התייעצות אסטרטגיית מיתוג + בניית אתר – הכל במקום אחד או לחלק למומחים נפרדים?

• הוסף לסימניות
שלום,

אני בונה עסק חדש שמבוסס כולו על אתר מכירה אונליין, שמיועד למגזר הדתי והחרדי.
כרגע אני בתחילת הדרך, והכול נבנה מאפס, אין עדיין שם לעסק, לוגו, שפה עיצובית, תוכן, או אתר.

ההתלבטות שלי היא כזו:

האם עדיף לחפש נותן שירות (או סטודיו או משרד פרסום) שמספק חבילה כוללת משלב האפיון והמיתוג דרך בניית השפה העיצובית, עיצוב ובניית האתר, ועד לשיווק, או שכדאי לפצל את זה ולהתנהל מול אנשי מקצוע שונים לכל תחום?
לדוגמה:
איש מיתוג שילווה את בחירת השם והכיוון, מעצב גרפי שיעבוד על השפה הוויזואלית, הלוגו, הצבעים וכו', בונה אתרים, קופירייטר/איש שיווק לתוכן והמסרים, מקדם אתרים.

חשוב לי שהאתר יהיה ברמה גבוהה, נעים לעין ולרכישה, ועם שפה עיצובית ברורה.

מצד אחד, פתרון כולל במקום אחד נשמע נוח ושומר על קו אחיד.
מצד שני, מסתבר שזה גם יקר יותר.

אשמח לשמוע מכם:

מה הניסיון שלכם עם חבילות כאלה? מבחינת איכות/מחירים/סדרי גודל וכו'.

האם יש סטודיואים/משרדי פרסום או פרילנסרים שמציעים את כל זה במקום אחד?

האם עדיף לשלוט בכל שלב בנפרד ולפצל למומחים שונים?

תודה מראש על כל תובנה או המלצה 🙏

אשמח גם להמלצות על נותני שירות רלוונטיים.

• הוסף לסימניות
שלום,

כרגע אני בתחילת הדרך, והכול נבנה מאפס, אין עדיין שם לעסק, לוגו, שפה עיצובית, תוכן, או אתר.

ההתלבטות שלי היא כזו:

האם עדיף לחפש נותן שירות (או סטודיו או משרד פרסום) שמספק חבילה כוללת משלב האפיון והמיתוג דרך בניית השפה העיצובית, עיצוב ובניית האתר, ועד לשיווק, או שכדאי לפצל את זה ולהתנהל מול אנשי מקצוע שונים לכל תחום?
לדוגמה:
איש מיתוג שילווה את בחירת השם והכיוון, מעצב גרפי שיעבוד על השפה הוויזואלית, הלוגו, הצבעים וכו', בונה אתרים, קופירייטר/איש שיווק לתוכן והמסרים, מקדם אתרים.

אשמח לשמוע מכם:

חושבת ששווה לך לפנות ל @דריבלית
לדעתי אלו הדברים שהיא עושה.
והם ואו!

• הוסף לסימניות
מקפיץ

• הוסף לסימניות
מנסיון עצוב ממליצה לא להתקרב לקופריטרים / מעצבים גרפיים וכל השמות האלגנטיים
זה לא עובד!!!
הכי טוב זה להתעסק מול משרד פרסום, הם בונים לך את הכל מאפס בצורה מקצועית ובשביל שתמכור באמת
בד"כ משרדי פרסום ברמה גבוהה לדוגמא"MIM MARKETING" שאגב מאוד מומלץ, הם פחות ביצועיסטים מה שכן הם דואגים לספקים זולים כמו בונה אתרים, מפיץ ברשתות חברתיות וכו.
אם אתה מקהל חרדי ורוצה לפנות לקהל דתי מומלץ לקחת יועץ פרסום מהקהל הדתי. מנסיון צריך בית ספר בשביל ללמוד אותם....

• הוסף לסימניות
זה שם של משרד פרסום מסוים? גוגל לא הביא לי תוצאה.

מה עם סמארטקליק/פיפל/גיל דיגיטל? למישהו יש המלצה או דיס? הם נותנים מעטפת שלמה מאפס? מה סדר גודל העלות של דבר כזה כחבילה אחת? ושוב, האם עדיף לפנות לכל נותן שירות בנפרד בהנחה שיש לי ידע בסיסי בשביל להבין אם הוא מקצועי בתחומו?

• הוסף לסימניות
עוד מישהו? אף אחד כאן לא עבר/ליווה תהליך כזה?
תודה

• הוסף לסימניות
במקרה שלי התנהלתי בנפרד מול הגרפיקאית ומול בונה האתר.
כמובן שהוא קיבל הדרכה ממנה (וממני..) ופעל בהתאם בכל מה שהיה קשור לחלק העיצובי.
הייתי מרוצה מאד מהתהליך וב"ה מרוצה מאד מהתוצאה.
האתר קיים כבר שמונה שנים.
www.barela.co.il
במהלך התקופה עשיתי שינויים קוסמטיים פה ושם אבל הבסיס נשאר.
בשעתו קיבלתי סבסוד של 50% על בניית האתר ממעוף, וההשקעה הייתה מינימלית.
כדאי לברר זכאות מול מעוף או מרכז כיוון לסבסוד התהליך.
יש להם גם שירותי יעוץ במחירים סימליים ממש, לעומדים בקריטריונים.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
אני חושב שזה תלוי גם מבחינה תקציבית, וגם אם יש לך יכולת לזהות את רמת הגרפיקה ושאר נותני השירות,
כי באמת מבחינת ראש שקט אתה יכול לקחת משרד ואתה מסודר, אבל המחיר בהתאם כמובן אם זה משרד על רמה,
אם מעניין אותך אוכל להפנות אותך לחלק מבעלי שירות שהם טובים אבל לא מהשורה הראשונה

• הוסף לסימניות
מה שאני ממליץ זה לקחת כאלה שצריכים עבודות גמר.
א' זה יוצא זול ברמות
ב' יש להם חשק ורצון לעשות מעל 100%, הם צריכים אותך לא פחות ממה שאתה צריך אותם
ג' בעבודות גמר הם נעזרים במורים\ מרצים שלהם שנותנים להם טיפים ברמות הגבוהות ביותר

שיהיה בהצלחה

• הוסף לסימניות
בעל מקצוע טוב זה בעל מקצוע שמבין אותך, ואת הצורך שלך.
אפשר להוציא כספים על משרדי פרסום, ועל מעצבות ואסטרטגיות ושאר המילים המפוצצות (והן לא, זה שם המקצוע).
ואם יש למישהו ניסיון לא טוב איתם, תלוי עם מי הוא עבד.
אדם שעוסק בתחום למעלה מ10 שנים, לא ייקח סכום כסף כי כולם לוקחים את הסכום הזה, יש פרמטרים לכל דבר.
לפי הבנתי אתה רוצה אתר מכירות אונליין - וזה בעיקר תחום ה - UX\UI, תחום הדיגיטל.
ממליצה על פגישת זום מסודרת לא במחיר של אלפי שקלים.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות, מקפיץ לתגובות נוספות.
אשמח לתגובות הן מאנשי מקצוע והן מכאלו שעברו תהליך כזה.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
אני חושב שתמיד עדיף הכל במקום אחד,
לפעמים, כשמחלקים לכמה בעלי מקצוע, התוצאות טובות יותר, אבל זה יקר יותר, ובעיקר נמשך הרבה הרבה יותר זמן.

כדאי לשים לב שהעבודה מתחלקת בעיקר בין 3 קטגוריות,
מיתוג ועיצוב,
בניית האתר,
פרסום ושיווק,

אם זה היה רק שני הראשונים, אין ספק שעדיף במקום אחד,
יש כיום המון מעצבות שגם בונות אתרים (אם כי זה תלוי במורכבות האתר) ברמה מאוד גבוהה.

לגבי הפרסום ושיווק, אני לא מספיק יודע.
(לענ"ד, לקחת מיתוג עיצוב ובניית אתר במקום אחד, פרסום ושיווק במשרד אחר)

• הוסף לסימניות
כדאי לשים לב שהעבודה מתחלקת בעיקר בין 3 קטגוריות,
מיתוג ועיצוב,
בניית האתר,
פרסום ושיווק,

למעשה, יש לי ידע בבניית אתרים וטכנית אני יכול לממש בעצמי את השלד, שכולל קטגוריות, דפי מוצר ווריאציות, התממשקות לסליקה וכן הלאה, כולל דברים מורכבים. מה שאני לא יודע לעשות זה לתת את הטאצ' העיצובי שיהיה מספיק נעים לעין ומזמין לרכישה וכדו'.
החלוקה שלך ל"מיתוג ועיצוב" ו"בניית אתרים" בנפרד לא מספיק מובנת לי.
האם בונה האתרים לא צריך להיות גם מעצב גרפי (מה שאני מרגיש שחסר לי..)?
אם לא, האם יש כזה מושג בשוק שאני בונה את השלד ואז אני פונה למעצב אתרים (להבדיל מבונה אתרים) או גרפיקאי(?!) והוא רק נותן טאצ' עיצובי?

לגבי המחיר, לפי מה שהבנתי לקחת חבילה כוללת זה דווקא יקר יותר, מלממש כל דבר אצל נותן שירות בתחומו. אבל אולי זה רק במשרדי הפרסום הגדולים ולא אצל הגרפיקאית שהיא גם בונה אתרים וגם ממתגת...

• הוסף לסימניות
למעשה, יש לי ידע בבניית אתרים וטכנית אני יכול לממש בעצמי את השלד, שכולל קטגוריות, דפי מוצר ווריאציות, התממשקות לסליקה וכן הלאה, כולל דברים מורכבים. מה שאני לא יודע לעשות זה לתת את הטאצ' העיצובי שיהיה מספיק נעים לעין ומזמין לרכישה וכדו'.
החלוקה שלך ל"מיתוג ועיצוב" ו"בניית אתרים" בנפרד לא מספיק מובנת לי.
האם בונה האתרים לא צריך להיות גם מעצב גרפי (מה שאני מרגיש שחסר לי..)?
אם לא, האם יש כזה מושג בשוק שאני בונה את השלד ואז אני פונה למעצב אתרים (להבדיל מבונה אתרים) או גרפיקאי(?!) והוא רק נותן טאצ' עיצובי?

לגבי המחיר, לפי מה שהבנתי לקחת חבילה כוללת זה דווקא יקר יותר, מלממש כל דבר אצל נותן שירות בתחומו. אבל אולי זה רק במשרדי הפרסום הגדולים ולא אצל הגרפיקאית שהיא גם בונה אתרים וגם ממתגת...

נניח יש 9 דברים שאתה צריך,

בחירת שם לעסק
מיתוג - צבעים/לוגו
מודעות פרסום

אפיון של האתר
עיצוב האתר
בניית האתר

פרסום האתר באתרי חדשות
פרסום בפייסבוק
קידום אורגני

תיאורטית אפשר לקחת 9 בעלי מקצוע,
זה כמובן לא חכם,

אז כוונתי הייתה שהמקסימום לחלק את זה, זה ל-3

מעצבת - 3 הראשונים
בונה אתרים - 3 באמצע
משרד פרסום (דיגיטלי) - 3 אחרונים

לדעתי זה המקסימום לחלק את זה,
אבל כדאי לצמצם יותר.

כמו שכתבתי יש המון מעצבות שגם בונות אתרים, ולכן הייתי מחבר את שני הקטגוריות.

לגבי העיצוב של האתר,
למרות שזה עיצוב, הרבה מעצבות רגילות, לא יודעות לעצב לדיגיטל.
אם אתה אכן מתכנן לבנות מבחינה טכנית את האתר,
אז ק"ו שזה סיבה לחבר את שני הקטגוריות הראשונות, ולחפש מישהי שתעשה גם מיתוג/עיצוב של העסק, וגם עיצוב של האתר (בפיגמה וכד').
לא ממש ציינת, אבל ממליץ לך לחשוב גם על מי יעשה את האיפיון של האתר.
(הצורה שכתבת - בנייה ואח"כ טאצ' עיצוב - קצת לא נכונה, התהליך הוא, איפיון עיצוב בנייה)

לגבי הפרסום של האתר,
נראה שאתה מכוון יותר למשרד פרסום דיגיטלי,
אין הרבה כאלה במגזר החרדי (ציינת כמעט את כולם),
בכולם אתה יכול גם לעשות את עיצוב/בניית האתר (לא יודע לגבי המיתוג/עיצוב של העסק)
אבל זה לא באמת הם, בסה"כ יש להם מעצבת חיצונית, אתה יכול לפנות אליה ישירות.

באמת אם אתה רוצה ממש הכל במקום אחד, זה כנראה רק אצל הגדולים, ולכן גם יותר יקר.

• הוסף לסימניות
שלום,

ההתלבטות שלי היא כזו:

לדוגמה:

אשמח לשמוע מכם:

היי! קראתי את הצרכים שלך, ויכולה לומר לך שאם תוכל למצוא מקום שגם בונה וגם מקדם זה יהיה הדבר הנכון. התור בונת ומקדמת. אתרים, לא מעט אתרים שבדיוק סיימו לבנות פנו אליי ולשם הקידום היתי צריכה לשנות אותם לגמרי, וזה יצר תשלום, ועבודה נוספת עבור הלקוח. מוסיפה לך כתבה שלי על קידום אתרים שקצת. תשפוך לך אור, ובלי קשר אשמח לעזור - אם רלוונטי מוזמן להשאיר פניה דרך האתר. בהצלחה וזמינה לכל שאלה https://kakuns.com/קידום-אתרים

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה