אפיה בקיטנה עוברת- אנא רעיונות

• הוסף לסימניות
ביום חמישי התור שלי...
מדובר בבנות מסיימות כיתה א' וביתי רוצה לאפות או להכין מאכל כלשהו כי עשו כבר הרבה עבודות יצירה...ואני רוצה שזה יהיה מתכון שהבנות יכינו לבד (כמובן בעזרתי אך לא שאני יעשה והן תבהנה בי)כמובן שלא יהיה יקר
מה יש לכם להציע?

ראיתי פעם תמונה שהעלתה "דבורי צלמת" של עוגיות מקושטות בעדשים אפויות תקועות על שיפוד עטופות בצלופן
משהו ניסה פעם? אם זה מוצלח אולי נכין עוגיות ולפני האפיה נקשת בעדשים, סוכריות לעוגה, קוקוס, סוכר חום, השאלה אם זה טעים אחרי אפיה

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה הרמה היום...
(הבת שלי עדיין לא בגיל של קייטנות)
אבל בזמני נתנו לכל אחת בצק לבן ובצק חום של עוגיות (הכי פשוטות בעולם)ויצרנו מזה כל מיני פצ'יפקעס...
בכל מקרה, את מתכוונת להעביר להם את הסדנא בצפיה בלבד???
כל ההנאה היא ביצירה העצמית, חוצמיזה שזה גם משחרר מתחים ומפתח מבחינה מוטורית ושכלית.

לא שאני מסכימה לזה... פעם ניסיתי, הטעם הרע נשאר לי עד עכשיו...:eek:

• הוסף לסימניות
פיציות.
כדורי שוקולד
פצפוצי אורז בשוקולד וחמאת בוטנים.
גליליות מצופות (מהגליליות הרגילות המוכנות - טובלים את הקצוות בשוקולד מומס ואח"כ בציפויים שונים - סוכריות, קוקוס, אגוזים טחונים וכד')

חני

• הוסף לסימניות
חלות לשבת הן תהננה עד הגג.
תכיני את הבצק לפני והן רק תקבלנה חתיכה ותלמדי אותן לקלוע, ולעשות לחמיות זה מענין מאוד.
אני נתיבית אבל בטח פה מישהו יוכל להעלות לך דף הסברים לקליעה של חלות ולחמניות.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אחותי בקיטנה עשתה לחמניות,
הבנות קיבלו בצק מוכן,
הן רידדו גילגלו ומרחו מים ושומשום

ואז ערכו שולחן יפה והקיטנה התישבה לארוחת צהריים פרי ידיה

הבנות מאוד נהנו מזה...בלי להתקשקש מידי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1049387:
פיציות.
כדורי שוקולד
פצפוצי אורז בשוקולד וחמאת בוטנים.
גליליות מצופות (מהגליליות הרגילות המוכנות - טובלים את הקצוות בשוקולד מומס ואח"כ בציפויים שונים - סוכריות, קוקוס, אגוזים טחונים וכד')

חני

תודה אך פצפוצי אורז- רוב העבודה שלי והילדות רק צופות
גליליות כנ"ל ויקר...
כדור שוקולד הבת שלי שונאת...

תלתלי, אני לא ממש חברה של חלות....

שושיה- אני אכן מחפשת מתכון שהילדות תוכלנה לעשות את רוב העבודה...

מישהי ניסתה לצבוע סוכר עם צבע מאכל?

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות עוגיות עם ריבה כמו בחנות
אם את רוצה ממש להתקשקש - תתני להן להכין גם את הבצק (יש לי מרשם ממש פשוט קל וטעים אם מענין אותך)
אח"כ קורצים צורות ובחצי מהעוגיות עושים חור, אופים כמה דקות ומורחים ריבה בין כל 2 עוגיות.
פשוט וטעים

• הוסף לסימניות
אם את עושה בצק לחלות את יכולה לתת לכל ילדה 2 חתיכות בצק מאחד מכינים חלה לשבת, (שאת זה כל הילדים אוהבים והילדים שלי לא מוותרים לי כל יו שישי)
ומהחלק השני שתעשנה לעצמן פיצה אישית שאת זה אפשר לאכול או בארוחה משותפת או בצהרים בבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1049483:
מישהי ניסתה לצבוע סוכר עם צבע מאכל?

בטח... תססן

סוכר+ צבע מאכל + מלח לימון

מערבבים... ואוכלים.

מלכלך מאד

• הוסף לסימניות
כהמשך להודעה של שושיה,
הנה מתכון מעולה לעוגיות שחור-לבן מבצק פריך:

2 וחצי כוסות קמח
1 חב' מרגרינה
1 ביצה
חצי כוס סוכר
קורט מלח
1 כף תמצית וניל

ללוש לבצק. להפריש הצידה חצי ממנו. זה הלבן.
לחצי הנותר להוסיף 2 כפות קקאו וללוש. זה החום.

ליצור עוגיות ולאפות בחום בינוני.

אלו עוגיות פשוטות להכנה וטעימות יותר מידי (מהסוג שאין אחד שלא אוהב).
אולי תניחי במרכז השולחן את קערת המיקסר וכל ילדה בתורה תתכבד לשפוך אליה מרכיב אחד.
את יכולה ללמד אותן תוך כדי, ובקצרה, תהליכים פשוטים של אפיה, בתור העשרה.
"לישה" "בצק" "פריך" וכו'. בהנחה שהן לא יודעות הרבה הן אמורות להאזין בפה פעור.
על הדרך אפשר גם להכניס את נושא בדיקת הביצים, תהיי מוכנה שכל אחת תספר לך בדיוק מאיזה זוית אמא שלה בודקת (זה מתאים לגיל:D).

אח"כ כל אחת מקבלת חתיכה חומה וחתיכה לבנה, ומאז השמים הם הגבול ליצירתיות.
ואני כותבת בתור אחת שהועסקה כך רבות בתור ילדה.
אפשר ליצור הכל, החל מצורות פשוטות של חותכני עוגיות סטנדרטיים, וכלה בפרצופים, עיגולים, חצי חום-חצי לבן, מקלות, חבל, צמה, פפיון ומה שעולה בראשן.

לא מומלץ ליצור עוגיות גבוהות ובשרניות מידי, כי הבצק מתקשה להאפות מבפנים
ומאותה סיבה לא דקיקות מיד - כי העוגיות תישרפנה.

אח"כ אופים את העוגיות בגיל ובששון, כדאי להכין איזה ציור לצביעה, בנושא אפיה, לצביעה בזמן האפיה (לאחר טקס שטיפת הידיים...)
לבסוף אוכלים את העוגיות על כוס שוקו טעימה, ושומרים אחת הביתה לאמא...

• הוסף לסימניות
אני פעם הכנתי עם חברותיה של ביתי פיצות אישיות.

הכנתי בצק. כל אחת רידדה לעצמה עיגול גדול.
הן מרחו רסק עגבניות מתובל.
סידרו זיתים תירם וריבועי גבינה צהובה כל אחת כפי טעמה האישי (פרצופים, פרחים וכדו')
אפינו את זה, קישטנו צלחת במדבקות,
והיתה חוויה נהדרת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1049490:
בטח... תססן

מערבבים... ואוכלים.

מלכלך מאד

לאאאאאאאאא!
תרחמי על הבנות החמודות האלו.
זה דביק, צורב בגרון ולא בריא!
תחשבי שהאדום שנהיה להן בלשון נהיה להן גם לאורך כל מערכת העיכול.
(אני לא מדברת על זה שעושים את זה ביחס לא נכון וזה ממש מסוכן למערכת העיכול. מלח לימון הוא חומר שלא רצוי לצרוך אותו בלי בקרה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;1049526:
לאאאאאאאאא!
תרחמי על הבנות החמודות האלו.
זה דביק, צורב בגרון ולא בריא!
תחשבי שהאדום שנהיה להן בלשון נהיה להן גם לאורך כל מערכת העיכול.
(אני לא מדברת על זה שעושים את זה ביחס לא נכון וזה ממש מסוכן למערכת העיכול. מלח לימון הוא חומר שלא רצוי לצרוך אותו בלי בקרה)

צודקת!!!! לאחר כמה כפיות זה גם נהיה מגעיל!!!
אבל זה לא פחות בריא מהתססן הקנוי:cool:

• הוסף לסימניות
ביום ההולדת של הבת שלי הכנתי לכל ילדה קאפקייק שוקולד בצורת דובי (יש לי תבניות סיליקון)
הכנתי גם גנאש שוקולד שנשאר נוזלי די הרבה זמן.
כל ילדה ציפתה את הדובי שלה בשוקולד ואח"כ קישטה אותו בכל מיני קישוטים - סוכריות צבעוניות, עדשים, שוקוצ'יפס לבן, ג'לי. הן גילו יצירתיות מדהימה ועסקו עם זה שעה ארוכה.

חני

• הוסף לסימניות
הבת שלי חזרה מקייטנה עוברת עם רוגלאך מאוד טעימים. הבצק - המתכון חלות של הרבנית קניבסקי ע"ה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1049490:
בטח... תססן

מערבבים... ואוכלים.

מלכלך מאד
לא התכוונתי לזה...
יש לי מתכון של עוגיות שטובלים בסוכר וחשבתי לנסות לצבוע את הסוכר עם מעט צבע מאכל אך אני לא י ודעת איך זה יראה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1049548:
ביום ההולדת של הבת שלי הכנתי לכל ילדה קאפקייק שוקולד בצורת דובי (יש לי תבניות סיליקון)
הכנתי גם גנאש שוקולד שנשאר נוזלי די הרבה זמן.
כל ילדה ציפתה את הדובי שלה בשוקולד ואח"כ קישטה אותו בכל מיני קישוטים - סוכריות צבעוניות, עדשים, שוקוצ'יפס לבן, ג'לי. הן גילו יצירתיות מדהימה ועסקו עם זה שעה ארוכה.

חני
מזה קאפקייק?
זה נשמע נורא כייפי וצבעוני אולי אפילו בסתם יום של חופש לילדים בבית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה