נופת צופים
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
יָפָה שְׁתִיקָה לַחֲכָמִים, קַל וָחֹמֶר........דמגוגיה זולה ושקרית.
שקר.
יָפָה שְׁתִיקָה לַחֲכָמִים, קַל וָחֹמֶר........דמגוגיה זולה ושקרית.
שקר.
על זה נאמר אחרי כזה מאמר חזק כל מילה מיותרת.....מה אנחנו רוצים ממנו ??
פגש אותי הבוקר שכן חילוני והתחיל לצחוק עלי מה אתם ככה משתגעים לחפש פירורים בקצה המגירה ומקרצפים את המקרר, ואת הקירות, מי ביקש ממכם ככה להשתגע ? כתוב בתורה שאסור שיהיה חמץ בבית לא לקרצף כמו מטורפים. כמובן שניסתי לענות ולהתווכח אבל הוא רק עמד ולגלג, התאספו סביבו עוד שני שכנים חילוניים וכולם התחילו ללגלג וללהג על הקיצוניות החרדית. כמובן אני חייכתי בליבי מה איכפת לי מה שהם יגידו אני יודע מה האמת !
מסכן הוא חילוני רואה איך כולם מנקים ומקרצפים וקשה לו שהוא משעומם ובלי כל החוויה של החג הגדול הזה וצריך פשוט לרחם עליו.
החיוך עדיין על שפתי בזמזום עליז של ברוך אלוקינו שהבדילנו מן התועים, עד שפתחתי את האשכול הזה ואת התקיפות על השואל שאלה שלא ביקש לקבל חוות דעת הלכתית אלא לשאול היכן משיגים כי כך נהוג מאבותיו\רבותיו וכאן נמוג החיוך מעל שפתי.......
צריך לפרגן על המאמר הזה עשרות ליקיים רק ככה יבינו כל המלגלגים למיניהם שכל אחד יש לו את הרב שלו ואת המנהג שלו והדבר הזוי שיבוא אחד ויזלזל במנהגים של מישהו אחר..מה אנחנו רוצים ממנו ??
פגש אותי הבוקר שכן חילוני והתחיל לצחוק עלי מה אתם ככה משתגעים לחפש פירורים בקצה המגירה ומקרצפים את המקרר, ואת הקירות, מי ביקש ממכם ככה להשתגע ? כתוב בתורה שאסור שיהיה חמץ בבית לא לקרצף כמו מטורפים. כמובן שניסתי לענות ולהתווכח אבל הוא רק עמד ולגלג, התאספו סביבו עוד שני שכנים חילוניים וכולם התחילו ללגלג וללהג על הקיצוניות החרדית. כמובן אני חייכתי בליבי מה איכפת לי מה שהם יגידו אני יודע מה האמת !
מסכן הוא חילוני רואה איך כולם מנקים ומקרצפים וקשה לו שהוא משעומם ובלי כל החוויה של החג הגדול הזה וצריך פשוט לרחם עליו.
החיוך עדיין על שפתי בזמזום עליז של ברוך אלוקינו שהבדילנו מן התועים, עד שפתחתי את האשכול הזה ואת התקיפות על השואל שאלה שלא ביקש לקבל חוות דעת הלכתית אלא לשאול היכן משיגים כי כך נהוג מאבותיו\רבותיו וכאן נמוג החיוך מעל שפתי.......
מצטרפתחבל שאין אופציה לאלפי לייקים...
תודה.יָפָה שְׁתִיקָה לַחֲכָמִים, קַל וָחֹמֶר........
גם עם עשוי מחיטים אין שום בעיה בגלל שזה לא ראי למאכל כלב
מצחיק לראות שמזלזלים כאשר הביאור הלכה (סי' שכו) כבר כותב שבעל נפש לא ישתמש בסבון שמכיל איסור בגלל סיכה כשתיה.
עד כמה שהנידון הוא "סיכה כשתיה" אין משמעות לראוי לאכילת כלבכמדומני שהחלב הנ"ל (שומן בשר) לא היה במצב של נפסל מאכילת כלב, מה שא"כ בסבון שלנו
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים