ארוחת צהרים בסיר אחד - "אושפלו"

• הוסף לסימניות
(למי שלא מכירה כמובן)
אושפלו 6 מנות (בערך..)
המצרכים:
8 בצלים גדולים
הודו אדום - עדיף אפשר גם חזה עוף
אורז
8 גזרים.
1. לקלף 6/8 בצלים גדולים ולחתוך לרצועות בסיר רחב אבל לא מדי שטוח.
2. לטגן את הבצל עד שהוא נהיה חום ודבשי - לא בהיר (הוא נותן את הצבע באוכל)
3. בינתיים שהבצל מטגן, לוקחים את ההודו אדום וחותכים לקוביות קטנות לא ממש חשוב הגודל שלהם אבל כדאי יחסית קטנים כדי שיתבשלו מהר ויצאו רכים.
4. כשהבצל מוכן, לשטוף את חתיכות ההודו ולשים בסיר עם שתי כוסות מים או עד שיכסה את כל הבשר ולתת לזה להתבשל עד שההודו מתבשל 3/4 בישול. (זה לא המון זמן אולי חצי שעה)
5. בינתיים שהבשר מתבשל, לקחת את הגזר (- אין כמות מדויקת זה כמה שאוהבים אני שמה בערך 8 גזרים.) ולחתוך אותם לרצועות לא עבות מדי כדי שיתבשלו מהר יותר - להניח בקערה.
6. כשהבשר מוכן, לוקחים קערה קטנה ומוציאים לתוכה את כל החתיכות של הבשר אבל את הבצל כמה שיותר שישאר בסיר. לשמור את הקערה בצד.
7. את רצועות הגזר לשפוך לסיר עם הבצל ולהוסיף מים שיכסה את הגזר ולתת לו להתבשל עד לריכוך מלא.
8. בזמן שהגזר מתבשל, בוררים 2.5 כוסות אורז, שוטפים ושמים בקערה עם מלח ופלפל לבן או שחור ומעט שמן לערבב בקערה ולהניח בצד.
9. כשהגזר מוכן (לא משנה כמה מים נשארו בסיר) לפזר מעליו את קוביות ההודו בצורה שווה.
10. מעל ההודו לפזר את האורז המתובל. גם כן בצורה שווה.
11. להוסיף מים עד שיכסה את כל האורז ועוד קצת.
לתת לזה להתבשל על אש בינונית נמוכה עד שהמים מתאדים והאורז מוכן.

זה נראה מורכב אבל זה שווה את המאמץ!!
זה טעים בצורה לא רגילה. יש בזה גם פחמימות גם חלבונים וגם ירק.
ואני מכינה את זה בדרך כלל ליומיים רצופים לצהרים כי עם כזאת עבודה אני מעדיפה להכין כפול.
אצלנו מוכנים לאכול את זה גם 4 ימים רצופים... אבל לא נשאר!!!!

הרעיון של האוכל הזה שהוא בא בשכבות בסיר וכשמגישים, צריכים "לפרוס" מלמעלה עד למטה כך שכל אחד יקבל מכל השכבות. בצלחת עצמה זה מתערבב אבל זה יופי של מראה.

תהנו ושיהיה לבריאות!

• הוסף לסימניות
אני מכירה את הגירסה הספרדית שנקראת "פאיה" (א' בסגול)
זה דומה ופחות מסובך, אם יהיה לי קצת זמן, בל"נ, אעלה את המתכון.

• הוסף לסימניות
מתכון נהדר, הארוחה החביבה עלי All in one
מומלץ להחליף את האורז הלבן בבורגול, מרים את המנה הזאת לשמיים...

• הוסף לסימניות
אני עושה את זה עם אורז מלא וחזה עוף
ובמקום להכניס להוציא להכניס להוציא....
אני מטגנת בצל אח"כ מוסיפה את העוף לסגירה(טיגון קצר ששומר על העוף עסיסי)
מוסיפה את הגזר והאורז
מעל הכל מים
ומחכה שיהיה מוכן:)

• הוסף לסימניות
אז קודם כל ברור שיש הבדל בין האינסטנט לזה שבשלבים...
וההודו אדום עושה את זה יותר מיוחד כי החזה גם יותר יבש וגם לא נותן את הצבע שהוא נותן.
עם חזה זה יוצא בהיר מאוד וכך גם הגזר - הכל חיוור יותר.
ואגב, לפי מה שאני יודעת הודו אדום גם בריא מאוד.

אבל כמובן שכל אחד יכול להכין בדרך שהכי טעים לו.

• הוסף לסימניות
אשפלו בלי ו'. חמותי אפגנית טהורה.

• הוסף לסימניות
זה מאכל בוכרי.
מובהק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה