דרוש מידע אסור להדליק מדורות?

• הוסף לסימניות
אמר רב יוסף הלא שנו אלא למלכי ישראל אבל למלכי עכו"ם פוסק מיתיבי והמתפלל וראה אנס בא כנגדו ראה קרון בא כנגדו לא יהא מפסיק אלא מקצר ועולה לא קשיא זהא דאפשר לקצר (יקצר ואם לאו פוסק) ת"ר מעשה בחסיד אחד שהיה מתפלל בדרך בא שר אחד ונתן לו שלום ולא החזיר לו שלום המתין לו עד שסיים תפלתו לאחר שסיים תפלתו א"ל ריקא והלא כתוב בתורתכם (דברים ד, ט) רק השמר לך ושמור נפשך וכתיב (דברים ד, טו) ונשמרתם מאד לנפשותיכם כשנתתי לך שלום למה לא החזרת לי שלום אם הייתי חותך ראשך בסייף מי היה תובע את דמך מידי א"ל המתן לי עד שאפייסך בדברים א"ל אילו היית עומד לפני מלך בשר ודם ובא חברך ונתן לך שלום היית

(ברכות לב ע"ב)
מדובר על גוי שחשב כך ואכן המפרשים במקום כגון המהרש"א מציינים שהוא טעה, וכן הבאתי את דברי ה"מנחת חינוך על דברי הגוי הנ"ל: "והנה על ההגמון ל"ק כי הם מינים ומהפכים דברי אלקים חיים למינות ומי יודע איזה פי' שפי' הרשע בכתוב הזה דלדעתו קאי על שמירת הגוף"

• הוסף לסימניות
מדורות ידלקו זה ברור - גם אם תצא הוראה לא להדליק.
התפקיד שלנו כהורים לשמור על הילדים בעשר עיניים ולא לתת להם להסתובב לבד.
כן, גם לגדולים ללכת איתם למדורות שלהם ולשמור שהם נמצאים במרחק סביר מהאש.
הרוחות והאש יכולות לסכן חיים.

• הוסף לסימניות
תתפלאו אבל בחיידר של בני אסרו לבנות מדורות
ועושים הדלקה מרוכזת היום בחיידר
הילדים שמעו ולא אספו קרשים, אלא קיבלו חוברות למלא בהם מעשים טובים שעשו במשך השבוע האחרון והיום בהדלקה יכניסו את כל החוברות למדורה לכבוד רבי שמעון
נראה לי חינוכי הרבה יותר
גם אצלנו עושים ככה,
יש מקהלה של הילדים וחלוקת פרסים על המבצע,
הילד מתרגש מזה, וזה בלווי הורים כמובן.

• הוסף לסימניות
תתפלאו אבל בחיידר של בני אסרו לבנות מדורות
ועושים הדלקה מרוכזת היום בחיידר
הילדים שמעו ולא אספו קרשים, אלא קיבלו חוברות למלא בהם מעשים טובים שעשו במשך השבוע האחרון והיום בהדלקה יכניסו את כל החוברות למדורה לכבוד רבי שמעון
נראה לי חינוכי הרבה יותר
נראה לי שאני שומעת את הטקס ברגעים אלו :)

• הוסף לסימניות
תכלס' בהלכה לא מופיע להדליק מדורה, אולי על הדלקת נר.
מה שבטוח שלימוד לעילוי נשמתו של ר' שמעון יועיל יותר לעילוי נשמתו, כמו שנוהגים אגב בישיבות הליטאיות.

מה שנקרא תורתו מגן לנו !
לימוד תורתו - מגינה עלינו - על כולנו

• הוסף לסימניות
שמעתם על זה?
הנחיה של המשטרה או איזה משרד ממשלתי.

זה הולך להיות רציני?
הולכים להרוס ולכבות מדורות???

בכלל,למה זה המחטף הזה של להודיע מעכשיו לעכשיו?
לא יכולו להודיע לפני חודש?
ילדים עובדים על המדורות האלה כבר חצי שנה...

• הוסף לסימניות
שמעתם על זה?
הנחיה של המשטרה או איזה משרד ממשלתי.

זה הולך להיות רציני?
הולכים להרוס ולכבות מדורות???

בכלל,למה זה המחטף הזה של להודיע מעכשיו לעכשיו?
לא יכולו להודיע לפני חודש?
ילדים עובדים על המדורות האלה כבר חצי שנה...
את צוחקת עם הודעה על לפני חודש נכון?

מדובר באיסור הבערת אש בעקבות השרב הכבד שיכול לגרום לשריפות ענק (בסדר גודל של הכרמל!!!!)

לדעתי כדאי להתייחס לזה בכובד ראש.

הם כן מתירים לעשות מדורות, בשטחים רחבים מאוד ונקיים מחומרים דליקים, בליווי של כמה מבוגרים ועם אפשרות כיבוי מהירה למקרה שזה יוצא משליטה.

• הוסף לסימניות
אהההה, זו הסיבה.
זה כבר נשמע הגיוני ומובן יותר.
חשבתי שסתם מישו החליט בשרירות ליבו שזה לא מספיק בטיחותי, וביי-ביי ללג בעומר.

אבל לכן עיריית בני ברק צריכה לפרק מדורות??
אני לא רואה אופציה להתפשטות שריפת ענק בבני ברק. איפה שהאש לא תזוז היא תתקל בקיר.

• הוסף לסימניות
ראש העיר יונה יהב הורה היום (רביעי) לאסור על הדלקת מדורות ל"ג בעומר בכל השטחים הפתוחים בחיפה בשל תנאי מזג האוויר הקיצוניים המתאפיינים ברוחות מזרחיות ובטמפרטורות גבוהות עד שרביות, ובשל הסכנה להתפשטות שריפות מהירות תוך סיכון חיי אדם ורכוש. יהב: "רק לפני שנתיים חווינו שריפה שהתפשטה במהירות וגרמה לנזקים אדירים ולסכנת נפשות"

• הוסף לסימניות
אהההה, זו הסיבה.
זה כבר נשמע הגיוני ומובן יותר.
חשבתי שסתם מישו החליט בשרירות ליבו שזה לא מספיק בטיחותי, וביי-ביי ללג בעומר.

אבל לכן עיריית בני ברק צריכה לפרק מדורות??
אני לא רואה אופציה להתפשטות שריפת ענק בבני ברק. איפה שהאש לא תזוז היא תתקל בקיר.
להתקל בקיר או בילדים סביב המדורה זה לא מספיק מסוכן???

• הוסף לסימניות
להתקל בקיר או בילדים סביב המדורה זה לא מספיק מסוכן???
זה כן מסוכן. וזו אכן סיבה לנקוט באמצעי זהירות.
אבל זו לא סיבה להודיע על איסור הדלקת מדורות גורף, מספר שעות לפני מועד ההדלקה.
חשש לשריפות ענק- כן מהווה סיבה לדחיפות, לא סיבה לאיסור הגורף.

• הוסף לסימניות
אופס! מה קרה כאן?
ערבבו פה שתי אשכולות יחד?

זה נראה ממש מוזר שבאמצע האשכול שעוסק באיסור להדליק, יש את ההודעה שלי ששואלת האם שמעתם על זה שאסור...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה