קורונה אקווריום דגים/בעלי חיים אחרים - כמה זה יעסיק את הילדים?

• הוסף לסימניות
בגיגית פתוחה?
כן.
אבל עם חתולים
לא.

אקווריום, הוא סגור, ולכן צריך משאבת חמצן

• הוסף לסימניות
תשובות לגבי אוגרים:
העלות:
האוגר 25 ש"ח. לא לקנות יותר מאחד כי הם עלולים להרוג האחד את עמיתו.
הכלוב והציוד בין 100 ל-200
הנסורת 20 לחבילה שמספיקה להרבה זמן.
אוכל: אפשר לתת משאריות אוכל שלכם. רק להקפיד על תזונה מאוזנת בשילוב זרעונים (חמניה, בוטנים)
אוכל קנוי: 20 שח לתקופה ארוכה.
אם אתה לא הולך לתת להם ללטף, קצת חבל על ההשקעה בעיני..
אבל אם תשתכנעו בסוף שכן, ממליצה לקנות אוגרים סוריים ולא סיביריים, כי הם יותר גדולים ונחשבים פחות נושכים.
כמה הם מעסיקים? כמו כל בע"ח, בתחילה יותר ואח"כ פחות. בעיני ממש מעניין. מה שבטוח יותר מדגים.
אם יש עוד שאלות, בכיף.

• הוסף לסימניות
יש לי חצר ענקית ממש, שבעיקרון הילדים שלי ביקשו לגדל שם כמה כבשים... (ולא אני גר באמצע עיר וותיקה ומיושבת ;))
מה מחירם המשוער?
ובעיקר - אכן כמה היחס של העיסוק סביבם מבחינת זמן טיול של המבוגר לעומת זמן השקט עם הילדים?
אני לא הולך לתת להם ללטף אותם ולהחזיק אותם, אני מדבר רק על כלוב.
הבנתי שכבשים עולים בסביבות ה300 ש"ח.

• הוסף לסימניות
טוב אז אנחנו ממש נדירים אם כן לפי הקהל פה ;) , לנו יש ארנבות- חיה נחמדה מאד לא מפסיקה להעסיק את הילדים בהחלט הוצאה אבל לא מדי יקרה, סגורים בכלוב בחצר ומכוסים בשמיכה בלילה.
לגבי אקווריום היו לנו והאמת שבשביל מבוגרים לשבת מול על הכורסא בסוף יום עבודה עם שקט ולעקוב זה מדהים! בשביל ילדים פחות.
אוגרים גם כן חיה חמודה מתרבה מהר קלה לתחזוקה אצלינו כל האוגרים ברחו כמה פעמים והצלחנו לתפוס אותם עד שיום אחד נעלמו ובזה הסתיימה הפרשה.

• הוסף לסימניות
אם יש חצר גדולה אפשר לעשות עם הילדים פרוייקט גינון/שתילה/זריעה. אפשר גם לעשות איזשהו "אגם" קטן מגיגית שקועה עם כמה דגי זהב, אבל עיקר התעסוקה תהיה מהגינה עצמה.

• הוסף לסימניות
עצה שלי: תעשו הכל כדי שהילדים יהיה להם תעסוקה ולא יגעו בכל המכשירים הטכנולוגים.... ה"י

• הוסף לסימניות
מי אמר שיש להם מכשירים טכנולוגיים ה"י?!?!

הוא ביקש תעסוקה הוגנת ובריאה (גם נפשית) לילדיו, הוא לא ביקש סרטונים\סרטים וכו' עבורם...

כל הכבוד!

• הוסף לסימניות
תשובות לגבי אוגרים:
העלות:
האוגר 25 ש"ח. לא לקנות יותר מאחד כי הם עלולים להרוג האחד את עמיתו.
הכלוב והציוד בין 100 ל-200
הנסורת 20 לחבילה שמספיקה להרבה זמן.
אוכל: אפשר לתת משאריות אוכל שלכם. רק להקפיד על תזונה מאוזנת בשילוב זרעונים (חמניה, בוטנים)
אוכל קנוי: 20 שח לתקופה ארוכה.
אם אתה לא הולך לתת להם ללטף, קצת חבל על ההשקעה בעיני..
אבל אם תשתכנעו בסוף שכן, ממליצה לקנות אוגרים סוריים ולא סיביריים, כי הם יותר גדולים ונחשבים פחות נושכים.
כמה הם מעסיקים? כמו כל בע"ח, בתחילה יותר ואח"כ פחות. בעיני ממש מעניין. מה שבטוח יותר מדגים.
אם יש עוד שאלות, בכיף.
כל מילה. נכון ומדויק.
בפרט נכון, שאם לא מתכוונים לתת להם ללטף, חבל על ההשקעה... הם יאבדו עניין מאוד מהר, כנראה
@גיטרה בס אתם באמת נדירים...
לנו היו במהלך השנים הרבה בעלי חיים - דגים ותולעי משי- טוב זה לא נדיר כל כך (אגב, תולעי משי יכול להיות רעיון בשבילך @הבוס הגדול - לא מלכלך כלכך, וגם הריח קלוש, והילדים יכולים להחזיק, ואם איזה מישהו מת- זה לא מגעיל כמו בעלי חיים גדולים יותר, אבל כן קצת שגעון בעניין של להשיג עלי תות כל פעם...) וגם ארנבים, ואוגרים מכל מיני סוגים, וברווזים, ואפילו פעם תפסנו באיזה פארק גוזל ברווז בר... הוא גדל אצלנו איזה תקופה עד למותו הטראגי אחרי שהילדים ניסו לעשות לו אמבטיה...
גם קן ליונים עם גוזלים השתכן בעציצים שלנו יותר מפעם אחת... כל הדברים האלה ודאי מהווים תעסוקה למשפחה, וגם לכל השכונה ש'עולה לרגל' (מזה יובן כמה אנחנו נדירים... בסביבה בכל אופן) אבל מנסיוני ראיתי, שהרבה פעמים הילדים מגלים עניין רק בהתחלה, ובהמשך, נשאר הלכלוך והריח והעול היומיומי לדאוג לאוכל ותחזוקה שוטפת- על ההורים, בשעה שתעסוקה זה כבר לא....
מידת ה'עניין לאורך זמן' שיגלו הילדים, זה דבר שקשה לצפות מראש, אבל בדרך כלל זה קשור לכמה פרמטרים: כמה הם אוהבים בעלי חיים, ועד כמה החיה הספציפית ידידותית ונעימה להחזקה וליטוף- כך שיכול להווצר קשר ממש בינה לילדים, ולא רק אטרקציה שמלהיבה רק כשהיא חדשה

• הוסף לסימניות
זה מעסיק ממש מעט. לא יותר מידי.
ובנוסף, מצריך השקעה גדולה על בסיס כל יומיים-שלושה, מקסי' שבוע.
זה כולל עבודה של נקיון, ומידי פעם להחליף שליש מהמים בשביל ניקוי וריבוי הבקטריות ועוד.
אחרת, בתוך תקופה קצרה האקווריום יהפך לפח זבל.
לגמרי .כאב ראש .אני החלטתי מספיק לי עם ילדייי... בליעה''ר... לא מכניס עוד בעלי חיים...

• הוסף לסימניות
כשהייתי ילדה, בנו הוריי לול קטן בחצר הבית (גרנו בישוב קטן) היינו מאוהבים ב-2 התרנגולות וב-2 התרנגולים, ישבנו שעות והסתכלנו עליהם, עד שהגיע הסוף המר,
אחת התרנגולות, כנראה לקתה באלצהיימר, אולי קורונה, אין לנו מושג, למחרת ראינו שנפחה את נשמתה, הלוויה היתה כ"כ כואבת, קברנו אותה קרוב לבעלה, שלא יצטרך לנסוע רחוק ביהארצייט שלה, אבל אחרי כמה ימים, פרץ שועל לתוך הלול וחיסל את השאר....

ואז קנינו דגים, כי השבר שלנו, הילדים, היה גדול מידי.

מהדגים, הוריי התפטרו אחרי נישואיי, היום האקווריום עומד יתום.

הילדים שלי, לא מבקשים חיות, אבל אם יבקשו, ברור לי שאקנה ארנבות, או אפרוחים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה