דרוש מידע אפשר להבין מי צריך להתחסן שוב לחצבת ??

• הוסף לסימניות
אני מניקה ומחוסנת והתינוק שלי נדבק
הנקה לא באמת עוזרת. אולי עזרה שהוא לקח את זה פחות קשה מאחרים
באיזה גיל התינוק שלך נדבק?
את יודעת ממי נדבק? אתם באזור עם התפרצות ידועה?

השאלות לא סקרנות גרידה אלא באמת להבין מאיזה גיל דחוף להתחסן ולמי.

• הוסף לסימניות
קראתי שבתקופה ההיא היתה התפרצות של חצבת ולכן הסיכוי הוא שרב המבוגרים כבר יש להם נוגדנים
מבוגר שנחשף לחולה חצבת, צריך לפנות באופן מידי לייעוץ רפואי כדי לברר אם הוא צריך לקבל חיסון.
לא לסמוך על זה ששיכים לדור ש"מחוסן טבעית".
אני מכירה מקרוב מקרה של מבוגר שנדבק. לא מומלץ.

• הוסף לסימניות
באיזה גיל התינוק שלך נדבק?
את יודעת ממי נדבק? אתם באזור עם התפרצות ידועה?

השאלות לא סקרנות גרידה אלא באמת להבין מאיזה גיל דחוף להתחסן ולמי.
חצי שנה
זה ידוע כאזור התפרצות אבל לא ידעתי....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כל יום עולים דיווחים נוספים על חולים ל"ע וזה מאוד מלחיץ ואנחנו ממש לא רוצים חלילה להידבק או לשאת נגיף כזה או אחר.
עכשיו השאלה המכריעה היא כזו:
האם ילדים שחוסנו במנה ראשונה צריכים להתחסן כעת שוב ? ואז מה יעשו להם בכיתה א' יחסנו אותם פעם שלישית?
ולמה הורים לא צריכים להתחסן ?
תודה לכולם מראש.
הרופאים עצמם לא יודעים
רופאה אחת אמרה לי שהחיסון הראשון הוא 60% הגנה . הרופא יותר בכיר אמר לי ש90%
רק מה הבעיה להקדים? אין מה להפסיד

• הוסף לסימניות
תינוקות פחות מגיל חצי שנה לא ניתן לחסן?
אם נחשפו אז כן
אמורים לקבל נוגדנים בבית חולים!
לא ניתן, מכיוון שאימו מחוסנת הוא מקבל בחודשים הראשונים ללידתו נוגדנים שבאו אליו דרך שלייתו מאימו, עד שהם הולכים ודועכים עד סוף השנה, אמנם מחצי שנה הם כבר חלשים ולכן היום ממליצים לחסן מחצי שנה, אמנם צריך אחרי גיל שנה לחסן שוב, כי רק אז לגמרי הנוגדנים שקיבל מאימו דעכו.

בבקשה לענות רק מי שיודע שלא יווצר בלבול

• הוסף לסימניות
דברתי אתמול עם רופאת ילדים גדולה
1. תינוקים קטנים לפני חיסון להשתדל לשמור בבית (הנוגדנים מהאמא לא בטוח שעוברים כי החיסון ישן) מה שכן אם בסביבת כולם מחוסנים הסכוי שידביקו אותם הוא נמוך
2. מגיל חצי שנה לתת חיסון ראשון ואחרי חודש חיסון נוסף להגנה מירבית.
3. כנ"ל ילדים מגיל שנה עד כיתה א' שלא קיבלו מנה נוספת כדאי לקבל מנה נוספת.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי לתינוקת בת 8 חודשים ולא אמרו לי לחזור עוד חודש
נשמע לי ממש מוזר
על הדרך עשיתי לכל הילדים הקטנים עד גיל 6 וחצי את המנה הנוספת שאמורים לקבל בכיתה א

• הוסף לסימניות
ואם כבר
למישהו יש המלצה על ויטמינים שמחזקים את המערכת החיסונית דרך האמא?

• הוסף לסימניות
אפשר להתחסן גם בקופת חולים או רק בטיפת חלב? (להקדים את החיסון השני)
הטיפת חלב שאנחנו רשומים אליה היא בגבול מאה שערים ואם רק בשבוע האחרון נפטרו שם כמה ילדים הרי שהתורות בטיפת חלב ודאי עד הרחוב והסיכויים להידבק מהילדים שם....
זוכרת שגם בזמן שהיתה שם התפרצות של פוליו חיכיתי לחיסון של גיל שנה שעתיים בתור, משפחות של עשרה ילדים בגילאי 0-12 שלא התחסנו מעולם באו להשלים לכולם יחד....

• הוסף לסימניות
אפשר להתחסן גם בקופת חולים או רק בטיפת חלב? (להקדים את החיסון השני)
הטיפת חלב שאנחנו רשומים אליה היא בגבול מאה שערים ואם רק בשבוע האחרון נפטרו שם כמה ילדים הרי שהתורות בטיפת חלב ודאי עד הרחוב והסיכויים להידבק מהילדים שם....
זוכרת שגם בזמן שהיתה שם התפרצות של פוליו חיכיתי לחיסון של גיל שנה שעתיים בתור, משפחות של עשרה ילדים בגילאי 0-12 שלא התחסנו מעולם באו להשלים לכולם יחד....
למה שיהיה תור? במאה שערים לא מתחסנים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה