ארבע קושיות

• הוסף לסימניות
מצרפת שלוש תמונות להדגים על מה אני מדברת. אשמח לקבל תשובות:

1. בקצה הדמות יש מן הבזק כחלחל - פס בהיר יותר. מאין בריחת צבע. ממה זה נוצר?:eek:
2. פוקוס... פוקוס... פוקוס... התמונה לא מספיק חדה. צולם על 5.6 נקודת פוקוס על העיניים והתמונה לא נראית חדה...:confused:
3. צבע העור יצא קצת כתום זוהר. האור חזק מידי? ואיך אפשר לתקן עם הורדת רוויה?
4. כשבאתי לשמור את הקבצים כPNG ופתחתי בPSראיתי שהרזולוציה של התמונות שלי היא 72. זה נורמלי. אולי זה קשור לאיכות התמונה?

תודה מראש.

את הקושיה הרביעית הוספתי בסוף. איך משנים כותרת אחרי הפרסום?!

קבצים מצורפים

• דוגמא.png
    KB 151.6 · צפיות: 29
  • דוגמא 2.png
    KB 914.3 · צפיות: 45
  • דוגמא 3.png
    KB 131.7 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
1. סטיה כרוטמטית
2. איזו מצלמה ועדשה ? צריך לראות תמונה בגודל מלא בשביל לבדוק מהי הסיבה לחוסר החדות.
3. האור חזק מידי, ישנם חלקים שרופים
4. בדגמי קנון התמונות נשמרות ב-72 DPI

• הוסף לסימניות
תודה.
מה זה אוימר סטיה כרומטית? איך אפשר לדאוג שזה לא יקרה? למה בחלק מהתמונות זה לא קרה על אף שהן נוצרו באותה החשיפה?
המצלמה D60 של Canon והעדשה 28 - 135 העדשה די ישנה - עשר שנים (היתה קודם על המצלמה הישנה שלי - פילם 300EOS.) המצלמה בת שנתיים וחצי.
לפעמים הן יוצאות חדות יותר. אבל אף פעם לא בצורה משביעת רצון. אני יכולה להעלות את התמונה בגודל מלא זה יעזור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mayam;1454056:
תודה.
מה זה אוימר סטיה כרומטית? איך אפשר לדאוג שזה לא יקרה? למה בחלק מהתמונות זה לא קרה על אף שהן נוצרו באותה החשיפה?
המצלמה D60 של Canon והעדשה 28 - 135 העדשה די ישנה - עשר שנים (היתה קודם על המצלמה הישנה שלי - פילם 300EOS.) המצלמה בת שנתיים וחצי.
לפעמים הן יוצאות חדות יותר. אבל אף פעם לא בצורה משביעת רצון. אני יכולה להעלות את התמונה בגודל מלא זה יעזור?
העתקהדבק :
סטייה כרומטית (Chromatic Aberration או CA) היא בעייה אופטית הקיימת ברמה זו אחרת בכל עדשה ומאופיינת בסטיות צבע באיזורים בתמונה שבהם קיימים מעברים קונטרסטיים. הבעיה נובעת מחוסר יכולת של העצמית למקד את כל ספקטרום האור לאותו מישור. תופעה זו בולטת במיוחד בעצמיות רוחק (טלה-פוטו).
עצמיות רחבות זווית נוטות לסבול פחות מתופעה זו, אם זאת יש לשים לב ע"מ שלא להתבלבל שכן בעצמיות אלה קיימת בעייה דומה בשם Purple Fringing.
על מנת לצמצם את היקף התופעה משתמשים בעדשות העשויות מזכוכית בעלת נפיצות נמוכה בייצור העצמית. עצמיות אלו נקראות עצמיות אפוכרומטיות. כל יצרן מסמן את העצמיות שלו בשם שונה. בניקון הן מסומנות ב"ED", בקנון ב-"UD", סיגמה ומינולטה מסמנות אותן בשם "APO".

זה נוצר בגלל איכות העדשה ועוצמת האור שמגיעה מול העדשה

לגבי החדות יתכן שהעדשה צריכה כיול להתאמה למצלמה.

אם יש פוקוס בתמונה והבעיה היא שהוא לא במקום שאליו כיוונת, הגדרת הפוקוס בוואן שוט נעול על הנקודה הרצויה והמצלמה לא זזה אחרי פעולת המיקוד, כנראה שמדובר בסטיית פוקוס

• הוסף לסימניות
אין שום משמעות לרזולוציה של 72 DPI כשזה לא בא עם גודל תצוגה פיזי.

• הוסף לסימניות
תודה. כיול התאמה של העדשה למצלמה? כיול לא רק קשור לצבע? איפה ואיך עושים את זה? יכול להיות שהבעיה היא גם שהעדשה ישנה מידי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mayam;1455015:
תודה. כיול התאמה של העדשה למצלמה? כיול לא רק קשור לצבע? איפה ואיך עושים את זה? יכול להיות שהבעיה היא גם שהעדשה ישנה מידי?

אני עשיתי כיול לא מזמן בבית הצילום, מרוצה! נפתרה הבעיה!
הייתה לי אחריות של קרט בכ"א.
אם אין לך זה עולה 300/400 כמיטב זכרוני.

• הוסף לסימניות
איפה זה בית הצילום?
אחריות היתה. העדשה הזו כבר בת .... (נראה לי עשר) כיול בשביל הפוקוס?

• הוסף לסימניות
כיול פותר בעיה אחת בלבד- אי דיוק בפוקוס .
כלומראם באופן עיקבי ושיטתי הפוקוס נוחת מאחורי או לפני הנקודה עליה מיקדת.

אני בספק רב מאוד מאוד אם כאן הבעיה.
קחי פשוט דף כלשהו ותלמי בצמצם פתוח כשהוא בזוית אלייך של 45 מעלות.
תראי תוך 2 דקות האם הפוקוס נופל במקום הנכון.

• הוסף לסימניות
לגבי סטיה כרומטית יש מה לעשות?

• הוסף לסימניות
לאן לפקס? לפינת הדף? מה עוד יכולה להיות הבעיה? התמונות פשוט לא יוצאות חדות! (תראו בדוגמא!) לא נראה לי שהפוקוס נפל במקום אחר. הוא פשוט לא קיים !

• הוסף לסימניות
אם אין פוקוס במקום אחר אז כיול לא יעזור.

חוסר חדות כללית יכול להגרם מעדשה לא מספיק איכותית- מהירות תריס גבולית ועוד.

• הוסף לסימניות
תודה.
מהירות תריס גבולית משנה עלולה להפריע לפוקוס גם כשמצלמים עם פלשים חיצוניים?

• הוסף לסימניות
לא לפוקוס אלא לחדות.
כן אבל פחות.

כלומר הרבה מקרים פלאש יעזור להקפאת התמונה גם שהמהירות תריס גבולית. זה יעיל יותר ככל שהפלאש דומיננטי יותר בחשיפה.

• הוסף לסימניות
רגע רגע רגע... מה זאת אומרת לא לפוקוס אלא לחדות? זה לא היינו הך?
הפוקוס הוא הנקודה החדה ביותר. ויש כזאת בתמונה אבל באופן כללי התמונות לא חדות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mayam;1456870:
רגע רגע רגע... מה זאת אומרת לא לפוקוס אלא לחדות? זה לא היינו הך?
הפוקוס הוא הנקודה החדה ביותר. ויש כזאת בתמונה אבל באופן כללי התמונות לא חדות.

אז שינתי את השאלה: - יש פוקוס אבל באופן כללי התמונות לא מספיק חדות.
המהירות היא 125 אורך מוקד 90 ויש פלשים חיצוניים ! יש למישהו רעיון בשבילי למה לא מספיק חד? זקוקה לישועה בנושא... בבקשה. ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה