אפטה בפה - יש משהו להצלה???

• פותח הנושא chyz
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
למרוח טחינה גולמית- אמרו לי פעם שעוזר...
אם את רוצה אפטגון ואת בקריית הרצוג את יכולה לבוא לקחת...
קניתי שבוע שעבר

• הוסף לסימניות
אחרי נסיונות רבים במשחות שונות ומשונות.... שלא צלחו.
קראתי בפטנט צעיר-להרבות באכילת גמבה אדומה-באותו יום כבר הפסיק הכאב,
ותוך 3 ימים לא היה זכר!!!!
מאז אני מקפידה לאכול גמבה-ולאחר שנים של סבל-זה לא חזר שנית.

• הוסף לסימניות
רק תזהרו עם ההגיינה. שלא יעבור לאנשים אחרים או מקומות אחרים בגוף, זה מדבק...:(

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה (נראה לי שזה לאפטות) יש לקנות בבית מרקחת תרסיס SOS.

• הוסף לסימניות
קיבלתי פעם במייל, אולי יעזור:
איך נפטרים מהאפטה?
ישנן שיטות רבות לזירוז ההחלמה ואלחוש האיזור שבו נמצאים פצעי אפטה וטוב שכך - על כל אחד משפיעה שיטה אחרת, כך שאם איננו אוהבים לגרגר מי מלח לדוגמה, קיים מגוון דרכים להיפטר מהמטרד שיתאימו וינעימו לנו יותר:

1.זרעי כוסברה
בנוסף לויטמינים שחסרונם בגוף גורם לאפטות, בכוסברה חומצה פולית שעוזרת לאזן את רמת החומציות הגבוה באזור הפצע. מומלץ להרתיח כוס מים ולערבב בה כפית זרעי כוסברה מספר דקות, לאחר שהמים מתקררים גרגרו את המים במשך 2-3 דקות.

2.חלב קוקוס
למי שסובל מאפטות כרוניות מומלץ לשתות חלב קוקוס כהרגל תזונתי מפני שהוא מכיל חומצה לורית וחומצות שומן שעוזרות לאיזון החומציות גם כן. אין צורך לחמם את החלב, רק לגרגר היטב במשך דקה אחת.

3. תרד
הופעה של אפטה מצביעה פעמים רבות על מחסור של ויטמינים בגוף, ובעיקר ויטמין C. כדי להילחם בתופעה, הקפידו לאכול ירקות ירוקים כמו תרד או ברוקולי, העשירים במיוחד בויטמין C. למרות שגם פירות ההדר הם מקור טוב לויטמין זה, הם חומציים ולכן מחמירים את הפצע.

4.סודה לשתיה
כאשר אנו מוהלים סודה לשתייה במים חמים, היא משחררת נתרן ומימן פחמתי, מרכיבים אשר מאזנים באופן פלאי את האיזור בו נמצאת האפטה. גרגרו מים בתוספת סודה לשתייה פעמיים ביום כדי להקטין את הפצע המציק.

5.בצל חי
הבצל ידוע כבעל תכונות אנטיבקטריאליות ולעיסת בצל חי, בעיקר בצד בו מופיעה האפטה משחררת גופרית שמחטא את האיזור מפנים ומבחוץ.

6.דבש
דבש הוא חומר אנטיבקטריאלי טבעי, שומר על לחות ומעשיר בנוגדי חימצון שישפרו את ההחלמה הטבעית של פצעי האפטה. דבש בתה או טיפת דבש שנמרחת נקודתית על האיזור תחטא אותו ותזרז את ההחלמה.

7.סלרי
אכילת סלרי משחררת חומר אנטי דלקתי, חומצה פולית וויטמינים שצריכתם מחזקת את הגנת הגוף מפני אפטות קיימות ומפני אלה שעתידות לבוא. באופן כללי, הסלרי בריא לפה מפני שהוא מונע ריחות רעים.

8.תה קמומיל
אפטות מופיעות בעיקר בתקופות בהן הלחץ הנפשי מכביד על התפקוד הפיזי, ככל שתשתו יותר תה קמומיל וככל שיהיה יותר טרי כך תעבור האפטה מהר יותר בעיקר בזכות יכולתו של הקמומיל להוריד לחץ ולהרגיע את כל מערכות הגוף.

9. אלוורה
אלוורה ידועה בתור צמח מרפא לחלל פה ונחשבת לתרופה מאוד אפקטיבית לפצעים בו ככלל. בנוסף, גם האלוורה היא חומר אנטיבקטריאלי ומחטא טבעי. מירחו מעט מן הג'ל שמופק מצמח האלוורה ישירות על האפטה.

10. בזיליקום
צמח הבזיליקום, מלבד היותו ריחני וטעים, נוגד זיהום ופטריות ולעיסתו מפרישה חומר אנטי בקטריאלי ששומר על בריאות השיניים והחניכיים. ניתן פשוט ללעוס את הבזילקום היטב בצד בו נמצאת האפטה בפה.

11. שום
שום ידוע בתור המחסל הטבעי של זיהומים בכל הגוף, זאת מפני שבתהליך כתישת השום נוצרת תגובה מולקולרית המשחררת חומר אורגני בשם אליצין שנלחם בדלקות וזיהומים. הגופרית שבשום מחטאת את אזור האפטה ומומלץ למרוח שום כתוש ישרות על האפטה.

• הוסף לסימניות
יש משחה טבעית בצבע צהוב שמרדימה את המקום מיידית ומרפא בתהליך של יוםיומייים.
ניתן להשיג אותה בבית שמש אצל מישהו- נראה לי- קליין. ובאשדוד אצל מישהו- נראה לי- אויש.
עולה משהו כמו 25 שח ויש הוראות מאד ברורות מה לעשות. עוזר גם אם לא מדייקים בהוראות...
אצלינו זה עזר לתינוק קטן מאד שהיה לו מחלת הפה ובכה ללא הפסקה ולא הכניס לפה כלוווווום.

• הוסף לסימניות
יש משחה בשם: אורקורט E, צריך מרשם רופא.
היא כזאת סמיכה, שמים על האפטה כמות פצפונת, היא מיד מאלחשת וגורמת לאפטה לסגת. בעקרון היא מיועדת לשים כמה פעמים ביום, אבל בגלל שהיא סמיכה ולא נעים שהיא מסתובבת בפה, אני משתמשת בה רק בלילה לפני השינה ובבוקר אני כבר לא זוכרת שהיתה אפטה. רק רואים אותה, אבל היא הולכת וקטנה, ואפשר- אם שוב לקראת ערב מרגישים משהו -למרוח שוב. בקיצור היא מקצרת את הסבל מאד מאד!
שווה לנסות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;1373499:
ניתן להשיג אותה בבית שמש אצל מישהו- נראה לי- קליין. ובאשדוד אצל מישהו- נראה לי- אויש.
עולה משהו כמו 25 שח ויש הוראות מאד ברורות מה לעשות. עוזר גם אם לא מדייקים בהוראות...
אצלינו זה עזר לתינוק קטן מאד שהיה לו מחלת הפה ובכה ללא הפסקה ולא הכניס לפה כלוווווום.

המשחה של שפיצר מהר נוף

• הוסף לסימניות
תודה לכולם, עכשיו אני צריכה להחליט על דרכי הפעולה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גפ"ן;1373667:
יש משחה בשם: אורקורט E, צריך מרשם רופא.
היא כזאת סמיכה, שמים על האפטה כמות פצפונת, היא מיד מאלחשת וגורמת לאפטה לסגת. בעקרון היא מיועדת לשים כמה פעמים ביום, אבל בגלל שהיא סמיכה ולא נעים שהיא מסתובבת בפה, אני משתמשת בה רק בלילה לפני השינה ובבוקר אני כבר לא זוכרת שהיתה אפטה. רק רואים אותה, אבל היא הולכת וקטנה, ואפשר- אם שוב לקראת ערב מרגישים משהו -למרוח שוב. בקיצור היא מקצרת את הסבל מאד מאד!
שווה לנסות!

היא באמת מאד עוזרת.
כדאי לשים את זה גם קצת לפני שאוכלים, אחרת אי אפשר להכניס כלום לפה.

• הוסף לסימניות
לסחוט גרגירי רימון , שורף לרגע אבל מרפא פלאים

• הוסף לסימניות
אני שמה על זה מלח

שורף נוראות אבל עוזר פלאים

• הוסף לסימניות
מויקיפדיה
אלו הגורמים לאפטות:

גורם אוטואימוני (חיסון עצמי): שיבוש קל במערכת החיסון גורם לה לתקוף באופן זמני את תאי רירית הפה.
גורם פתוגני: ייתכן שהאפתות קשורות לנגיף ההרפס או לפתוגן אחר. סברת הגורם הפתוגני קיבלה משנה תוקף לאחר שבשנת 1982 התברר כי החיידק Helicobacter pylori הוא הגורם לכיבי קיבה; למרות זאת טרם הוכח קשר ודאי בין אפתות ובין פתוגן כלשהו. הפצעים בפה ובשפתיים, להם גורם נגיף ההרפס, אינם קשורים כלל לאפתות (פצעי ההרפס מדבקים מאוד; אפתות אינן מדבקות).
גורם טראומטי: אפתות מופיעות אצל אנשים רבים לאחר שנשכו את השפה או הלחי במהלך האכילה. אפתות מופיעות גם אצל אנשים המטופלים בגשרים ובטבעות שיניים למיניהם; הללו מסוגלים להשתפשף כנגד רירית הפה ולגרום לאפתות.
גורם מטבולי: ייתכן שחוסר בוויטמינים, חומצות אמינו ומינרלים מסוימים (משוער כי מדובר בחומצה פולית, ברזל, אבץ, ליזין וויטמין B12) גורם להופעת האפתות.
גורם אלרגי: רגישות למזונות מסוימים (שומנים, שוקולד, קטשופ, מזונות חריפים או מטוגנים). ייתכן ש-SDS (ראשי תיבות של Sodium Dodecyl Sulfate, נתרן דודציל גופרתי; נקרא גם Sodium Lauryl Sulfate או SLS בקיצור; ראו גם: אלקטרופורזה), חומר נפוץ במשחות שיניים, וכן אמלגם - החומר הנפוץ ביותר בסתימות שיניים - גורמים לאפתות.
גורם הורמונלי: ייתכן שמחסור או עודף בהורמונים מסוימים גורם לאפתות.
גורם פתולוגי: אפתות מופיעות לעתים כתסמין של מחלות שונות: כרסת, דלקת הבטן (קוליטיס), מחלת קרוהן ועוד. אפתות מופיעות כתופעת לוואי של טיפולים כימותרפיים בחולי סרטן.
גורם פסיכולוגי: לחץ נפשי, עייפות.

• הוסף לסימניות
אצלי בא ממתוק.
לא שמה כלום, סובלת נורא, מה שכן נמנעת ממתוק בימי הסבל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;1373499:

את/ה יכול/ה לברר לי איך משיגים את המשחה הזאת? (באשדוד)

• הוסף לסימניות
את עדיין סובלת? כי לילד שלי שמתי את האורלמדיק. וזהו נגמר.

• הוסף לסימניות
אין פה משווקות של פוראוור???????
איפה משחות ותרסיסי הפלאים שלהם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה