אפונה יבשה-כמה שאלות

• הוסף לסימניות
אני רוצה להכין מרק מאפונה יבשה,
אבל כמה זמן משרים אוהתה ע"מ למנוע בעיות עיכול?
כמו כל הקטניות-48 שעות או פחות?
איך מונעים מהמרק להיות קמחי-אבל אני לא מעונינת להפוך את המרק לפחמימתי, עם הוספת תפו"א וכו'.
יש דרך אחרת?

• הוסף לסימניות
אני לא משרה.
ומוסיפה למרק ירקות : בצל, קישוא, ואל תשימי המון אפונה, המרק יצא יותר דליל גם ביחס של המים שתשימי.

• הוסף לסימניות
מתכון למרק אפונה.
אפונה יבשה - לשפוך עליה מים רותחים ולהשרות 1/2 שעה-שעה
לאדות בצל עם כף שמן, להוסיף גזר - 2 גזרים מגוררים או קוביות, להוסיף 1 כפית חוואג' למרק, מלח לטגן היטב הכל ביחד. לסנן את האפונה ולהוסיף לסיר, לכסות הכל במים רותחים ולבשל על אש בינונית עד שהאפונה נימוחה והמרק מסמיך. (לטעום תוך כדי בישול ולהוסיף מלח ופלפל שחור לפי הצורך)

• הוסף לסימניות
אז זהו, מתכון מצוין יש לי גם, הבעיה היא שבעלי שונא שזה קמחי, מגעיל אותו עד הקאה...
וההשריה, מבחינה בריאותית, תמיד כדאי בגלל ההנבטה.
ולכן בעצם אני שואלת.

• הוסף לסימניות
אז תעשי מאפונה משימורים או קפואים
אופנה יבשה היא יבשה קצת יותר במקרם קמחי
אלא אם כן היא לא רוב החומרים

• הוסף לסימניות
מרק אפונה אני תמיד טוחנת עם בלנדר. צריך לטחון טוב טוב שלא ישארו גושים...
ואם המרק יוצא לך סמיך מידי-אפשר לדלל עם מים רותחים...

• הוסף לסימניות
אני מוסיפה המון ירקות (בצל, שום, גזר, קישוא, בטטה, דלורית, קולורבי...)
וכמובן מרסקת בבלנדר מקל- יוצא יותר עדין בטעם ובמרקם. האפונה לא כ"כ מורגשת.

• הוסף לסימניות
אני מכינה מרק אפונה עם עדשים כתומים.
על כל כוס אפונה, כוס עדשים.
וגם ירקות, בצל קשוא וגזר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה