אשכול דיונים אבל רק כאן...!!!!

• הוסף לסימניות
אני מתכוין לאלו שבאמת מתעצבנים מזה ולא לאלה שנותנים הרצאה או דרשה עניינית... תשאלו כל מישהו שמבין בכוחות הנפש איך זה עובד. בקיצור, זה לא הפורום המתאים לדיונים הללו, לדעתי)
במילים פשוטות יותר ....אדם מדבר בנגעי עצמו ...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
למען האמת, לפעמים בא לי לשמוע כזאת מוזיקה יש בזה משהו משחרר,
מה שמפריע לי זה המילים, איך הם קשורות לכל הרוחות.
זה מתאים יותר לאיזה ג'ינגל בחירות.
מה אכפת לך המילים אם זה משחרר אותך ועוזר לך בעבודת השם?

• הוסף לסימניות
הוא אמור להביא אותי לעשייה טובה כדי שתהיה לי רשות לשמוע אותו???
זה תלוי זה בזה!
אם זה מביא אותנו לעשייה טובה לא רק שצריך רשות, אלא יש חובה לשמוע את השיר הגורם הזה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה תלוי זה בזה!
אם זה מביא אותנו לעשייה טובה לא רק שצריך רשות, אלא יש חובה לשמוע את השיר הגורם הזה!
אני שאלתי גם טכנית איך תדע על שיר שהוא אמור להביא אותך לעשייה טובה לפני ששמעת אותו??...

• הוסף לסימניות
נמדד? היכן? האם צריך לראות על השיר שהוא אמור להביא אותי לעשייה טובה כדי שתהיה לי רשות לשמוע אותו??? :D:D;);)
נתחיל בזה, אולי אתה לא יודע למה נולד שיר ומאיזה מקורות הוא מגיע. אצל הגויים שירים זה אחרת ואצל היהודים שיר מגיע ממקום גבוה עמוק וטהור-שירת הלויים בבית המקדש.
כשהגיעו להקריב קורבן חטאת הלווים היו מנגנים ניגון וע"כ האיש שחטא הרהר ועשה תשובה.
נכון השירים שאנחנו שומעים היום לא מתקרבים לשירת הלווים אבל לפחות נחקה נהיה בדרך הזאת.
אולי מבחניתך שיר "אין אדם נוקף..." מביא אותך למקומות והרהורי תשובה.
אם כך אז שתקתי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אתה דברת על אחרי השיר.
זה הכלל:
גם לפני השיר וגם אחרי השיר,
אם זה שיר או מנגינה שיביא לעשייה טובה וליציאה מעשייה רעה חובה לשמוע!!!
אם זה שיר או מנגינה שלא יביא לעשייה טובה ולא ליציאה מעשייה רעה אסור לשמוע!!!
אם איננו יודעים לפני אזיי צריך להחמיר ולנקוט בדרך האסור,
פסיק סוף פסוק!

• הוסף לסימניות
למה כפילות? אפשר ע"י סור מרע להגיע לעשה טוב
ואפשר ע"י עשה טוב לסור מהרע.
אז למה יש לי ב' ציווים,
1), סור מרע-!
2), עשה טוב-!
מי שיודע גמרא יודע שאין אות מיותרת בתורה!!!
אז בקיצור, מותר לשמוע וחובה לשמוע באם יכלל בזה 1 מ2 הציווים!!!
קשה מידאי?

• הוסף לסימניות
זה הכלל:
גם לפני השיר וגם אחרי השיר,
אם זה שיר או מנגינה שיביא לעשייה טובה וליציאה מעשייה רעה חובה לשמוע!!!
אם זה שיר או מנגינה שלא יביא לעשייה טובה ולא ליציאה מעשייה רעה אסור לשמוע!!!
פסיק סוף פסוק!
זה באמת @מוגזם! ...

• הוסף לסימניות
זה הכלל:

פסיק סוף פסוק!
בהלכה לא אוסרים כ"כ מהר.
אז אל תפסוק הלכה ותוסיף פסיק סוף פסוק אולי סימן שאלה?

• הוסף לסימניות
להתפלסף מה כל אחד צריך ומה זה עושה לכל אחד ונגעי עצמו ולפני ואחרי - הכל טוב ויפה ונחמד. ולפעמים כל ההתפלסופויות הנכונות אולי כשלעצמן מסתירות ביעילות רבה והרסנית את האמת הפשוטה והזועקת: מוזיקה בהמית וגו'נגלית לא אמורה לקבל שום לגטימציה בציבור. וחייבים לעשות למיאוס הזה גבול ברור וחד ובלתי מתפשר.
ומי שבאופן אישי זקוק לסמים או לגו'נגלים או לטרפות למען רפואתו הפרטית - שיעשה את זה בהיתר מפי סמכות ראויה ובשקט ובמסתרים, ולא יכניס נורמות פסולות לציבור הרחב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה