ארוחת צהרים במעון

• הוסף לסימניות
ושאלתי-
לילד הרגיש לחלב, המקבל דייסה צמחית = סויה בכמויות גדולות, איך אפשר למנוע את כמויות הסויה?

• הוסף לסימניות
מוזר אני הבנתי שזה כן בריא ויש לו איזה ויטמין בכמות מכופלת משאר הדברים.

צריך לברר את זה במקור מוסמך כי נראה לי שהשתרבבו פה הרבה מיתוסים.

כילד גדלתי על סויה. המון סויה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגדור;1150616:
ושאלתי-
לילד הרגיש לחלב, המקבל דייסה צמחית = סויה בכמויות גדולות, איך אפשר למנוע את כמויות הסויה?

באמת לא ממהרים היום לעבור לצמחי, לא כמו פעם שכל ילד שהיה קצת מנוזל קיבל מטרנה צמחית. היום עושים ברור מעמיק שאכן זו אלרגיה לחלב.

אני נתתי לילד אלרגי לחלב פרה, חלב עיזים.

• הוסף לסימניות
עודף סויה מאוד מזרזת גדילה, שמעתי כבר כמה סיפורים על התפתחות מאצת ביותר מאכילת סויה מרובה..
לא יודעת מה המינון המומלץ, רק מה שבטוח שלא מומלץ יותר מידי..

• הוסף לסימניות
לא יודעת בדיוק לגבי הנזק והתועלת של הסויה. בבסיס הסויה נחשבת דבר בריא, יתכן שבכמות מרובה הוא מזיק.

בעיני הקטע הוא שסויה שמדוברת כאן הוא מוצר מאוד מתועש וככזה הוא מזיק. מזיק כמו חטיפי 'דג' קנויים, כמו נקנקיות 'עוף'... (כשזה בביסלי וגלידות וכו' זה לא נורא. אבל כשזה האוכל בעצמו, שאמור להיות בריא ומזין, זה לא כזאת 'מציאה')

• הוסף לסימניות
מתוך אתר משרד הבריאות:

"כמה מוצרי סויה מותר לתת לילדים לאכול?
בהתייחס לאוכלוסיית הילדים הבריאים, המליצה הועדה המקצועית בנושא
הסויה להגביל את השימוש למנה אחת ביום, ולא יותר משלוש פעמים בשבוע.
זאת מפני שבמעונות היום קיים שימוש נרחב במוצרים אלו. העקרון המנחה
של המלצות אלה הנו מינון, גיוון ואיזון (מג"א) לצריכה מכל קבוצות
המזון הכוללות: דגנים, פירות, ירקות, מוצרי בשר, עוף ודגים, קטניות
(הסויה שייכת למשפחת הקיטניות), ביצים, חלב ומוצריו (לאלה שאינם
אלרגיים), תוספת שמנים בכמות קטנה והמעטה בדברי מתיקה."

מקור: http://www.old.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=33&catid=800&pageid=4242

ואני שמעתי כבר רופאים שאמרו שההמלצה היא "גבולית" ועדיף לצרוך אפילו פחות סויה או לא בכלל...

הסיבה היא, מכיוון שהסויה מופקת מצמחים ומכילה את ההרמון הנקבי של הצמח - כך ש-100 גרם של סויה שווה ערך לכדור הורמונים...

כל הבוגרים שלא ראו שום בעיות בהתפתחותם בעקבות הסויה - לא מחייב שתראו את הדברים כ"בעיות" אלא כילדים ש"התפתחו" יותר ומהר יותר ממה שהיו מתפתחים בגיל ההתבגרות ללא תוספת הורמוני הסויה.

• הוסף לסימניות
שמעתי מרופאה שעד פעמיים בשבוע זה לא אמור להזיק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1150654:
מתוך אתר משרד הבריאות:

"כמה מוצרי סויה מותר לתת לילדים לאכול?
בהתייחס לאוכלוסיית הילדים הבריאים, המליצה הועדה המקצועית בנושא
הסויה להגביל את השימוש למנה אחת ביום, ולא יותר משלוש פעמים בשבוע.
זאת מפני שבמעונות היום קיים שימוש נרחב במוצרים אלו. העקרון המנחה
של המלצות אלה הנו מינון, גיוון ואיזון (מג"א) לצריכה מכל קבוצות
המזון הכוללות: דגנים, פירות, ירקות, מוצרי בשר, עוף ודגים, קטניות
(הסויה שייכת למשפחת הקיטניות), ביצים, חלב ומוצריו (לאלה שאינם
אלרגיים), תוספת שמנים בכמות קטנה והמעטה בדברי מתיקה."

מקור: http://www.old.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=33&catid=800&pageid=4242

ואני שמעתי כבר רופאים שאמרו שההמלצה היא "גבולית" ועדיף לצרוך אפילו פחות סויה או לא בכלל...

הסיבה היא, מכיוון שהסויה מופקת מצמחים ומכילה את ההרמון הנקבי של הצמח - כך ש-100 גרם של סויה שווה ערך לכדור הורמונים...

כל הבוגרים שלא ראו שום בעיות בהתפתחותם בעקבות הסויה - לא מחייב שתראו את הדברים כ"בעיות" אלא כילדים ש"התפתחו" יותר ומהר יותר ממה שהיו מתפתחים בגיל ההתבגרות ללא תוספת הורמוני הסויה.

אם כך, טוב מאד שאכלתי סויה, עוד הייתי נשארת ילדה קטנה עד עצם היום הזה...

הכוונה שלי היא שעושים יותר מידי עסק מסויה, כמו מעוד הרבה דברים.
גם מי שאוכל כמויות גדולות של גזר יכול לקבל הרעלה, בגלל זה נחליט שגזר לא בריא?
ברור שזו הקצנה, אבל כל סוג של אוכל יהיה בריא (ובכל אופן לא מזיק) אם אוכלים אותו במידה, ויהיה נזק חמור אם אוכלים אותו 3 פעמים ביום, 7 ימים בשבוע.
לעניינינו - לטעמי אין שום בעיה בסויה פעמיים בשבוע.

• הוסף לסימניות
אני עבדתי שנה שלמה במעון שהמטבח בו פרווה/חלבי בלי בשרי בכלל הקציצות היו סויה/נקנקיות או קציצות דג פעם ב היה פיצה,

להגיד לך שהייתי רגועה אם זה היה הבת שלי... לא בטוח, אבל שתדעי שזה בנורמה ומן הסתם בפיקוח ואישור,

כהורה אחראי תדאי להשלמות של ירקות/ פירות ובשרי לילד שלך כפי יכולתך... (הבת שלי יושב איתנו לצהריים מאוחרת-ערב מוקדמת וככה אני יודעת שהיא בטוח אוכלת מה שחשוב,)
כי גם מעונות שיש בשרי והכל-מה את יודעת כמה ואיך הילד שלך אוכל? וכמה יחסי עוף-ירקות יש בכל קציצה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י profession;1150701:
אני עבדתי שנה שלמה במעון שהמטבח בו פרווה/חלבי בלי בשרי בכלל הקציצות היו סויה/נקנקיות או קציצות דג פעם ב היה פיצה,

להגיד לך שהייתי רגועה אם זה היה הבת שלי... לא בטוח, אבל שתדעי שזה בנורמה ומן הסתם בפיקוח ואישור,

כהורה אחראי תדאי להשלמות של ירקות/ פירות ובשרי לילד שלך כפי יכולתך... (הבת שלי יושב איתנו לצהריים מאוחרת-ערב מוקדמת וככה אני יודעת שהיא בטוח אוכלת מה שחשוב,)
כי גם מעונות שיש בשרי והכל-מה את יודעת כמה ואיך הילד שלך אוכל? וכמה יחסי עוף-ירקות יש בכל קציצה?

כהורה אחראי ועובד...
זה לא ריאלי לבנות על השלמות בארוחת ערב.
עדיף לחפש מקום שמאכיל כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגדור;1150616:
ושאלתי-

אצלי ילד שהיה רגיש לחלב, קיבל דייסה עם חלב שקדים.

• הוסף לסימניות
איפה את קונה חלב שקדים?

• הוסף לסימניות
ולמה החטיפים ההזויים האלו שהילדים מקבלים במעונות (תינוקות!!!) מכל יום הולדת לא מטריד אותך?
אני משתגעת לראות את הבן שלי בן שנה עם חבילת צ'יטוס!!! לא פחות ולא יותר...
ילדון בן שנה עוד לא יודע להבדיל בין המונוסדיום המטורף שיש בצי'טוס לעומת במבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגדור;1152133:
איפה את קונה חלב שקדים?

עשיתי לבד מ-2 כפיות שקדיה (שקדימון וכל הנגזרות)
מעורבבים במים רותחים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת