אקספרסיוניסטי?

• הוסף לסימניות
הי כולם.
אני לא יודעת אם הדברים שאני מעלה יפים, אבל בטוח שהם נונקונפורמיסטים.
אז מקווה שלפחות אחד מהצופים יהנה.
תודה על הסבלנות....
picture.php

• הוסף לסימניות
תרגום למתקשים: (:
קונפורמיות פירושה קבלת המרות של הנורמות החברתיות.
הנון-קונפורמיסטים: אותם זאבים בודדים המתמידים בדרכם חרף לחצי החברה ומורדים במוסכמות.
היא באמצע לקחת אקמולי?
(:

• הוסף לסימניות
מענין, איזו השלכה מעולמך הרגשי מתבטאת בציור?
(אני שואלת בגלל הכותרת)
יש פה הבעה מענינת ומסקרנת, אבל לא הצלחתי לעלות עליה.
היא מחייכת, אז זה לא כאב, אבל עדיין יש משהו כאוב בתחושה.
(הסבה לפסיכולוגיה - בקרוב (: )

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזו מצרית מיואשת בעיצומה של מכת דם.
או אולי זה תו מדמם שם למעלה?
האמת שאקמולי- זו הפרשנות הכי מרגשת במקרה זה...

• הוסף לסימניות
שירי ונוי תודה על התגובות.
שמעתי משהו עצוב על מישהי. . .
אני אוהבת שכל אחד נותן את פרשנותו האישית. זה מלמד עליו הרבה.

• הוסף לסימניות
לצרוך אקמולי על כל כאב קטן
זה קונפורמיסטי לחלוטין.
אא"כ שופכים את התכולה על העציץ
וסופרים את הטיפות שנופלות
זה אכן נונקונפורמיסטי.

בכל אופן, היה מענין ללמוד מושג חדש.

• הוסף לסימניות
שירי, אהבתי את הפרשנות שלך. גדול.
ומה זו המילה הזו - אקספרסיוניסטי?

• הוסף לסימניות
אקספרס = הבעה,
הכוונה שהיוצר משליך מרגשותיו ומפנימיותו על היצירה, מביע תחושות - לרוב שליליות (לאו דווקא בציור)
אופנת המאה העשרים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;713883:
אקספרס = הבעה,
הכוונה שהיוצר משליך מרגשותיו ומפנימיותו על היצירה, מביע תחושות - לרוב שליליות (לאו דווקא בציור)
אופנת המאה העשרים...
במילים אחרות, ציור שמשמעותו נתון לדמיונו הפרוע של הצופה. :D

• הוסף לסימניות
שירי, אולי באמת תפתחי פה סקירה על תולדות הציור.
מוזמן כל מי שיכול להוסיף.
יהיה מענין :)

• הוסף לסימניות
מזכיר לי מאוד ציורים של אחותי.
לא מתחבר לסגנון אבל בהחלט סגנון שבעשרות השנים האחרונות התחיל להיות מקובל (קונפורמיסטי?....)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י b.m;714024:
שירי, אולי באמת תפתחי פה סקירה על תולדות הציור.
מוזמן כל מי שיכול להוסיף.
יהיה מענין :)
'תולדות הציור'? הוא נולד בכלל מתישהו מאוחר יותר מאשר בריאת העולם? :)
בכ"א סקירת הזרמים לפי ההסטוריה עשויה להוות שיעור ארוך ומייגע במקצת. :) אבל מה, את מוזמנת, בשמחה!

• הוסף לסימניות
רגע, אז מה הקשר למילה "אקספרס" במשמעותה המקובלת של מהירות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;714265:
רגע, אז מה הקשר למילה "אקספרס" במשמעותה המקובלת של מהירות?

אין קשר באמת. זו אותה מילה - עם אותה איות, עם 2 משמעויות שונות בלי כל קשר (לך תבין את המוח האנגלי!!):rolleyes:

• הוסף לסימניות
במילה אקספרס- קוראים שווא בפ' וסגול בר', במילה אקספרסיוניסטי- סגול בפ' ואח"כ שוא שוא, לא נשמע אותו דבר בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;714272:
במילה אקספרס- קוראים שווא בפ' וסגול בר', במילה אקספרסיוניסטי- סגול בפ' ואח"כ שוא שוא, לא נשמע אותו דבר בכלל.

אולי (אם באמת ככה קוראים את זה - בס"ה זו מילה לועזית מעוברתת ומי קובע את אופן הביטוי?) זה נשמע שונה אבל שניהם לקוחים מאותה מילה אקספרס או יותר נכון express ולמילה הזאת יש 2 משמעויות כאמור לעיל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה