נכתב ע"י אביגדור;1150616:ושאלתי-
לילד הרגיש לחלב, המקבל דייסה צמחית = סויה בכמויות גדולות, איך אפשר למנוע את כמויות הסויה?
נכתב ע"י eden7115;1150654:מתוך אתר משרד הבריאות:
"כמה מוצרי סויה מותר לתת לילדים לאכול?
בהתייחס לאוכלוסיית הילדים הבריאים, המליצה הועדה המקצועית בנושא
הסויה להגביל את השימוש למנה אחת ביום, ולא יותר משלוש פעמים בשבוע.
זאת מפני שבמעונות היום קיים שימוש נרחב במוצרים אלו. העקרון המנחה
של המלצות אלה הנו מינון, גיוון ואיזון (מג"א) לצריכה מכל קבוצות
המזון הכוללות: דגנים, פירות, ירקות, מוצרי בשר, עוף ודגים, קטניות
(הסויה שייכת למשפחת הקיטניות), ביצים, חלב ומוצריו (לאלה שאינם
אלרגיים), תוספת שמנים בכמות קטנה והמעטה בדברי מתיקה."
מקור: http://www.old.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=33&catid=800&pageid=4242
ואני שמעתי כבר רופאים שאמרו שההמלצה היא "גבולית" ועדיף לצרוך אפילו פחות סויה או לא בכלל...
הסיבה היא, מכיוון שהסויה מופקת מצמחים ומכילה את ההרמון הנקבי של הצמח - כך ש-100 גרם של סויה שווה ערך לכדור הורמונים...
כל הבוגרים שלא ראו שום בעיות בהתפתחותם בעקבות הסויה - לא מחייב שתראו את הדברים כ"בעיות" אלא כילדים ש"התפתחו" יותר ומהר יותר ממה שהיו מתפתחים בגיל ההתבגרות ללא תוספת הורמוני הסויה.
נכתב ע"י profession;1150701:אני עבדתי שנה שלמה במעון שהמטבח בו פרווה/חלבי בלי בשרי בכלל הקציצות היו סויה/נקנקיות או קציצות דג פעם ב היה פיצה,
להגיד לך שהייתי רגועה אם זה היה הבת שלי... לא בטוח, אבל שתדעי שזה בנורמה ומן הסתם בפיקוח ואישור,
כהורה אחראי תדאי להשלמות של ירקות/ פירות ובשרי לילד שלך כפי יכולתך... (הבת שלי יושב איתנו לצהריים מאוחרת-ערב מוקדמת וככה אני יודעת שהיא בטוח אוכלת מה שחשוב,)
כי גם מעונות שיש בשרי והכל-מה את יודעת כמה ואיך הילד שלך אוכל? וכמה יחסי עוף-ירקות יש בכל קציצה?
נכתב ע"י אביגדור;1150616:ושאלתי-
לילד הרגיש לחלב, המקבל דייסה צמחית = סויה בכמויות גדולות, איך אפשר למנוע את כמויות הסויה?
נכתב ע"י אביגדור;1152133:איפה את קונה חלב שקדים?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: הדר 310, גרפי 1, ברכי H ועוד 6 משתמשים9 //