התייעצות אפליה מתקנת -רופאים יהודיים

• הוסף לסימניות
בבניין של הורים שלי ערבים דפקו מסמרים לתוך הצנרת כדי שתוך כמה שנים תהיה נזילה.
אני לא רוצה לחשוב מה רופאים מאותה חמולה עושים לשיניים שלנו וכל שכן ללב ולשאר האיברים החיוניים.
לא בכדי חז"ל אסרו להתרפאות אצל גויים וההיתר הוא רק בגלל פיקוח של משרד הבריאות.
בבניין שלי במרפסת הם עשו לכתחילה חורים ביריעות של האיטום כדי שיהיה נזילה לשכן. עד שעלינו על זה שזאת הבעיה, השכן המסכן סבל תקופה ארוכה

• הוסף לסימניות
אני מכיר קבלן בנה בניינים ולאחר הבניה כל הבית נהיה מוצף מים, והתברר שכל הצנרת שעברה מתחת הקרמיקה הייתה סתומה בבטון ע"י הפועלים הערבים, והוצרכו להרים את כל הקרמיקה להחליף צינורות ולרצף מחדש
טלזסטון?

• הוסף לסימניות
בהמתנה לראיון, יושבת לידה בחורה ערבייה בת 18, ושואלת אותה בת כמה היא.
עונה לה :25
אומרת לה החמודה: מה? את זקנה כבר, עכשיו באים ללמוד? איפה היית עד עכשיו?
ולה לא היה נעים להסביר שפשוט שירתה את המדינה עד עכשיו ולכן התעכבה...
סליחה, אבל למה לא נעים? של'חמודה' הזו יהיה לא נעים!

• הוסף לסימניות
מכר שלנו החליף שם משפחה לפני שנרשם ללימודי רפואה
לפני למעלה מ - 40 שנה
(קראו לו אזולאי)
עוד מקרה
ילד היה צריך לעבור ניתוח בקע
האחיות הזהירו אותנו שהמנתח ערבי
כמובן שלקחנו יהודי פרטי
היום אחות לא תעיז לדבר על זה
ואסור לבקש לא להיות בחדר עם ערביה

• הוסף לסימניות
הערבים לא עובדים קשה ללמוד בישראל
הם לומדים בחצי מהזמן באוקראינה, בירדן וכ'ו
וכאן בארץ מקבלים בזרועות פתוחות בהפליה מתקנת

• הוסף לסימניות
ומי מונע ממך לעשות את אותו התהליך?
אפשר ללמוד באיטליה הונגריה מולדביה ועוד
הערבים לא עובדים קשה ללמוד בישראל
הם לומדים בחצי מהזמן באוקראינה, בירדן וכ'ו
וכאן בארץ מקבלים בזרועות פתוחות בהפליה מתקנת

• הוסף לסימניות
אגב זה נקרא העדפה מתקנת... וזה בדיוק ההפך מאפליה..למרות שבפועל - זה אפליה ..

• הוסף לסימניות
הפתרון המיידי והדחוף לכך,
להעביר חוק/תקנה שישראלי שהולך ללימודי רפואה מקבל פטור משירות צבאי,
או לחילופין משרת שירות מקוצר שלא יעכב לו את לימודי הרפואה.

דחוף!!!
וחיוני!!!

כפי מה שהבנתי יש לערבים גם מלגות קיום מקרנות פרטיות סעודיה דובאי וכו'
כך שהמעמסה שיש על סטודנט יהודי - שכר לימוד מטורף + צורך לתשלום למחיה ומגורים למשך הלימודים + שירות צבאי של 3 שנים
לעומת מקבילו הערבי שמקבל פטור מלא משירות + מלגת לימודים (לעיתים יותר מאחת) + מלגות קיום (כנ"ל)
לא מותירה מקום לספק לאן מועדות פני הרפואה הישראלית!

• הוסף לסימניות
דברי יו"ר ההסתדרות לרפואה
(שיעבור סתימה אצלם ואז שידבר)

קבצים מצורפים

• 0037-2025.pdf
    KB 185.8 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
יש רופאים שלמדו כעתודאים של הצבא, התחילו לימודים בגיל 18
ואח"כ צריכים לשרת בחיל הרפואה 5 שנים.

• הוסף לסימניות
אישית,
מכיר רופאים ערבים מעולים.
אבל, מחלקה טובה בכל בית חולים בארץ
תתהדר במספר רופאים היהודיים שיש לה
ובמספר הרופאים שלמדו בישראל.
אלו עובדות ברורות ביחס לאיכות.
אבל אין צורך להכליל את כל הרופאים הערביים (אני משער שאני מכיר יותר רופאים מכלל הכותבים גם יחד)

• הוסף לסימניות
פעמיים רוקח ערבי שיקר לי!
פעם אחת היה לי תור לעירוי- והוא שיקר שאין במלאי (ויש את זה רק בקופ"ח, והיה)
ופעם שניה נתן אנטיביוטיקה לא נכונה גם בסוג וגם בצורה (הביא כדורים במקום סירופ, משהו אחר)
אני אף פעם לא נותנת לרוקחים ערביים להכין אנטיביוטיקה בסירופ לילדים שלי
תמיד חשבתי שאני פרנואידית...

• הוסף לסימניות
לי יש שכן שלמד רפואה,
כרגע מתקדם ללימודי מרדים,
אבל הוא ספר לנו שבמבחן הסופי שהם לומדים אליו חודשים,
היו המוני ערבים,
אבל בפועל מתוך הקבוצה הזאת עברו בודדים והוא בינהם והרבה רובם יהודים.
זה מבחנים קשים מאדד.

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע את דעתכם על מה שאני חושבת:
לדעתי כשמנסים לעשות שינוי אתה צריך להתחיל אותו מעצמך
ומאחר ואנחנו כציבור נמנעים מללמוד מקצועות כאלו קשה מאוד לדרוש שינוי בנושא
כביכול אומרים "אני (וכל הציבור שלי) לא רוצה בכלל להיות רופא, אבל היי תדאגו לחילונים ותדרבנו אותם ללמוד רפואה"
לא יודעת למה בכל הנושא הזה של שינויים בשוק העבודה (כמו האשכולות על נהגים ערבים וכו) זה מרגיש לי קצת מוזר שאנו מצפים ודורשים מהפכה אבל בלי שום רצון להיות חלק ממנה. אני טועה בהסתכלות?

• הוסף לסימניות
סיפור מלפני 3.5 שנים...
הזוי שלא דיווחת.
שיתחנן. על דבר כזה אולי הייתי עושה מעבר לדיווח. זה המינימום.

חברה שלי שיפצו את הבית, עם פועלים ערבים כמובן. אמא שלה חוזרת בתשובה, ויודעת ערבית מהלימודים בילדותה.
היא שומעת את הערבים תוך כדי הבנייה מייעצים אחד לשני איך לרופף את היסודות, כדיי שבעוד כמה שנים הבית לא יהיה יציב דייו ויתפרק. היא ענתה להם בערבית שיסתלקו מהבית והם כמובן היו בהלם. רגילים לדבר לידנו ככל העולה על רוחם וצוחקים לנו בפנים, ואנחנו בורים, לא מבינים כלום.

מה לעשות, ישראל נועדה לעבריים. ערבית לא נמצאת לנו במערכת.
אם היו שואלים אותי, הייתי מכניסה את השפה הזו ללימודי חובה. אולי חלק מהנזקים שנגרמים על יידם היו נמנעים. יהיו שיחלקו עליי, ואולי הרוב המוחלט, אבל אין מה לעשות. להתכחש למציאות העצובה שלנו לא יותר טוב...

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע את דעתכם על מה שאני חושבת:
לדעתי כשמנסים לעשות שינוי אתה צריך להתחיל אותו מעצמך
ומאחר ואנחנו כציבור נמנעים מללמוד מקצועות כאלו קשה מאוד לדרוש שינוי בנושא
כביכול אומרים "אני (וכל הציבור שלי) לא רוצה בכלל להיות רופא, אבל היי תדאגו לחילונים ותדרבנו אותם ללמוד רפואה"
לא יודעת למה בכל הנושא הזה של שינויים בשוק העבודה (כמו האשכולות על נהגים ערבים וכו) זה מרגיש לי קצת מוזר שאנו מצפים ודורשים מהפכה אבל בלי שום רצון להיות חלק ממנה. אני טועה בהסתכלות?
לימודי רפואה מתנגשים עם המון ערכים שהציבור שלנו שם בפרונט, לסטודנטים לרפואה אין זמן לנשום, אי אפשר להתעסק בשידוכים או להתחתן או ללדת ילדים ובטח שלא לגדל אותם כמו שצריך.

ואל תביאו ראיה ממעטים שטוענים שהצליחו לעשות את זה, שמעתי וידויים של חלק מהם, שילמו מחיר כבד.

אני מדבר על מי שלמד רפואה בארץ

• הוסף לסימניות
לימודי רפואה מתנגשים עם המון ערכים שהציבור שלנו שם בפרונט, לסטודנטים לרפואה אין זמן לנשום, אי אפשר להתעסק בשידוכים או להתחתן או ללדת ילדים ובטח שלא לגדל אותם כמו שצריך.

ואל תביאו ראיה ממעטים שטוענים שהצליחו לעשות את זה, שמעתי וידויים של חלק מהם, שילמו מחיר כבד.

אני מדבר על מי שלמד רפואה בארץ
נכון מאוד. מכירה אחת שעשתה את זה אחרי שהיא ילדה 10 ילדים (ניראלי) ורק אז למדה רפואה. (וגם ב4 שנתי)
היום היא רופאת ילדים מתמחה, חרדית, עם טלפון כשר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה