כללי אפשרי קובץ עם צבעי פנטון, ולא צבעים בסיסיים! עובדה!!!

• הוסף לסימניות
מאחר ואני לא למדתי אילוסטרייטור, אלא בעצמי לבד, אחרי שעבדתי שנים עם פריהנד אז אפילו אם אני לא שולטת פיקס בתוכנה, אני יודעת מה הצרכים ולפי זה אני מחפשת פתרונות. ולא מוכנה להתפשר על זה שאומרים להשתמש בצבעים בסיסיים.
בשביל מה יש ספריות פנטון? לקישוט? אז איך אומרים, יגעת ומצאת. והפתרון כ"כ פשוט שאיך לא ידענו קודם....

אז ככה,
בוחרים צבע מספרית הפנטון.(תקף בקבצי אילוסטרייטור וגם באינדיזיין) בחלון הצבעים swatches מופיע ליד הצבע ריבוע שלמעשה אומר שהצבע הוא צבע פרוצס (למרות שנבחר מספריית פנטון).
אח"כ יש ללחוץ על הריבוע, הסימון הנ"ל, יפתח חלון עריכת צבע ושם להגדיר במקום פרוצס
spot . מה שיקרה שהשם הקטלוגי של הצבע ישאר אבל הוא אכן יהפוך לצבע spot/
וההוכחה היא עיגול שיופיע ליד שם הצבע.

כעת סגרו את הקובץ לדפוס , תפתחו אותו אחרי זה באקרובט ותבקשו print
בחלון יופיעו 4 צבעי יסוד + צבעי הפנטון בצבע ובשם שהיו בקובץ . בהדפסה יצאו רק צבעי הפנטון בהם השתמשתם.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
בהנחה שהבנתי נכון את כוונתך -
בכל זאת נשאלת השאלה אם הגדרת נכון את כיווני הרשתות של כל צבע של צבעי הספוט. לא כל אחד מאתנו בקי בזה, ולכן לרובנו עדיף בכל זאת להתבסס על לוחות מארבעת צבעי היסוד שכיווני הרשתות שלהם כבר קבועים מראש, ורק להנחות את הדפוס באיזה צבע אנחנו מעוניינים שיודפס כל לוח.
את התצוגה במשך העבודה אפשר לעשות בצבעי הפנטון הרצויים, ולשנות רק בסגירה לדפוס לcmyk.
לא ככה?

• הוסף לסימניות

בכל זאת נשאלת השאלה אם הגדרת נכון את כיווני הרשתות של כל צבע של צבעי הספוט.

מה הבעיה עם רשתות? כאשר אני בוחרת צבע כלשהו spot
אני מוודא שהצבע מסומן ואז אני ניגשת לחלון color שם אני מזיזה את הסמן לרשת הרצויה 30% 50% וכך לפי הצורך. אחרי שהגעתי לרשת הרצויה אני בוחרת בחלון זה
בחץ מימין create new swatch הוא מוסיף את הרשת בחלון הswatches
והוא כותב את אחוז הרשת ביחס לצבע הפנטון המקורי. :)

• הוסף לסימניות
הבעיה מתחילה כשרוצים לשלב בין שני צבעי פנטון ביחד, וליצור מהם צבע בינים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמה כץ;350131:
בכל זאת נשאלת השאלה אם הגדרת נכון את כיווני הרשתות של כל צבע של צבעי הספוט.

מה הבעיה עם רשתות? כאשר אני בוחרת צבע כלשהו spot
אני מוודא שהצבע מסומן ואז אני ניגשת לחלון color שם אני מזיזה את הסמן לרשת הרצויה 30% 50% וכך לפי הצורך. אחרי שהגעתי לרשת הרצויה אני בוחרת בחלון זה
בחץ מימין create new swatch הוא מוסיף את הרשת בחלון הswatches
והוא כותב את אחוז הרשת ביחס לצבע הפנטון המקורי. :)

לא התכוונתי לרשת צבע במהלך העיצוב שלך, אלא לכיוון של רשת לוח ההדפסה.
אין לי כעת מספיק פנאי כדי להסביר את כוונתי, רק נראה לי שעלולה להגרם טעות למי שינהג כהמלצתך, ויתקנו אותי המומחים בדפוס אם אני טועה.:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמים;350143:
הבעיה מתחילה כשרוצים לשלב בין שני צבעי פנטון ביחד, וליצור מהם צבע בינים.

כאשר למשל רוצים להשתמש במגנטה וציאן והם ישמשו גם להדפסה
ניתן משני הצבעים ליצור צבע שלישי למשל כחול, סגול וכו' וההדפסה תהיה בשני צבעים
אבל יראה הרבה יותר צבעוני.

אבל אם אחרי השילובים הנ"ל מבקשים מהדפוס שימיר לשני צבעי פנטון
אז יהיה בלאגן. כי לצבעי הפנטון יש שקיפות מסוימת ולא ניתן לערבב צבעים.
לכן הנקודה שציינת רלוונטית רק כאשר ההדפסה הסופית אכן תהיה בשני צבעי יסוד

כן ניתן לערבב בפוטושופ ע"י בחירת דואטון כך ניתן לתת עומק לתמונות וליצור תחושה של צבע נוסף למרות שהבסיס על שני צבעים בלבד (גם פנטון)

• הוסף לסימניות
לגבי התגלית של צבעי הספוט - אני שמחה בשבילך שמצאת - אבל זה דבר מאוד בסיסי בתכנה.
לגבי עירבוב של שני צבעי פנטון - מאיפה לך המחשבה שאפשר לערבב רק צבעי בסיס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;350216:
לגבי התגלית של צבעי הספוט - אני שמחה בשבילך שמצאת - אבל זה דבר מאוד בסיסי בתכנה.
לגבי עירבוב של שני צבעי פנטון - מאיפה לך המחשבה שאפשר לערבב רק צבעי בסיס?
בדקתי וראיתי שהיא פתחה אשכול על זה לא מזמן, והתשובות הוכיחו לה שהחבר'ה לא מכירים את הפטנט.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה, זה הדבר הבסיסי ביותר שלומד כל תלמיד מתחיל
מה הגילוי המרעיש?(סליחה על השאלה)​

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י noa;350241:
אני לא מבינה, זה הדבר הבסיסי ביותר שלומד כל תלמיד מתחיל
מה הגילוי המרעיש?(סליחה על השאלה)​

אני שנים בתחום הגרפיקה ונחשבת מאוד מקצועית, ובפריהנד הייתי קליברית
ובודאי שבנושאי פנטונים הדברים היו שם מאוד ברורים וקלים.
בשנים האחרונות אני עובדת באילוסטרייטור אבל לא יצא לי לעבוד עם שני צבעי פנטון
במקרים שכן יצא לי, זה היה קבלה או בלאנק בצבע אחד, ואז באמת בניתי בצבע בסיסי.

אבל כעת יש לי כמה פרוייקטים של מיתוג, ומדובר בליין שלם שמורכב משני צבעים
ומאחר וחשוב היה ללקוח לראות את הצבעים הקטלוגיים, כך גם בניתי את עבודה
וכשרציתי לסגור בשני צבעים נתקלתי בבעיה. חברה אני לא למדתי אילוסטרייטור
כל מה שאני יודעת זה לימוד עצמי , לא ספרים ולא הדרכה, לבד על הבשר
אבל מכיון שיש לי כלים טובים לחשיבה מפריהנד אני מסתדרת בד"כ מצויין גם עם מה שאני לא יודעת..

בקיצור, כששאלתי על פתרון , אף אחד לא ידע לענות, אז טוב שמשהוא נזכר שזה משהו נורא בסיסי, אבל למה עד עכשיו אף אחד לא התנדב לענות את זה, כאלה שהיו בקורס אילוסטרייטור????

• הוסף לסימניות
אז ככה:
כשבונים עבודה להדפסה בשני צבעים (שבוחרים אותם מתוך קטלוג פנטון) עושים כך:
לשם התצוגה והדוגמה ללקוח - צובעים בצבעים האמיתיים שבהם מתכוונים להדפיס בסוף.
לאחר שמצא חן בעינינו ובעיניו - ממירים את שני הצבעים ל-2 צבעים מלאים מצבעי הפרוצס (לדוגמה - כל מה שאני רוצהשיודפס בטורקיז כלשהו מהקטלוג - הופכים לציאן נקי. כל מה שאני רוצה להדפיס בכתום כלשהו מהקטלוג - הופכים למגנטה נקי. בודקים בהדפסה - ספריישנס - אם לא מתחבא צבע נוסף ואז סוגרים בבטחון. העקרון הוא שבהכנת הלוחות תצאנה 2 שכבות בלבד ממחשב הדפוס. 2 צבעים נקיים = 2 שכבות.

• הוסף לסימניות
אז ככה:
כשבונים עבודה להדפסה בשני צבעים (שבוחרים אותם מתוך קטלוג פנטון) עושים כך:
לשם התצוגה והדוגמה ללקוח - צובעים בצבעים האמיתיים שבהם מתכוונים להדפיס בסוף.
לאחר שמצא חן בעינינו ובעיניו - ממירים את שני הצבעים ל-2 צבעים מלאים מצבעי הפרוצס (לדוגמה - כל מה שאני רוצהשיודפס בטורקיז כלשהו מהקטלוג - הופכים לציאן נקי. כל מה שאני רוצה להדפיס בכתום כלשהו מהקטלוג - הופכים למגנטה נקי. בודקים בהדפסה - ספריישנס - אם לא מתחבא צבע נוסף ואז סוגרים בבטחון. העקרון הוא שבהכנת הלוחות תצאנה 2 שכבות בלבד ממחשב הדפוס. 2 צבעים נקיים = 2 שכבות.

• הוסף לסימניות
וכמובן שהציאן והמגנטה הם רק דוגמאות. באותה מידה אפשר להשתמש בשחור ובצהוב.

• הוסף לסימניות
אבל למה לא להשתמש בצבעים הרצויים, פנטונים? ברגע שעושים אותם ספוט, אין בעיה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה