נכתב ע"י miri;644152:ומה עושים עם תינוק יונק (תשעה באב היה סיוט)
דין אחר לתשעה באב ויום כיפור. (תשעה באב- מדרבנן, יום כיפור מדאוריתא) אפילו יולדת שכבר לא בתוך 3 ימים חייבת לצום, אבל כמובן כל אחד צריך לשאול שאלת רב - כל מקרה לגופו.נכתב ע"י נני5;645230:שאלתם רב לפני הצום?
אנחנו שאלנו רב, והוא אמר לי לא לצום בכלל. [רק בלילה עד השינה], אבל זה ההנחיות רק באזור ירושלים והסביבה. בגלל מזג האויר היבש.
לפי העצות של שתיית מים מרובה ביום-יומיים לפני הצום, למי שלא רגילה לשתות הרבה זה לא כ"כ יעיל, כי הגוף לא רגיל, וצריך לרוץ לשירותים כל כמה דקות....
במצב כזה מתחילים להרגיל את הגוף לשתיה כבר מעכשיו, כאשר מוסיפים עוד שתיים שלוש כוסות היום, מחר וכד'נכתב ע"י נני5;645230:לפי העצות של שתיית מים מרובה ביום-יומיים לפני הצום, למי שלא רגילה לשתות הרבה זה לא כ"כ יעיל, כי הגוף לא רגיל, וצריך לרוץ לשירותים כל כמה דקות....
נכתב ע"י miller;646705:שמעתי מרופאה חרדית שיש נשים שמגיעות לקופת חולים לקבל עירוי של נוזלים ומלחים בערב יו"כ.
האם מישהו מכיר את הדבר הזה ? ?
נכתב ע"י miller;646705:שמעתי מרופאה חרדית שיש נשים שמגיעות לקופת חולים לקבל עירוי של נוזלים ומלחים בערב יו"כ.
נכתב ע"י משי 1;646717:בהחלט!
פעם קבלתי לפני לידה.
יש גם כאלה שמקבלות במהלך הצום ע"י רופא גוי שעובר בין אלו שקבלו אשור רופא ורב, אבל אני מאמינה שזה רק רופאים מסוימים שנותנים רעיון כזה...
בקשר לצום מה שמאד עוזר לשתות / לאכול מרק ירקות- סמיך 1-2 ליטר ביום ואפילו יומיים לפני הצום המרק יותר נספג בגוף ופחות יוצא...
נכתב ע"י נעמי ברקאי;646882:בדיוק חשבתי לבקש מהרופא אני יהיה ליד עזר מציון ביום כיפור האם צריך הפניה או לבוא ישר לעזר מציון בערב יו"כ? רציתי שיכניסו לי את המחט ואם יתחילו לי צירים אני יכניס את הנוזלים.
(היתרון בזה לעומת שתיה כי בשלב הזה של ההריון כל מה שנכנס ישר יוצא ועירוי משום מה לא.. הייתי במוקד כמה פעמים עם צירים וכשקיבלתי עירוי הכל הסתדר אפילו ששתיתי דרך הפה הרבה)
למה לשאול על אולקוס את אנשי הפורום???נכתב ע"י חגית148;645236:בנות אפשר שאלה?
מישי יודעת מה לגביי פצע בקיבה? אולקוס...
זה שהקיבה כואבת מאד מאד מאד אחרי 4 , 5 שעות כשלא מכניסים כלום לקיבה
זה כאבים שאי אפשר לעמוד בהם, ואסור בכלל להגיע למצב כזה שהכאבים צצים
לכן אישה שיש לה את זה צכה לאכול ארוחות קטנות קטנות כל מה שעות, כדי שהפצע לא יתגרה והכאב יתעורר.
יש אפשרות לברר בשבילי מה נוהגת אישה שיש לה אולקוס?
דווקא בבני ברק היה בסדר. היתה רשימת ענק ארוכה ולמלא פרטים וכו' הרופא הכניס ונפלור לפני הצום ותוך כדי היה אמור לבוא כמובן שהוא לא בא רק היה צריך ללכת לקרוא לו שוב בגלל העומס בסוף הוא בא ואפילו הסכים לחכות שמישהו ירוץ להביא ונפלור אחר (הוא בא בלי ציוד את המים והחוט קונים קודם בעזר מציון)נכתב ע"י משי 1;647978:הלוואי שזה היה כזה פשוט...
לגבי עירוי ביום כפור עצמו:
אצלנו- קרית ספר- יש רשימה סגורה, ז"א רופא שמחליט ורב מאשר ואז נדמה לי שצריך לדבר עם עזר מציון ולראות אם יש בכלל עוד מקום, זה ארגון להרבה זמן לפני...
לגבי לפני יום כיפור:
רופא שמאשר ואז צריך לדבר עם האחיות מתי לבוא, כי יש לחץ...
אולי יהיה תועלת למישהיא בשנה הבאה?...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים