לבינתים זה רק מגביל אותי (אני יודעת שיש כאלו שזה ההפך, אבל ככה אני מרגישה בכול אופן)
אשמח למענה, תודה
מזדהה ממש!כי אני גם כזו - שצריכה חברה ו'אקשן' וחנויות, ו.. ו.. וסעודות שבת מלאות באנשים- לא משהו מצומצם
ומצד שני, מוצפת ברגע.. לפני שהבנתי את זה כשישבתי לדוג' באוטובוס בטיול ולא היה לי כוח
אלא רק רציתי לצפות בנוף בשקט- חשבתי שזה בעיה חברתית... וכד'
בול!מזדהה ממש!
מצד אחד הייתי אוהבת אקשן וחברות וויכוחים וזה,
ומצד שני לפעמים הייתי רוצה רק לשבת לעצמי בשקט ולהסתכל בחלון
אני בטוחה ומאמינה שיש עוד כמוך שזה הגביל אותן
שזה הכניס לתבנית
אבל לי זה דווקא מאד מאד עזר
כי אני גם כזו - שצריכה חברה ו'אקשן' וחנויות, ו.. ו.. וסעודות שבת מלאות באנשים- לא משהו מצומצם
ומצד שני, מוצפת ברגע.. לפני שהבנתי את זה כשישבתי לדוג' באוטובוס בטיול ולא היה לי כוח
הייתי 'מכריחה' את עצמי להשאר בסיטואציות שהכנסתי את עצמי- כי אני אוהבת
ומאז כשפתאום הייתי קשובה גם לצורך, הבנתי את הקונפליקט הזה
אז אני מאפשרת לעצמי לברוח למקום שקט לכמה דקות בתוך כל הסיטואציה ואח"כ לחזור
בלי נקיפות מצפון, עם יותר אהבה וקבלה לצרכים שלי.
במיוחד שהבנתי שההצפה מגיעה דווקא מתוך המעלה שלנו- מתוך המקום שקולט הרבה, שחווה הרבה
פשוט ה'כרטיס' התמלא מהר יותר...
אני חושבת שבתהליך פנימי את יכולה להנות מהיתרונות של המודעות ולהפחית את החסרונות (כמו הוויתור לעצמך)
תודה על השיתוף, ובטוחה שיש עוד שמרגישות כמוך, גם אם עוד לא קבלת תגובות כאלו
ואוו בול.מזדהה ממש!
מצד אחד הייתי אוהבת אקשן וחברות וויכוחים וזה,
ומצד שני לפעמים הייתי רוצה רק לשבת לעצמי בשקט ולהסתכל בחלון
תרשי לי לשאול אותך,אז אני מאפשרת לעצמי לברוח למקום שקט לכמה דקות בתוך כל הסיטואציה ואח"כ לחזור
זה משהו מולד בעיקרון.... לפחות ככה ידעתי עד היוםואוו בול.
מדהים עד כמה זה מדויק.
תרשי לי לשאול אותך,
אני לא מצליחה לקבל את הצורך הזה.
כי מה פתאום אני כאדם רגיל סטנדרטי (בריא בנפשו) צריכה לפרוש באמצע סעודת שבת בשביל להתאפס.
זה מרגיש לי שאני לא כמו כולם.. במובן לא החיובי
חיבת לציין שקיבלתי את הרגישות גבוהה בגיל הנערות (16 +-) וזה הגיע בקיצוניות ולאט לאט זה מתאזן..
(אולי בגלל זה קשה לי לקבל את המציאות הזאת)
מה הגיע בגיל 16? המודעות? אדם רגיש מאד זו תכונה, תכונה מולדת.חיבת לציין שקיבלתי את הרגישות גבוהה בגיל הנערות (16 +-) וזה הגיע בקיצוניות ולאט לאט זה מתאזן..
(אולי בגלל זה קשה לי לקבל את המציאות הזאת)
בול.מצד שני, לדעתי, יש מצב של ילד שלא קיבל מספיק גיבוי לתכונה הזו שלו,
ואז פתאום בגיל 16, הוא כאילו "קיבל" את התכונה, כשלמעשה הוא בסה"כ גילה אותה.
כך נראים לי הדברים
כל מילה!!!!!אני בטוחה ומאמינה שיש עוד כמוך שזה הגביל אותן
שזה הכניס לתבנית
אבל לי זה דווקא מאד מאד עזר
כי אני גם כזו - שצריכה חברה ו'אקשן' וחנויות, ו.. ו.. וסעודות שבת מלאות באנשים- לא משהו מצומצם
הייתי 'מכריחה' את עצמי להשאר בסיטואציות שהכנסתי את עצמי- כי אני אוהבת
ומאז כשפתאום הייתי קשובה גם לצורך, הבנתי את הקונפליקט הזה
אז אני מאפשרת לעצמי לברוח למקום שקט לכמה דקות בתוך כל הסיטואציה ואח"כ לחזור
במיוחד שהבנתי שההצפה מגיעה דווקא מתוך המעלה שלנו- מתוך המקום שקולט הרבה, שחווה הרבה
פשוט ה'כרטיס' התמלא מהר יותר...
אני חושבת שבתהליך פנימי את יכולה להנות מהיתרונות של המודעות ולהפחית את החסרונות (כמו הוויתור לעצמך)
תודה על השיתוף, ובטוחה שיש עוד שמרגישות כמוך, גם אם עוד לא קבלת תגובות כאלו
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים