דרוש מידע אפרקסיה לילד בן 4.5

• הוסף לסימניות
הילד כמעט לא דיבר עד גיל 3.
כיום מדבר אך לא מובן.
אנחנו ההורים מבינים כמעט תמיד, אבל שאר האנשים לא.

הוא בגן שפה והקלינאית תקשורת שבגן אומרת שלדעתה זו אפרקסיה לא אבחון סופי אבל זו ההערכה שלה.
לא שמעתי על המושג עד כה ואשמח לכל מידע בעניין,
האם בר טיפול האם יש זכאות לבט"ל וכו'

תודה רבה

• הוסף לסימניות
קודם כל, בהצלחה גדולה!! נשמע שאתם הורים מדהימים שעושים הכל בשביל לעזור לו!!
ממה שאני יודעת כגננת בחננ"מ שיצא לי להכיר כבר כמה ילדים אפרקסיים זו הפרעה שבהחלט ניתנת לטיפול, את צריכה למצוא קלינאית תקשורת שמומחית לזה. אני מכירה כמה ילדים שעבדו איתם בשיטה מסויימת, חושבת שקוראים לזה 'פרומפט' וראו שיפור מדהים!!
בקשר לביט"ל אם הוא ממש לא מובן יש סיכוי גדול לקבל קצבה, תגישו בקשה
בהצלחה ורק ברכה לחמודון!

• הוסף לסימניות
כיום מדבר אך לא מובן.

הוא בגן שפה והקלינאית תקשורת שבגן אומרת שלדעתה זו אפרקסיה לא אבחון סופי אבל זו ההערכה שלה.

תודה רבה
מנסיון (לא ברור לנו עד עכשיו אם זה היה אפרקסיה או לא, אבל שמעתי מעוד אמהות) -
דבר ראשון זה בר טיפול.
דבר שני זה יכול לזכות בבט"ל
דבר שלישי - שווה לבדוק האם יש אפרקסיה בעוד חלקים (בעיה בתכנון) - הרבה פעמים זה מגיע עם בעיה בתכנון תנועה וכו'.
בפעם הראשונה שאמרו לנו את זה (בגיל 2.5) הקל"ת אמרה לי לא לרוץ לקרוא על זה בגוגל כי זה מאדד מלחיץ,
וכן, זה תהליך ארוך, אבל בעז"ה אפשרי.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כיום מדבר אך לא מובן.

תודה רבה
בעז"ה זה בר טיפול אך לעיתים לוקח הרבה זמן וסבלנות. כמובן, בהנחה שיש אפרקסיה
חשוב מאוד לדעת שבאבחנה הזו יש צורך לקחת לקל"ת שמתמחה בכך ולתרגל בבית המון! וזה ממש חשוב, כמובן עם הרבה ס"ד ותפילות

• הוסף לסימניות
כיום מדבר אך לא מובן.

תודה רבה
לפי מה שאת מתארת,
גם אם האבחנה הסופית תשלול אפרקסיה-הילד ככל הנראה זכאי לקצבה.
ולדעתי היה יכול לקבל כבר מגיל קטן יותר...
בכל אופן אם תצרפי את המסמכים שצריך, יאשרו לך רטרואקטיבית לשנה אחורה.
רק בריאות!

• הוסף לסימניות
אפרקסיה זו בעיה בתכנון הדיבור- בעצם איברי ההיגוי מתקשים לבצע את הפקודות המוחיות ולתכנן נכון את אופן הפעולה להיגוי של מילים בצורה תקינה. לרוב האפרקסיה תתבטא ככל שההפקה ארוכה יותר (מילה או משפט) כי אז התכנון הנדרש משמעותי יותר.
ייתכן כפי שכבר ציינו שישנה הפרעת תכנון כוללת בגוף ותיתכן הפרעה רק בדיבור.
אבחון אפרקסיה של הדיבור בילדות דורש אבחון מעמיק והיכרות של לפחות שלושה חודשים עם הילד עפ"י הספרות המקצועית.
חשוב וכדאי מאוד לפנות לאבחון באופן מיידי ולמצות את סל הטיפולים לו הילד זכאי גם בקופ"ח משום שלרוב בגן שפה הקלינאית איננה מתמקדת בהיגוי (יש לבקש ממנה למלא טופס הפניה לטיפול היגוי בקהילה ולפנות עם הטופס והשאלונים לקופ"ח).
כפי שציינו לוקח זמן והרבה מאוד תירגול עד לבניית תשתית מוטורית יציבה שבה המוח לומד להגות את המילים באופן אוטומטי ואינו זקוק למאמץ של תכנון התנעה. הדרך הכי יעילה שאני יודעת עליה זה אכן באמצעות שיטת "פרומפט" ולכן במידה והאפרקסיה חמורה כדאי מאוד לפנות לקלינאית שמתמחה בכך.
יש לציין שיש קופות חולים שמאפשרות עד 2 טיפולים בשבוע בהתאם לסל וכדאי לבקש זאת לפי המלצת הקלינאית שתטפל בו.

לגבי בט"ל כמו כל ילד עם לקות שפתית ישנה אפשרות לקבל עבורו קצבה. ממליצה לבקש מהקלינאית בגן למלא את טופס הנקודות של הבט"ל ולצרף את דו"ח האבחון שבזכותו הילד היה זכאי להיכנס לגן שפה. (במידה וסך הנקודות בדו"ח היה 4 נקודות ומעלה אין צורך לפנות דרך חברת מימוש זכויות מאחר ובט"ל נותנים אוטומטית...). כדאי שהקלינאית תציין את האבחנה או לפחות שקיים חשד לאפרקסיה.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מאיפה אתם?
יש לי המלצה לקלינאית תקשורת מעולה!!! לאפרסיה(פרומפט)
היא ממש בין הראשונות בתחום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה