ארוחות מבושלות כשאמא עובדת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1169079:
טיפ שעובד אצלי: לייחד יום אחד בשבוע למלא את המקפיא, יום שכולו בישולים הספקים ולכלוכים.... ואחריו שבוע ש-ק-ט....

לו היה לי יום כזה... מ-9 בבוקר עד 4 בצהריים כל יום כל יום חוץ משישי, שאז את בין כה וכה רצה מסיר לסיר כדי שתהיה לך שבת בזמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1169095:
אני מתלבטת אם לצחוק התכוונת, יש מושג בבישול שנקרא מרינדה, שהיא השרית המזון ברוטב מסוים...
היא בילבלה בין "מרינדה" ל"פאנטה"...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1168403:
אצלנו אוכלים את המבושל בערב, ובצהריים חלבי (גבינה, סלט חביתה, לחם-כמו ארוחת ערב רגילה)
עד עכשיו הכל התנהל כמו שצריך, אבל ב"ה יש עבודה-עד 4 בצהריים, אני חוזרת ממוטטת, הילדים צריכים אותי,
תנו לי רעיונות לארוחות טובות (לא בקר!!!:eek:) בשריות מהירות הכנה אבל כמובן עם 3 אבות המזון.
מרקים יש לי במקפיא, תנו לי רעיונות גם לעוד מרקים טובים, יש לי:גריסים עם פטריות, קישוא ולוף, כתום , ומרק ירקות.

אני לא אוהבת אוכל שמבושל מהלילה ומחממים אותו שוב (העוף למשל מקבל "טעם" של מקרר וכמובן גם תפו"א)
הנה כמה מתכונים מהירים:
מרק עדשים אדומים, אין צורך לבשל יותר מ20 דק'. אני מוסיפה לעדשים גריסים / קוואקר / שימורים של תירס (שהילדים אצלי מאד אוהבים) או גזר קצוץ דק.

מרק עגבניות - מאדה בצל מוסיפה רבעי עגבניות בשילות ואדומות אפשר לבשל גם 20 דק' (ידוע לי שבריא מאד לבשל עגבניות הרבה זמן). מוסיפה לזה דייסת קוואקר להסמכה. אחרי הבישול לרסק בבלנדר.

שינצלונים בתנור -
חותכת חזה עוף לחתיכות מרובעות. מכניסה לתוך שקית פירורי לחם +תבלינים (מלח, סוכר, א.שום, גריל עוף) שוטפת את חתיכות העוף ומכניסה לתוך הנילון מערבבת ומניחה במקרר למשך הלילה.
לפני הארוחה משמנת תבנית שופכת את כל התכולה ואופה בערך 20 דק' בחום גבוה.

תפו"א בתנור
מבשלת לילה קודם רבעי תפו"א במים עם מלח, אני מבשלת אותם כחצי בישול (ז"א שהם עדיין לא רכים לגמרי)
אחרי שהם מתקררים אני חותכת אותם לריבועים שוטחת בתבנית אפיה משומן מוסיפה פפריקה מתוקה אפשר להוסיף גם ירקות מאודים. מכניסה למקרר
למחרת סמוך לארוחה אופה בחום גבוה למשך חצי שעה עד שמשחימים מעט.

זהו.... מקווה שעזרתי לך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1169081:
??

חמותי יצירתית בכך שמשרה ב... ערק.

;)

את העוף בערק?:eek:

זה יוצא טעים בסוף?
אולי שווה לנסות

ומרינדה זה משרה לעוף/בשר/ירקות...

אבל יש עוף עם קולה...:cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1169079:
טיפ שעובד אצלי: לייחד יום אחד בשבוע למלא את המקפיא, יום שכולו בישולים הספקים ולכלוכים.... ואחריו שבוע ש-ק-ט....
אשמח לשמוע מה בתפריט
נמאס לי לבשל כל יום!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1169348:
אשמח לשמוע מה בתפריט
נמאס לי לבשל כל יום!

אני לוקחת תבניות אלומיניום קטנות ומאכסנת בתוך אוכל מוכן רק לבישול...
מפשירה כמות גדולה של בשר טחון ועוף טחון ביחד עם כל מהשצריך...מכינה את הכדורים ומקפיאה,כך גם קציצות דג..
אז מה שנאר בסוף זה רק להכין 2 דקות רוטב ומשהוא ליד..
כנ"ל גם בשניצלים...פורסת,דופקת אותם ,משרה במרינדה...מצפה בפירורים ןמאחסנת בצורה טובה..שלא יהיה אוכל של מקפיא..
אתם לא מבינות איזה כיף ותענוג גדול זה רק לשלוף...
אני גם מרכזת ועושה את זה ביום אחד אפילו לשבועיים...בד"כ היום הזה יוצא חמישי או שישי.
שגם כך כל היום במטבח ובבית ועובדים קשה..אז אם כבר אז כבר...
בהצלחה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1169111:
היא בילבלה בין "מרינדה" ל"פאנטה"...:)

לא נכון, יש משקה מוגז כתום בשם מרינדה, אצל בעלי קוראים לזה בהגיה צ'למרית "קוילה כתומה"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1168804:
כשאין לי זמן אני מכינה הכל בסיר 1

שמים בסיר
בצל גדול
2 פלפלים בהירים (אפשר גם צבעים אחרים, לטעמי זה הכי טעים)
3 עגבניות
שמן
ומלח

חותכים הכל לקוביות קטנות (אני עם הסלייסר)
על זה שמים את העוף + ותבלינים.

מבשלים שעה,
ואז מוסיפים
4 כוסות מים רותחים
2 כוסות אורז
2 כפיות מלח
4 כפות שמן (אם יש צורך, כי יש כבר מהעוף)
(כמובן שאפשר לשנות לפי הצורך)
מבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה,
וזה יוצא טעים וקל! והעיקר לשטוף רק סיר 1
יצא כל כך טעים! תודה!!

• הוסף לסימניות
בפרט בחורף אפשר להכין מרק עם הרבה רכיבים מזינים ויוצא מעולה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1169095:
אני מתלבטת אם לצחוק התכוונת, יש מושג בבישול שנקרא מרינדה, שהיא השרית המזון ברוטב מסוים...

חס וחלילה!! שאלתי ברצינות גמורה, ואשמח לבאור נוסף כי עדיין.. לא הבנתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1169348:
אשמח לשמוע מה בתפריט
נמאס לי לבשל כל יום!

אז ככה:
מלאי של שניצלים צלויים (גם המטוגנים מצטרפים)
פלפלים ממולאים (לפני בישול סופי)
חזה עוף בשומשום ודבש (מיזליק)
עופות ברטבים שונים (בצל מאודה, אפונה, שעועית ירוקה רק לא תפו"א)
כדורי בשר (איך לא?...) בכל הוארציות...

אלה ישר קפצו לי לראש, אם אזכר בעוד, אוסיף כאן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;1170338:
יצא כל כך טעים! תודה!!

יש לא מעט מתכונים של הכל בסיר אחד:
חזה+אורז+ירקות, וכו'.
זה באמת מאד מאד נוח לזמנים לחוצים.

יש לי כמה. אם יהיה ביקוש- אעלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1170559:
חזה עוף בשומשום ודבש (מיזליק)
כדורי בשר (איך לא?...) בכל הוארציות...

נשמח לפירוט :rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1169507:
לא נכון, יש משקה מוגז כתום בשם מרינדה, אצל בעלי קוראים לזה בהגיה צ'למרית "קוילה כתומה"

התבלבלתי לגמרי.

אז במה להשרות???..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1170564:
התבלבלתי לגמרי.

אז במה להשרות???..

לרוטב ההשריה שמכינים, בו משרים עופות וכו'- מקובל לקרוא: מרינדה.

בלי קשר, יש משקה בשם מרינדה.

אוקי? :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;1170563:
נשמח לפירוט :rolleyes:

שונאת לפרט מתכונים... גם ככה כל האתר מפוצץ מהם...

כדורי בשר, זה בשר טחון (ההבדלים נעוצים בכמות הירק והתבלינים המשתנים) בגדול: כוסברה, תבלין קציצות, כמון, מל"פ, בהרת, ועוד המון... כל פעם אני זורקת משהו אחר... עם או בלי ביצה... עם או בלי תפו"א מגורד, אבל בערך זה הבסיס. אם הכדורים מתבשלים במרק הם חייבים ביצה ופרורי לחם, ויש גם אופציה למרק תימני + חוויג'... עיזבי, מטבח זה עולם שלם... (כשאני לא כאן- אני שם...)

חזה עוף בשומשום ודבש זה מ"אורחת לשבת" בהתחלה זה כיכב אצלי רק בשבתות, עד שגלשנו ליום חול כי זה היה... טעים...

לשובע..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;1170566:
לרוטב ההשריה שמכינים, בו משרים עופות וכו'- מקובל לקרוא: מרינדה.

בלי קשר, יש משקה בשם מרינדה.

אוקי? :)

ואיפה קונים את המשרה הלז?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1170572:
ואיפה קונים את המשרה הלז?

מכינים אותו :)

כל פעם מחומרים אחרים, ע"פ המתכון הספציפי (בד"כ סוג של: דבש, רוטב סויה, תבלינים, שום וכו')

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;1170574:
מכינים אותו :)

כל פעם מחומרים אחרים, ע"פ המתכון הספציפי (בד"כ סוג של: דבש, רוטב סויה, תבלינים, שום וכו')

המשרה נשטף אח"כ או נוסף למי הבישול?

יש כאן דוגמה למשרה, באתר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה