אנשי קורג - עזרה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;2095712:
אני די בטוח שבלי זה לא היו מקצבים לימהה בשוק. כמו שכבר דובר פה, קשה מאד לבנות עליו, וכנראה שהמקצבים שיש לאורגנסטים לטיירוס נעשו במחשב. (זאת השערה, לא שאלתי אותם)

בעיקרון אין להם אפשרות לטעון קובצי מידי ישירות לאורגן (זה אחד המעלות של קורג), אבל יש מספיק תוכנות להמרה של מקצבים (כמו ה-style works המפורסמת יחסית). ושמעתי אפילו על קבוצה של טיירוסניקים שהתאחדו ושילמו לפיתוח תוכנה מיוחדת לבניה במחשב עם צלילי האורגן. ברגע ששמרת במחשב המקצב קיים באורגן. (לא הייתה לי אפשרות לאמת. הפרוייקט הזה חסוי.:))
סתם כך ראיתי שאנשים לא כ"כ מכירים כלי עזר לאורגנים שלהם, אז לתועלת הציבור:
מי שעובד עם דגימות, שידע שהוא מבזבז זמן אם הוא עושה אותם באורגן. יש תוכנה בשם אווייב סטודיו (AWAVE STUDIO) שמאפשרת לעבוד על דגימות כולל מציאת לופים אוטומטית (!!!) וחוסכת הרבה זמן. בסיום העבודה אפשר לייצא את הקובץ לפורמט הרצוי (לאורגן).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dLive;2096821:
מי שעובד עם דגימות, שידע שהוא מבזבז זמן אם הוא עושה אותם באורגן. יש תוכנה בשם אווייב סטודיו (AWAVE STUDIO) שמאפשרת לעבוד על דגימות כולל מציאת לופים אוטומטית (!!!) וחוסכת הרבה זמן. בסיום העבודה אפשר לייצא את הקובץ לפורמט הרצוי (לאורגן).
זה תוכנת הקלטה עם עריכה של שכבות הסאונד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורג;2096834:
זה תוכנת הקלטה עם עריכה של שכבות הסאונד?

זו לא תוכנת הקלטה, מכניסים בה WAVEים והיא מאפשרת לערוך.
בעיקרון אפשר לערוך שכבות, אבל אני עורך בכל פעם שכבה אחת ומוציא בKMP כי הגירסה שלי מוגבלת.
בכל זאת אני מעדיף אותה כי יש לי את סוגי הקבצים החדשים. לקורג אני מקבל קובץ KMP ותיקייה עם קבצי KSF. אני טוען לאורגן ישירות למולטי סמפלר ומשם ממשיך הלאה עם סידור שכבות, אפקטים וכו'.
יש בה חיסרון- אי אפשר לערוך סטריאו- היא מפצלת את הקבצים. בינתיים לא ראיתי ענין בזה, ותופים ממילא עדיף באורגן- לא צריך לופים.

• הוסף לסימניות
צילומי מסך מהתוכנה.
דרך אגב, גם אצל אלו שיש להם את התוכנה נתקלתי בחוסר ידע בשימוש.
במקום לעשות לכל דגימה "FIND LOOP" אפשר להיכנס ב"כלים" "אשף עריכת אודיו" "אודיו לופ פיינדר", ולתת לתוכנה לעבוד על כל הדגימות בזמן שאתם אוכלים ארוחת ערב.
אח"כ רק צריך לבדוק אותו (לפעמים הוא מפשל). אם עושים קרוס-פייד לופ זה מאה אחוז.
אפשר לייצא לטיירוס, מוטיף, קורג, ועוד עשרות.
אם אין לכם את התוכנה- תשיגו!

תמונה 1: אדיטור של הדגימה עם סימני ה"לופ".
תמונה 2: LAYER- שכבה. ניתון לראות את הדגימות משויכות כל אחת ואחת לטווח הקלידים שלה.
תמונה 3: אשף עריכת אודיו נותן רשימה כמעט אינסופית של אפשרויות.
תמונה 4: בלחיצה על האינסטרומנט ניתן להגדיר מס' שכבות.

קבצים מצורפים

• אווייב סטודיו 1.png
    KB 732.4 · צפיות: 43
  • אווייב סטודיו 2.png
    KB 640.6 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י dLive;2096300:
האופציה הנ"ל קיימת נדמה לי מה-PA600 ומעלה, והיא הייתה קיימת גם בPA3X.
זה הולך כך:
את הקובץ צריך לסדר שערוץ 9 הוא בס, 10 תופים, 11 פרקאשן, והלאה ערוצי האקורדים עד 16 (ע"פ הוראות החברה).
כדי שתהיה חלוקה אוטומטית באורגן לכל הווריאציות מסמנים בתוכנה מרקר וקוראים לו בשם המקום שאליו הוא שייך. לדוגמא V1CV1 הוא ווריאציה 1, קורד ווריאיישן 2. פתיח הוא I, סיומת היא E, פיל הוא F וברייק זה brcv1
יש להקפיד על כתיבה מדוייקת באותיות קטנות.
לאחר שסיימתם לסמן את כל המרקרים במקצב, פותחים באורגן מקצב חדש, שם יש אופציה שנקראת אימפורט מידי.
שימוש רגיל באופציה זו יטען את כל הקובץ למיקום אחד, אבל לחיצה והחזקה על שיפט ותוך כדי על אקסקיוט תגרום שהמקצב יטען לפי המרקרים למיקום הרצוי..
למי שעדיין לא הבין שיבדוק את המדריך.

אפשר לעשות כל פתיחה או מעבר או סיום בקובץ מידי נפרד?
וגם במקצבים של האורגן יש רק 8 ערוצים אז לא הבנתי איך אמורים לסדר את הערוצים בקיובייס.

ואם בניתי בקיובייס רק 4 ערוצים באורגן זה יצא מבולבל? הוא ישים את הבס בערוץ התופים וכו'?

• הוסף לסימניות
למישהו יש תשובה?

• הוסף לסימניות
למה הפורום נהפך לפורום בקשות שירים
ואי אפשר להתייעץ בענייני 'סאונד ומוזיקה', כשמו של הפורום....

מבין בקיובייס? אשמח שתתן לי תשובה למה שכתבתי לפני....

• הוסף לסימניות
--

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה