- הוסף לסימניות
קודם כל, רוב בדיקות האלרגיה הן אמפיריות ומסתמכות על ממצאים בשטח (בדיקה עורית שנחשבת לאמינה ביותר).שאלה לכל המנוסים שכאן:
בת משפחה שלנו אלרגית לכאורה לקקאו.
למה לכאורה? כי בבדיקות הדם אין אפשרות לברר קקאו, והאלרגולוג המפורסם ובר הסמכא טוען ש"אם אתם חושבים שהיא אלרגית לקקאו - אז היא אלרגית. נקודה".
כל נסיונותי להבין האם א"א לברר לאיזה חלק בקקאו היא אלרגית - נענו בשלילה.
האם יתכן שאם בסביבתה אוכלים שוקולד זה מצדיק תגובה אלרגית? [כתמים אדומים בפנים] ואם היא מכינה [היא לא] עוגה "כושית" ונחשפת לאבקה - היא תקום למחרת בנוסף לפריחה גם עם נזלת אלרגית ומלאות בדרכי הנשימה?
בגוגל שולחים אותי כל פעם לאלרגיה לשוקולד, אבל די ברור שהתגובה האלרגית היא גם לקקאו סתם, ואפילו חשיפה חיצונית. [לדוגמה האכילה פעוטה בוופל ומיד התחילה "לפרוח" ותוך כמה שעות חזרה הנזלת...]
איך בודקים? איך מטפלים? אריוס עוזר בקושי , פניסטיל מעט יותר.
האם יש סיכוי שתוכל לצרוך/להיחשף לשוקולד וקקאו בעתיד?
בלי שום נתון מדעי ביד אין לי כלים. איך יתכן שהקביעה שלה כאלרגית היא אמפירית בלבד?
זה לא 'בלבד'.
יש רופאים שמוכנים לבדוק כל דבר בבדיקה עורית אם תביאי אותו איתך לבדיקה.
לברר לאיזה חלק בקקאו היא אלרגית - אם את מוצאת אלרגולוג שמשתף פעולה את יכולה להביא לבדיקה לחוד אבקת קקאו ולחוד חמאת קקאו.
מעבר לזה לא חושבת שאפשר להפריד באמצעים שאינם אמצעי מעבדה.
חוץ מזה לא הבנתי, אם בדקו אלרגיה לשוקולד - אז יש לך תשובה כללית. לא כל כך הבנתי למה זה כזה קריטי ההבדל בין חמאת הקקאו לאבקה. היא רוצה לאכול שוקולד לבן? מה רופא אומר על זה?
בגדול הטיפול באלרגיה זה הימנעות מהאלרגן.
ודה סנסיטיזציה גם כן (חשיפה מדורגת), אבל לא חושבת שיש מרכז טיפולי שיעשה לה את זה. אפשר לנסות (זה כ- 10,000 ש"ח).
אם היה מדובר בבת משפחתי והיה לי אישור רופא שלא מדובר באלרגיה מסכנת חיים, הייתי עושה איתה דה סנסיטיזציה בבית. כבר עשינו כמה פעמים ברוך ה'.
הנושאים החמים