אסור למסור ד"שים!! למה אנשים לא מבינים את זה??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הייתי צריכה להיות אתמול בתל אביב. זו היתה נסיעה שלא רציתי שידעו ממנה.
סוף דבר- 3 אחים שלי ידעו וגם התקשרו לשאול מה יש לי בתל אביב
אח אחד שמע מגיסו שפגש אותנו באוטובוס ורץ לספר לו.
אח אחד קיבל טלפון תוך כדי שחבר משותף שלו ושל בעלי פגש אותנו והתקשר אליו במקום כשאנחנו על ידו. וכמובן שאחרי כמה דקות התקשר אלי להתענין מה אני עושה שם
ועוד אחות התעדכנה מחברה שפגשה אותי וסיפרה לה למחרת.
תגידו, זה נראה לכם נורמלי??? מתי אנשים יבינו שאסור!!!!!
אז לא באתי להדיין אם אפשר להסתיר דברים או לא, באתי להגיד שבדיוק בשביל זה כתוב בהלכות שמירת הלשון שאסור לעשות את זה. זה יכול לגרום לנזקים גדולים ולחוסר שלום בין אנשים ולהביא הרבה בעיות.
לתשומת לב.

• הוסף לסימניות
בפעם הבאה- משקפי שמש ענקיות, מעיל עם כובע,
מטריה שמסתירה חצי פרצוף.
(כי עם שאל לא תסכימי ללכת).

ובאמת צריך להתעורר לזה.
אנשים לא עושים את זה בכוונה.
מחפשים מה לומר לחבר שפגשו, ונזכרו שראו את אחיו בתל אביב.

• הוסף לסימניות
כואב, אבל...
ראשית אנשים נהנים לספר פגשתי את אחיך/אחותך... וברך כלל אין בזה שום בעיה, אם זה סודי, צריך ללכת עם שלט גדול 'סודי'...
שנית, אם לא רצית שידעו שנסעת אתמול לת"א, רבש"ע? עכשיו כל פרוג יודעים.....!

• הוסף לסימניות
כואב, אבל...
ראשית אנשים נהנים לספר פגשתי את אחיך/אחותך... וברך כלל אין בזה שום בעיה, אם זה סודי, צריך ללכת עם שלט גדול 'סודי'...
:):Dטשטשתי פרטים...

• הוסף לסימניות
עכשיו כוווווווווולם יודעים.

"ששולחנית נסעה לת"א"

אולי תסבירי לי מי זה שולחנית?!

• הוסף לסימניות
ומחר אני אספר שפגשתי את אחי והוא ממש כעס עלי, למה לא אמרת לי שפגשת את מוישי בלונה פארק, אתה מסתיר ממני עוד דברים?
לכל מטבע יש שני צדדים
מה קשור 2 צדדים?
מה שאסור אסור.
ומי שלומד הלכות שמירת הלשון אמור לדעת את זה.

• הוסף לסימניות
בעבר, נסעתי באחד הימים לעיר שבה גרים ההורים של בעלי וממש לא היה לי זמן לקפוץ אליהם,
ברחוב אני פוגשת חברה טובה מאד של חמותי... שיש לה פה... בלעה"ר.
כשדיברתי איתה, אמרתי לה בעדינות שאני מעדיפה שחמותי לא תדע שהייתי כאן,
כי לא היה לי זמן לקפוץ אליה.
נהניתי מהתשובה שלה- נראה לך שאני אספר לה? החיים לימדו אותי לא למסור דש"ים מאנשים.
היא עובדת שנים בחנות מסוימת ולאחר כמה תקלות שקרו לה ממסירות דש"ים כאלו, למדה פשוט לשתוק.
וטוב שאת מעלה כאן את המודעות.

• הוסף לסימניות
אגב, פנס, ד"ש.
פגשתי את אחיך אתמול בלילה, מה הוא עשה כל כך מאוחר ברחוב כנפי נשרים?!
נראה לך מצחיק הענין. זה לא מכבד אותך
וכנראה עוד לא קלטת שמדובר בהלכה ולא בהמלצה

• הוסף לסימניות
טשטשת פרטים. ברור.
כי אחותך דווקא אמרה לי שהיית ברחוב אבן האזל 11 בפתח תקוה.
והחזקת חבילה עטופה בגודל של 4*5.
לבעלך נפל הפלאפון על הרצפה, והוא הרים אותו,
ובדיוק אז קיבל שיחה וענה, ודיבר במשך כ4 דקות.
ואגב, מה שלומו של כץ שביקרתם אצלו? הוא כבר החלים מהאנגינה?

וברצינות- את צודקת שאנשים צריכים לדעת לא לדווח על כל דבר.

• הוסף לסימניות
כל כך מזדהה!
אני הייתי פעם במקום מרוחק מאד מאד מביתי, באופן שנקקרא לו די 'סודי' והייתי עסוקה מאד, הזמן היה לחוץ ולא רציתי ידעו שאני שם.
הסיבה - יש לי שם קרובי משפחה, שידעו שהגעתי עד כאן (מרחק הגון מאד מאד!) ולא קפצתי לבקר - הם יפגעו מאד.
ואף אחד לא סיפר להם (היתה מישהי שפגשתי שם)
ורק כשדמיינתי מה היה קורה לו..
מעבר לעובדה שזו הלכה פשוטה וברורה.
יישר כח להעלאת המודעות לנושא!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה