התייעצות ארפיד (ARFID) הפרעת אכילה בררנית קיצונית

• הוסף לסימניות
יש מחלה שנקראת ארפיד (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder) הפרעת אכילה בררנית קיצונית.
בשונה מאנורקסיה וכל שאר ההפרעות אכילה מהסוג הזה, זה לא נובע מדימוי גופני שלילי או משהו כזה, אלא זה בררנות שמגיע מחוסר עניין באוכל, האוכל מגעיל, לא אוכלים מרקמים מסוימים, חוסר תיאבון, כל מה שלא אוהבים זה דוחה אין בין לבין, הרבה ריחות או מראה של אוכל מגעילים וכו'.
רציתי לדעת יותר מידע על המחלה הזאת שדי חדשה ברפואה (2013) ודרכי טיפול מומלצים (כאלה שעזרו מנסיון).
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
האם זה דומה לאנורקסיה כאילו האם זה גם נובע מחרדה כל שהיא?

• הוסף לסימניות
מקפיצה
למישהו יש נסיון בזה בטיפול בילד (10) שעזר באמת?

• הוסף לסימניות
ב"ה אין שום קשר אפילו לא קרוב
זה גנטי, לצערי..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ממליצה לצפות בהרצאה על קשיי אכילה אצל ילדים על הרצף באתר של אלו"ט.
ההרצאה עושה סדר במרכיבים של אכילה, מה זה הפרעת אכילה, קצת על איך להתמודד. זה מכוון כלפי ילדים על הרצף אבל מתאים גם להפרעות אכילה באופן כללי.
זה לא מחליף ייעוץ מקצועי במקרה הצורך (דיאטנית ילדים ובמקרים יותר קשים מרפאת אכילה) אבל זה מקום טוב להתחיל ממנו כדי להבין את הנושא ולהבין האם לילד יש הפרעת אכילה או רק קצת בררנות. אפשר לקבל מההרצאה גם כלים ועקרונות פשוטים להתמודד עם מקרים פשוטים של בררנות.

• הוסף לסימניות
יש מרפאה לילדים על הרצף עם הפרעות אכילה , בתפקוד גבוה בשיבא
לנמוכים לא מצאתי שיש
ואולי חייבים מעקב דיאטני ,להשלמת תזונה לפעמים עם תוספים וכו

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה שאני שומעת על זה. יש לי, לאחותי ולבן שלי, סלידה ממוצרים מהחי. כלומר לא עקרוני אלא הטעם. כל דבר שיש בו ביצים אני מריחה מיד ואם לא, אז בפה אני קולטת ונגעלת. כנ" לגבי דגים עוף (גם קציצות שנעשו כמו פלאפל) ובאמת זה עושה בחילות.. חוץ ממוצרים מהחי יש עוד דברים שלא נעימים לי תחושתית- גלידה אייס קפה פרוזן.. כל מה שקר מידי.. לא מדבר אלי כי זה לא נעים לי..., מוצרי חלב ברובם לא...
אני באצל דיאטנית כי הורדתי לאחרונה רשימה ארוכה ונוספת בגלל ש"כואב לי לאכול אותם", סוג של רגישות.
אבל היא לא קראה לזה הפרעה...

קיבלתי טלפון של דיאטנית שמתעסקת בתחום הזה. אני לא יודעת אם לילדים... (קיבלתי מדיאטנית של בית חולים)
בכל מקרה חשבתי שמרפ"ע תעזור עם זה.. כי זה תחושתי.

בהצלחה...

• הוסף לסימניות
האם כשיש אוטיזם זה עדיין נחשב להפרעה הנ"ל? ומה אפשר לעשות כשמדובר בילד על הרצף?
דבר ראשון לקחת מולטי ויטמין למניעת חסרים
אולי גם ברזל [אם נמנעים מאכילת עוף ובשר]
תתיעצו עם רופא/ת ילדים
זה פיתרון פשוט, זול והכרחי

לפתור את הבררנות 'מהשורש' מורכב יותר
ולא תמיד אפשרי
זה דורש מומחים להפרעות הנתהגות
ובאלו שמתעסקים עם ילדי תקשורת

• הוסף לסימניות
דבר ראשון לקחת מולטי ויטמין למניעת חסרים
אולי גם ברזל [אם נמנעים מאכילת עוף ובשר]
תתיעצו עם רופא/ת ילדים
זה פיתרון פשוט, זול והכרחי

לפתור את הבררנות 'מהשורש' מורכב יותר
ולא תמיד אפשרי
זה דורש מומחים להפרעות הנתהגות
ובאלו שמתעסקים עם ילדי תקשורת
הבדיקות שלו דווקא תקינות... למרות שהוא לא אוכל כמעט יש אולי 10 מאכלים שהוא מוכן להכניס וכל אחד תלוי באיזה זמן...
כולם ניסו לעבוד איתו כל המנתחות התנהגות הכי נחשבות! וכלום. הוא לא מוכן לשבת בשולחן שיש בו מאכל שהוא לא אוהב... ואם הוא דמין שנכנס לו פרור של לחם הוא מקיא!

• הוסף לסימניות
יש מרפאה לילדים על הרצף עם הפרעות אכילה , בתפקוד גבוה בשיבא
לנמוכים לא מצאתי שיש
ואולי חייבים מעקב דיאטני ,להשלמת תזונה לפעמים עם תוספים וכו
אשמח לשמוע פרטים... מקבלים לשם מכל הקופות? הוא בתפקוד גבוה.... בהתחלה אמרו שלא יעזור מרפאת אכילה כי זה בגלל האוטיזם אבל בינתיים כלום לא עוזר...

• הוסף לסימניות
מרפאת אכילה לילדים על הספקטרום האוטיסטי
אחראית מרפאה: חן דור, דיאטנית המכון, דיאטנית קלינית RD, MSc

שעות פעילות:

ימי ראשון, 15:00-12:00

המרפאה מתמחה בטיפול בילדים על הרצף האוטיסטי המתמודדים עם אתגרים באכילה, כמו בררנות במזון, מיעוט אכילה, הימנעות ממזונות מסוימים ועוד.

מטרת המרפאה היא לסייע לילדים ליצור חוויות אכילה חיוביות ומהנות, תוך התחשבות באתגרים התחושתיים, הרגשיים והמשפחתיים הקשורים לאוכל. באמצעות גישה מותאמת אישית, אנו פועלים לשיפור הרגלי האכילה והרחבת המגוון התזונתי של הילד.

במהלך הטיפול, אנו עובדים בשיתוף פעולה עם הילד והוריו, חוקרים יחד מזונות חדשים ויוצרים סביבה חיובית ובטוחה להתנסויות חדשות. ההורים משתתפים בתהליך, כולל שיח וחשיבה משותפים על הקשיים של הילד, מצבו הרגשי והדרכים להתמודדות.

למי מיועדת המרפאה?
לילדים בגילאי 5 עד 8 המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה ומתמודדים עם קשיי אכילה המשפיעים על שגרת יומם.

במרפאה פועל צוות מקצועי רב תחומי:
דיאטנית קלינית: התאמת תפריט אישי בהתבסס על הצרכים וההעדפות של הילד, תוך שמירה על איזון בין חוויות אכילה חיוביות, תזונה מאוזנת ובריאה והעדפותיו האישיות.
מרפאה בעיסוק: קידום מיומנויות אכילה, שיפור מוטוריקה ולימוד טכניקות להקלה על האכילה וליצירת חוויה נעימה יותר.
פסיכולוגים: ליווי רגשי לילד או לילדה ולמשפחתם, כדי להפחית חרדות סביב נושא האכילה, ולתמוך בתהליך רגשי מותאם לצורכי הילד.
קלינאית תקשורת: שיפור יכולות התקשורת של הילד בנוגע לאכילה והשתלבות טובה יותר בארוחות משפחתיות.

איך פונים אלינו?
בשלב הראשון, יש לשלוח דוא"ל לכתובת: food.playASD#sheba.health.gov.il
למייל יש לצרף את המסמכים הבאים:

1. דו"ח האבחון של הילד או הילדה
2. סיכום על תפקודו/ה מהצוות החינוכי בבית הספר

לאחר קבלת המסמכים, יישלח אליכם שאלון למילוי והתאמת הילד למרפאה תיבדק. מוזמנים ליצור קשר ולהתחיל את המסע לחוויית אכילה נעימה ומותאמת לילד שלכם.

• הוסף לסימניות
מרפאת אכילה לילדים על הספקטרום האוטיסטי
אחראית מרפאה: חן דור, דיאטנית המכון, דיאטנית קלינית RD, MSc

שעות פעילות:

ימי ראשון, 15:00-12:00

המרפאה מתמחה בטיפול בילדים על הרצף האוטיסטי המתמודדים עם אתגרים באכילה, כמו בררנות במזון, מיעוט אכילה, הימנעות ממזונות מסוימים ועוד.

מטרת המרפאה היא לסייע לילדים ליצור חוויות אכילה חיוביות ומהנות, תוך התחשבות באתגרים התחושתיים, הרגשיים והמשפחתיים הקשורים לאוכל. באמצעות גישה מותאמת אישית, אנו פועלים לשיפור הרגלי האכילה והרחבת המגוון התזונתי של הילד.

במהלך הטיפול, אנו עובדים בשיתוף פעולה עם הילד והוריו, חוקרים יחד מזונות חדשים ויוצרים סביבה חיובית ובטוחה להתנסויות חדשות. ההורים משתתפים בתהליך, כולל שיח וחשיבה משותפים על הקשיים של הילד, מצבו הרגשי והדרכים להתמודדות.

למי מיועדת המרפאה?
לילדים בגילאי 5 עד 8 המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה ומתמודדים עם קשיי אכילה המשפיעים על שגרת יומם.

במרפאה פועל צוות מקצועי רב תחומי:
דיאטנית קלינית: התאמת תפריט אישי בהתבסס על הצרכים וההעדפות של הילד, תוך שמירה על איזון בין חוויות אכילה חיוביות, תזונה מאוזנת ובריאה והעדפותיו האישיות.
מרפאה בעיסוק: קידום מיומנויות אכילה, שיפור מוטוריקה ולימוד טכניקות להקלה על האכילה וליצירת חוויה נעימה יותר.
פסיכולוגים: ליווי רגשי לילד או לילדה ולמשפחתם, כדי להפחית חרדות סביב נושא האכילה, ולתמוך בתהליך רגשי מותאם לצורכי הילד.
קלינאית תקשורת: שיפור יכולות התקשורת של הילד בנוגע לאכילה והשתלבות טובה יותר בארוחות משפחתיות.

איך פונים אלינו?
בשלב הראשון, יש לשלוח דוא"ל לכתובת: food.playASD#sheba.health.gov.il
למייל יש לצרף את המסמכים הבאים:

1. דו"ח האבחון של הילד או הילדה
2. סיכום על תפקודו/ה מהצוות החינוכי בבית הספר

לאחר קבלת המסמכים, יישלח אליכם שאלון למילוי והתאמת הילד למרפאה תיבדק. מוזמנים ליצור קשר ולהתחיל את המסע לחוויית אכילה נעימה ומותאמת לילד שלכם.
תודה על הפירוט!
הילד מעל גיל שמונה... אז אין סיכוי?

• הוסף לסימניות
ב"ה אין שום קשר אפילו לא קרוב
זה גנטי, לצערי..
ממש לא אני יחיד במשפחה שחי ככה

לגופו של עניין הוריי ניסו לטפל בזה אצל כל מיני מומחים וכלום לא עזר
אודה שמדובר בכמעט 20 שנה אחורה וכתבו כאן שזה מוכר מ2013
בכל אופן הייתי שמח להיפטר מזה אבל אני גם יכול בעז"ה להתמודד עם זה גם 80 שנה קדימה....

• הוסף לסימניות
היי
אשמח מאד לעזרה ממשהוא שמכיר מקרוב דרכי פתרון
ילד בן 5 עם בררנות אכילה קשה- אוכל רק 6 דברים בערך (למשל פיתה ורק של אנג'ל! חברה אחרת מרגיש מיד ולא אוכל, קרונפלקס, גילה תות, ועוד כמה דברים בודדים ממש)
טופל במרפאת אכילה במשך כשנה ללא התקדמות.
הדבר משפיע על הילד נפשית וחברתית.

• הוסף לסימניות
ואוו פעם ראשונה שכותבים על הנושא הזה
אשמח מאוד לקבל כל מידע אפשרי על הפרעה זו יש לי ילד בן 8 וחצי שמאובחן בארפיד ,שלננו ASD אוכל רק 5 סוגי ממתקים וזהו!!
אשמח לשמוע מה ניתן לעשות
יש לציין שטיפלנו במרפאת אכילה עד גיל חמש אך לא עזר כלום,ניסינו טיפולים אצל קלינאית פרטית שמומחית בתחום אך לא הועיל גם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה