אפוקוליפסיה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;650023:
מועדים לשמחה:)

מדהים!

למה פה קוראים אפוקוליפסיה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;650028:

נכתב ע"י הכי טוב;650037:
איני רואה קשר לאפוקליפסיה.

התחושה האישית שלי מוגדרת במילה אפוקולפסיה, אם אתם לא חשים את זה לא נורא...

אולי התחושה התעצמה בגלל התמונה הזו מאותו המקום...

• הוסף לסימניות
וואו תמונות פשוט מדהימות....
כל התמונות שלך יפיפיות אין דברים כאלה...הרבה הצלחה.

• הוסף לסימניות
ילמדונו רבותינו, מהי אפוקולפסיה?
(וסליחה אם טעיתי באיות, כי זה פשוט מזכיר לי מצד אחד אפילפסיה , שלא נדע, ומצד שני- אקליפטוס:))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;650069:
ילמדונו רבותינו, מהי אפוקולפסיה?
(וסליחה אם טעיתי באיות, כי זה פשוט מזכיר לי מצד אחד אפילפסיה , שלא נדע, ומצד שני- אקליפטוס:))

אתה לא רואה בתמונה?!:p

סתם...

אפוקוליפסיה פירושה אחרית הימים/סוף העולם/התגלות/חזיונות.

המילה הזו מקושרת עם משהו שמיימי ודרמטי, לפחות באסוציציה האישית שלי, בדרך כלל גם משהו קודר. כאשר צילמתי את המטוס שכמעט ומתנגש בבניין (כמובן שלא ככה...) זה הזכיר לי קטסטרופה מספטמבר 11, וכאשר להקת הציפורים עברה שם זה הכניס לי לראש את המושג הזה.

זו אסוציאציה גרידה ותו לא.

אין לי בעיה לקשר את זה לציפוריו של אלפרד היצ'קוק:)

• הוסף לסימניות
תודה. באמת התמונה השניה מהווה תזכורת מצמררת ועכשיו אחרי חיטוט עמוק במוחי העייף נזכרתי במשמעות המושג האפוקוליפטי. אם כי היה קשה לי לקשר אותו לתמונת הצללים הראשונה שהיא אמנותית ונאה למדי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;650028:
מדהים!

זה כבר לא כל כך משנה אבל התכוונתי לשאול מה זו המילה אפוקוליפסיה - ולא להביע דעה בענין, כנראה שלא התנסחתי ברור
בכל אופן כבר קבלתי תשובה בהמשך
תודה

• הוסף לסימניות
תמונה יפה
צ״ל אפוקליפסה

• הוסף לסימניות
תמונה מדהימה!
הצבעים במקור או שזה עיבוד?

• הוסף לסימניות
יפה!
הציפורים של היצקוק !
:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה