דרוש מידע אפשר להבין מי צריך להתחסן שוב לחצבת ??

התאומים שלי בני 9 חודשים והיו חולים עכשיו בוירוס (אחר)
רופא הילדים אמר לי לחכות שירגישו קצת יותר טוב ואז ללכת להתחסן.
תכלס, מסתבר שטיפות חלב יוצאים עכישו לחופש עד אחרי סוכות.
אז איך רוצים שנתחסן???
תבדקי אם יש בקופת חולים

גם לא באזורי התפרצות צריך להקדים חיסונים?

אם מחסנים את החיסון לפני גיל שנה צריך לחזור עליו שוב פעם בגיל שנה
זו ההתלבטות שלי
לא באזור התפרצות, אבל התיאורים כאלה מפחידים:/
יש בן 11 חודש, יש תור לטיפת חלב ממש בזמן, אז להקדים מהר ולהתחסן עכשיו ועוד חודש שוב?

בעצם תינוקות שעכשיו נולדים- לא לצאת איתם מהבית חצי שנה?? ככה לפחות אני מבינה מהתגובות פה

אם מחסנים את החיסון לפני גיל שנה צריך לחזור עליו שוב פעם בגיל שנה
הבנתי שזה לא בדיוק אותו חיסון כי החצבת בגיל שנה מגיע עם עוד כמה חיסונים חזרת, אדמת ואבעבועות רוח אולי זה משולב ביחד ולכן צריך בכל אופן לחסן בגיל שנה שוב
אשמח לדעת האם זה מדוייק

אצלינו הרב תמיד אומר תעשו מה שהרופאים אומרים
לא כל רב אומר מה בדיוק לעשות ומה נדרש
(אולי יש מגזרים שכן כמו חסידים או שיש רב אישי וכו, אצלנו התשובה היא לשאול את הרופאים)
בני פישר אולי?
הבנתי שזה לא בדיוק אותו חיסון כי החצבת בגיל שנה מגיע עם עוד כמה חיסונים חזרת, אדמת ואבעבועות רוח אולי זה משולב ביחד ולכן צריך בכל אופן לחסן בגיל שנה שוב
אשמח לדעת האם זה מדוייק
לא יודעת מה נותנים בגיל חצי שנה, ולא יודעת מה עושים בגיל שנה עם תינוק שהתחסן בגיל חצי שנה.
אבל החיסון הרגיל של גיל שנה הוא כמו שכתבת - חצבת, חזרת, אדמת ואבעבועות רוח.

(אולי יש מגזרים שכן כמו חסידים או שיש רב אישי וכו, אצלנו התשובה היא לשאול את הרופאים)
מעולה!!
בדיוק בדיוק לזה התכוונתי
אם זה מה שהרב אמר- זה מה שתעשו תשאלו את הרופא
ואם הרופא אמר שלא צריך להשאיר את הילד בבית
אז זה בדיוק ההוראה של הרב!!!!
ויש לכם מצוות 'ועשית..' ו'ונשמרתם..' וזכויות אלו יעמדו לכם שלא יידבק בעז"ה
גם אצלנו זה מה שהרב אומר בד"כ
למה את חושבת שזה לא תשובה???
אני חושבת עם כל הזהירות הנדרשת, ואני באמת חיסנתי
עדיין להשאיר ילד בבית על הסיכוי הקטן שיידבק ושחלילה יסתבך
הנזק הנפשי שלו ושלך ושל המשפחה, והנזקים הסביבתיים הנוספים (יכולת לעבוד ועוד)
לפי דעתי העניה אני לא חושבת שזה מחובת ההשתדלות ההגיונית
אבל כיוון שאני לא רב ולא רופא אמרתי לך תלכי לכתובת הנכונה
ואם עשית את ההשתדלות
אני חושבת שנשאר רק להאמין בד' שישמור עליכם
את חושבת על הסכנה במחלה וזה מצוין כי זה מוביל אותך לעשות השתדלות
אבל גם חשיבת יתר על הסכנה זה גם בעיה
כי יתר לחץ ויתר השתדלות יש לזה גם נזקים נפשיים רגשיים
לכן צריך לשקול סיכון מול סיכוי בכל דרך שתפעלי...

בני פישר אולי?

לא יודעת מה נותנים בגיל חצי שנה, ולא יודעת מה עושים בגיל שנה עם תינוק שהתחסן בגיל חצי שנה.
אבל החיסון הרגיל של גיל שנה הוא כמו שכתבת - חצבת, חזרת, אדמת ואבעבועות רוח.
אני הבנתי שתינוק שיתחסן לחצבת בלבד זה נרשם בדף אחר מהחצבת המשולבת עם הכל
ולכן זה לא יפתור את התינוק הנ”ל מלהתחסן שוב בגיל שנה

מתחת לגיל שנה הגוף לא מפתח נוגדנים לחיסון לאורך זמן.
לפני גיל שנה החיסון עוזר לחודשים בודים בלבד.

זאת הסיבה שזה חיסון שנותנים בנוסף לחיסון של גיל שנה ולא במקום.

תינוקת שעוד מעט נהיית שנה
בשבוע האחרון ירידה בתיאבון, הפרשות מהעין מדי פעם, שיעול, חום לא גבוה
עכשיו עם שיעול חזק וחום ממש גבוה (אין לי מדחום תקין, אבל היא ממש ממש חמה...)
נתתי נורופן והיא חוזרת לעצמה
השאלה היא, יש לי מה לחשוש מחצבת?
ואם כן, מה זו המחלה הזו, איך מטפלים בה
חשוב לציין שהיא טרם חוסנה ואני מהערים שיש הדבקה

תינוקת שעוד מעט נהיית שנה
בשבוע האחרון ירידה בתיאבון, הפרשות מהעין מדי פעם, שיעול, חום לא גבוה
עכשיו עם שיעול חזק וחום ממש גבוה (אין לי מדחום תקין, אבל היא ממש ממש חמה...)
נתתי נורופן והיא חוזרת לעצמה
השאלה היא, יש לי מה לחשוש מחצבת?
ואם כן, מה זו המחלה הזו, איך מטפלים בה
חשוב לציין שהיא טרם חוסנה ואני מהערים שיש הדבקה
הייתי הולכת לרופא ילדים
גם בגלל חום גבוה וגם כל השאר
רק בשביל שתהיי רגועה
בטח כשמדובר בערב שבת

ייתכן שזה לא המקום אבל,
אני פשוט בהלם כל פעם מחדש שיש אנשים שלא מתחסנים
כל דבר צריך לבדוק סיכון מול סיכוי, וזה הרופאים עושים ולהם יש את הכלים לבדוק את זה, כי לאף אחד לא נמצא עם כזה כמיות של מידע חוץ מהם. [ולכן הרבנים אמרו לשמוע בקול הרופאים, כי להם עצמם, אין את היכולת לבדוק את זה, ולכן הם סומכים על הרופאים, שעל ידי כך הם הצילו מלא מליוני אנשים ממות]
ראיתי בעיתון שהיה אחד שכבר נפטר להם ילד ממחלה שכלו לחסן אתה חושב שברגע שמישהו קרה לו כזה דבר הוא לומד לקח והתשובה היא שבחלק מהמקרים, לא.
וצריך לדעת שלדעת לבדוק צריך איש מדע, או אחד שבודק זאת רציני, דהיינו מאות שעות כי כל כך קל לבלבל אנשים עם מחקרים מפורבקים [על מדינות נחשלות שאין שם אוטיזם, וכולם יודעים שהם בכלל לא מאבחנים כאלה דברים]
וכל אדם שעוזר בעקיפין לכזה מידע הוא גורם נזק והוא חשש מסיע....
הכרתי אדם מבוגר מאוד אבל מאוד בריא שהיה לו תור לחיסון קרונה וברגע האחרון ביטל זאת ולאחר שכבר קבע תור מחדש והתחסן זה היה מאוחד מידי כי כבר קיבל את הקרונה ונפטר.
ולאחרונה נהרג צרלי קרירק ושמעתי שהוא גם היה מטורלל נגד החיסונים, ומישהו טען שאמנם הרצח היה מתועב, אבל גם הוא עצמו גרם למלא אנשים למות שהיה מאלה שהפיצו את השטוית נגד חיסונים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה