דרוש מידע אפשר להספיק לעשות רישיון נהיגה לפני שיתחייבו בגיוס??

• הוסף לסימניות
כידוע אחת מהסנקציות שיש כרגע על בחורי ישיבות היא שאין יכולת להוציא רישיון נהיגה
השאלה האם אפשר לעשות בגיל 17 ואז בעצם להספיק לפני שבכלל חייבים בגיוס או שיעצרו גם אם רק לא הגיעו לזימון (שזה כבר בגיל 16) ?
[יש כבר פורום אם שאלה כללית לגבי רשיון לבחורי ישיבות עריקים שהם ודאי לא יכולים השאלה בפורום הזה האם אפשר לעקוף את זה מלכתחילה.]
נקודה שעוררה אצלי תמיהה, איך הפלג עושים רשיון?(או שלא עושים עד גיל 29)

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח בכלל שיש סנקצייה כזו
דיברו על זה כאיום עתידי או כחלק מהסנקציות בחוק המתגבש של אדלשטיין שר"י, לא נראלי שיש בעיה להוציא עכשיו לאף אחד
אם אין בעיה להוציא רשיון אז גם אין בעיה לצאת מהארץ זה הולך ביחד, רוב בחורי הישיבות כבר קיבלו פלאפונים שהם לא יכולים להוציא רשיון נהיגה, אבל יכול להיות ששוללים את הרשיון גם אם כבר עשו לפני ואז השאלה שלי לא רלוונטית.

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח בכלל שיש סנקצייה כזו
דיברו על זה כאיום עתידי או כחלק מהסנקציות בחוק המתגבש של אדלשטיין שר"י, לא נראלי שיש בעיה להוציא עכשיו לאף אחד
תחשוב בהיגיון הרי אם רצו לעשות את מסודר בחוק אז עריקים שלא מסודרים עם שום חוק שזה הסטטוס של כל בחורי הישיבות בגיל גיוס ודאי וודאי

• הוסף לסימניות
מידיעה, אין שום הגבלה לעריקים לעשות רישיון נהיגה, וזה תקף לכל העריקים במדינה.

בחוק שדיברו עליו, רצו לתת לבני ישיבות מעמד מיוחד - שמצד אחד הם לא ייעצרו, אבל יוטלו עליהם סנקציות מסוימות כמו שלילת רישיון וכו' בשונה מכל העריקים במדינה.

כיום החוק הזה ירד מהפרק, ובחורי הישיבות הם כמו כל העריקים במדינה שאין להם שום סנקציות חוץ מצו מעצר ואיסור יציאה מהארץ, - כך שאין שום בעיה לעשות רישיון.

לשאלך,
לדעתי אין ענין לעשות רישיון מוקדם ,כי גם אם נניח שהחוק המדובר יחזור (מה שלא נראה סביר שיקרה), מאד יכול להיות שגם יישללו למי שכבר יש רישיון ולא תרוויח כלום.

• הוסף לסימניות
מידיעה, אין שום הגבלה לעריקים לעשות רישיון נהיגה, וזה תקף לכל העריקים במדינה.

בחוק שדיברו עליו, רצו לתת לבני ישיבות מעמד מיוחד - שמצד אחד הם לא ייעצרו, אבל יוטלו עליהם סנקציות מסוימות כמו שלילת רישיון וכו' בשונה מכל העריקים במדינה.

כיום החוק הזה ירד מהפרק, ובחורי הישיבות הם כמו כל העריקים במדינה שאין להם שום סנקציות חוץ מצו מעצר ואיסור יציאה מהארץ, - כך שאין שום בעיה לעשות רישיון.

לשאלך,
לדעתי אין ענין לעשות רישיון מוקדם ,כי גם אם נניח שהחוק המדובר יחזור (מה שלא נראה סביר שיקרה), מאד יכול להיות שגם יישללו למי שכבר יש רישיון ולא תרוויח כלום.
ברור.
רק שיש סבירות שהחוק יעבור במתכונת הזו (שלילת רשיון) אבל הוא לא יחול מייד אולי אחרי שנה או שנתיים ורק אם לא יעמדו ביעדים שיציבו

• הוסף לסימניות
ברור.
רק שיש סבירות שהחוק יעבור במתכונת הזו (שלילת רשיון) אבל הוא לא יחול מייד אולי אחרי שנה או שנתיים ורק אם לא יעמדו ביעדים שיציבו
אם הוא לא יחול מיד, אז מה הלחץ לעשות עכשיו רישיון?

• הוסף לסימניות
אם הוא לא יחול מיד, אז מה הלחץ לעשות עכשיו רישיון?
אחרי שיפוג הגיל או החוק (המוקדם מבינהם) לא בטוח שיצטרכו לעשות תאוריה וטסט שוב אולי רק ריענון נהיגה רגיל והרשיון יהיה בתוקף אולי לא... אבל נראה פחות מעשי בשביל מישהו שנשלל לו הרשיון בגלל דבר חיצוני ולא קשור לנהיגה
וחוץ מזה הוא יוכל להנות מזה עד ש...

• הוסף לסימניות
אם אין בעיה להוציא רשיון אז גם אין בעיה לצאת מהארץ זה הולך ביחד, רוב בחורי הישיבות כבר קיבלו פלאפונים שהם לא יכולים להוציא רשיון נהיגה, אבל יכול להיות ששוללים את הרשיון גם אם כבר עשו לפני ואז השאלה שלי לא רלוונטית.
אני אנסה להסביר מה שאני מבין
אין קשר בין הסנקציות
בשביל לתת עונש למישהו אז זה צריך להיות כתוב בחוק, אין פה קל וחומר
אני למשל לא מקבל תקציב למעונות אבל יצאתי לפני פסח מהארץ בלי שום בעיה
כי שלילת הסבסוד במעונות זה כי יש לסבסוד (לשיטתם/ה) זיקה ברורה לכך שאני לא מתגייס ולכן הם כאילו לא מסייעים לי בכך ושוללים לי את ההטבה
אבל איסור יציאה מהארץ זה לא עונש, אלא פשוט אם אתה עריק או מלש"ב בשלב מתקדם מאוד ולא מופיע לזימונים להתייצב אז אתה מבוקש על ידי המשטרה הצבאית, ולכן כשתבוא לצאת מהארץ אתה כנראה תעבור בביקורת הגבולות ושם יופיע להם שאתה מבוקש על ידי המ"צ והם יקראו להם לבוא לעצור אותך, מה שיכול בתיאוריה לקרות בכל מחסום משטרתי באשר הוא (לכן עריק לא יוכל לעבור שום מחסום משטרתי שדורש הזדהות לא משנה אם זה בשדה תעופה או בכביש)
משא"כ רישיון נהיגה שאין בינו לבין אי הגיוס שלי שום זיקה, אז בשביל לאסור את זה עלי או לשלול לי חייבים חוק חדש שזה יהיה כתוב בו כאחד הסנקציות המופעלות על עריק (וגם היועמשית לא תוכל להחליט את זה לבד, אלא עם פרשנות מרחיקת לכת שלא נראלי תעבור בגץ, אבל הוכיחו שהכל יכול לקרות בעצם) וכל עוד אין חוק חדש שזה חלק מהעונשים בו אז זה לא יקרה, כמו ששום עונש משלל העונשים האפשריים לא יקרו
אולי עוד שלילת הטבות אבל לא עונש אקטיבי

• הוסף לסימניות
להזכירכם, רשיון אפשר לעשות מגיל 16.9 ועריקים אפשר להיות מסביבות 18. לעולם הם לא יוכלו למנוע מבן אדם לעשות רשיון מבחינה טכנית, לפסול רשיון לאחר שבן אדם עשה, זה מופרך. רשיון זה אישור שאתה יודע לנהוג.

אגב, אתם קולטים את השיח המטורף הזה, אילו סנקציות יוטלו על לומדי תורה?

• הוסף לסימניות
אם אני מבין נכון, אפילו לפי החוק של אדלשטיין מי שעבר כבר את 21 /22 יקבל מייד פטור,
כך שבעצם לרוב מי שכבר יש / רוצה לעשות כרגע רישיון אין מה לחשוש

הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
השאלה האם אפשר לעשות בגיל 17 ואז בעצם להספיק לפני שבכלל חייבים בגיוס או שיעצרו גם אם רק לא הגיעו לזימון (שזה כבר בגיל 16) ?
[יש כבר פורום אם שאלה כללית לגבי רשיון לבחורי ישיבות עריקים שהם ודאי לא יכולים השאלה בפורום הזה האם אפשר לעקוף את זה מלכתחילה.]
אין בעיה לעשות רשיון נהיגה, כל הבהלה סביב זה כי רצו להעביר חוק שימנע מעריק להוציא רישיון ולא מדובר על שלילה למי שקיים כבר.

• הוסף לסימניות
אין בעיה לעשות רשיון נהיגה, כל הבהלה סביב זה כי רצו להעביר חוק שימנע מעריק להוציא רישיון ולא מדובר על שלילה למי שקיים כבר.
אבל מי שכבר יש לו צו מעצר יכול להוציא?

• הוסף לסימניות
כרגע אין שום חוק על הפרק ולא צפוי שום חוק ולכן אין שום מגבלה מיוחדת על עריקים אבל היועמשי"ת הצוררת מחפשת כל הזמן רעיונות שלא יזדקקו לחקיקה מיוחדת ולכן בקטע של זכויות אין הרבה מה לקוות אבל רישיון וכדו' כנראה יצטרכו חקיקה חדשה שלא צפויה בקרוב.

• הוסף לסימניות
אבל מי שכבר יש לו צו מעצר יכול להוציא?
לפי דברי צאט jpt לא אפשרי, אבל אפשר לשאול את קו בני הישיבות שמתעסקים במי שקיבל צו גיוס, בהצלחה.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20250804_211425_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250804_211425_WhatsApp.jpg
    KB 260 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
לפי דברי צאט jpt לא אפשרי, אבל אפשר לשאול את קו בני הישיבות שמתעסקים במי שקיבל צו גיוס, בהצלחה.
צאט גיפיטי הוא לא המקור הכי אמין לכאלה שאלות

• הוסף לסימניות
אני אנסה להסביר מה שאני מבין
אין קשר בין הסנקציות
בשביל לתת עונש למישהו אז זה צריך להיות כתוב בחוק, אין פה קל וחומר
אני למשל לא מקבל תקציב למעונות אבל יצאתי לפני פסח מהארץ בלי שום בעיה
כי שלילת הסבסוד במעונות זה כי יש לסבסוד (לשיטתם/ה) זיקה ברורה לכך שאני לא מתגייס ולכן הם כאילו לא מסייעים לי בכך ושוללים לי את ההטבה
אבל איסור יציאה מהארץ זה לא עונש, אלא פשוט אם אתה עריק או מלש"ב בשלב מתקדם מאוד ולא מופיע לזימונים להתייצב אז אתה מבוקש על ידי המשטרה הצבאית, ולכן כשתבוא לצאת מהארץ אתה כנראה תעבור בביקורת הגבולות ושם יופיע להם שאתה מבוקש על ידי המ"צ והם יקראו להם לבוא לעצור אותך, מה שיכול בתיאוריה לקרות בכל מחסום משטרתי באשר הוא (לכן עריק לא יוכל לעבור שום מחסום משטרתי שדורש הזדהות לא משנה אם זה בשדה תעופה או בכביש)
משא"כ רישיון נהיגה שאין בינו לבין אי הגיוס שלי שום זיקה, אז בשביל לאסור את זה עלי או לשלול לי חייבים חוק חדש שזה יהיה כתוב בו כאחד הסנקציות המופעלות על עריק (וגם היועמשית לא תוכל להחליט את זה לבד, אלא עם פרשנות מרחיקת לכת שלא נראלי תעבור בגץ, אבל הוכיחו שהכל יכול לקרות בעצם) וכל עוד אין חוק חדש שזה חלק מהעונשים בו אז זה לא יקרה, כמו ששום עונש משלל העונשים האפשריים לא יקרו
אולי עוד שלילת הטבות אבל לא עונש אקטיבי
איזו 'לומדעס' יפה. כל מלה פנינה.
@יהודי פשוט, בזבוז של ממש אם אתה לא ראש ישיבה...

• הוסף לסימניות
בא נאמר שאם היה איום/בעיה כזו היינו שומעים עליה מכל חור בעיר.
מכירה יותר מאחד שהוציאו רישיון נהיגה ללא כל בעיה במהלך התקופה האחרונה כשהם תחת ההגדרה של עריקים.
ואפרופו ההמלצה להמתין זה אולי אפילו יכול לצאת הרבה יותר משתלם כספית בעתו ובזמנו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה