כללי << אשכול דיונים על התחרות וניתוח הכרזות >>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל בזנסון;829816:
הרעיון של הכרזה הוא בראש ובראשונה להעביר מסר.

במקרה שלנו מדובר בבין המצרים. צער החורבן. חשיבותה של ירושלים שנחרבה ועתידה להיבנות.

הטיפוגרפיה, האפקטים, הרקעים וכו' הם רק אמצעים להעביר את המסר אותו המעצב רוצה להעביר.

הטיפוגרפיה והשאר אינם מטרה אלא אמצעי.

ולכן דעתי הענייה שהפרמטרים לבחירה, הם - האם המסר עבר לי. האם הרגשתי איזו צמרמורת. האם זה המחיש לי את צער החורבן. האם זה הגביר לי את הציפייה לירושלים הבנויה. כך שהאמצעי הוא אומנם מאוד חשוב, אבל הכי חשוב - איך המסר עבר לי בעקבותיו.

סליחה שאני חולק עליך.

כל עיצוב שהוא, כל עבודה עיצובית, כל קו של מעצב - מטרתו להעביר מסר.
כאן מדובר בפורום מקצועי, וככזה הייתי רוצה ללמוד יותר ולהחכים ממעצבים אחרים ומעבודותיהם. הייתי רוצה ללמוד טכניקות חדשות, ורעיונות עיצוביים חדשניים. בשביל זה אני פה. "ירושלים, גלות וגאולה" זהו הרעיון, הנושא הוא טיפוגרפיה.

ואם הנושא הוא "טיפוגרפיה" ו"התמקצעות", נראה לי שאנחנו מפספסים משהו בדרך.

_

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל בזנסון;829816:
הרעיון של הכרזה הוא בראש ובראשונה להעביר מסר.

במקרה שלנו מדובר בבין המצרים. צער החורבן. חשיבותה של ירושלים שנחרבה ועתידה להיבנות.

הטיפוגרפיה, האפקטים, הרקעים וכו' הם רק אמצעים להעביר את המסר אותו המעצב רוצה להעביר.

הטיפוגרפיה והשאר אינם מטרה אלא אמצעי.

ולכן דעתי הענייה שהפרמטרים לבחירה, הם - האם המסר עבר לי. האם הרגשתי איזו צמרמורת. האם זה המחיש לי את צער החורבן. האם זה הגביר לי את הציפייה לירושלים הבנויה. כך שהאמצעי הוא אומנם מאוד חשוב, אבל הכי חשוב - איך המסר עבר לי בעקבותיו.
פרמטר חשוב מבחינתי- האם הכרזה גורמת לי להיות טובה יותר? גורמת לעשות צעד נוסף למען בנין המקדש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טופי תות;829883:
פרמטר חשוב מבחינתי- האם הכרזה גורמת לי להיות טובה יותר? גורמת לעשות צעד נוסף למען בנין המקדש?

זה כבר גובל לתחום הפרסום. כלומר העברת מסר שיגרום לך לרצות משהו מסויים. (למשל תחרות האינטרנט התקיימה בפורום השכן מפני שהיה לה מטרה כזו)
כאן, בראות עיניי זה היה תזכורת, המחשה וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;829880:
סליחה שאני חולק עליך.

כל עיצוב שהוא, כל עבודה עיצובית, כל קו של מעצב - מטרתו להעביר מסר.
כאן מדובר בפורום מקצועי, וככזה הייתי רוצה ללמוד יותר ולהחכים ממעצבים אחרים ומעבודותיהם. הייתי רוצה ללמוד טכניקות חדשות, ורעיונות עיצוביים חדשניים. בשביל זה אני פה. "ירושלים, גלות וגאולה" זהו הרעיון, הנושא הוא טיפוגרפיה.

ואם הנושא הוא "טיפוגרפיה" ו"התמקצעות", נראה לי שאנחנו מפספסים משהו בדרך.

_

אתה לא חולק עליי. אני חושב כמוך. רק שהתחרות היא סך הכל יוזמה אישית של כמה חברים בפורום. וכנראה לא נערכו לנושא הזה שהעלת. ואולי כדאי באמת שלאחר פרסום התוצאות המעצבים ישתפו את כולם בתהליך הבניה ובטיפים.

• הוסף לסימניות
בקשר לכמה נושאים שנטחנו פה:

התחרות בהדרכה שלכם ממש, כל מי ששלח אלי מיילים גם בפרוג, וגם בגימייל, למדתי את מה שהשולח כתב ולקחתי את המילים לחשבון והתייעצתי עם כמה...

הרבה כתבו לי שלא נכון לתת את כל הבמה והבחירה רק לשופטים כאי' שרק הם מבינים? וכל המשתמשים פה בפרוג לא יודעים לתת דעה? יש פה בינינו המון שופטים, אז נתנו את הבמה גם לכם, וההשפעה שלכם ב50%...

אבל בכל אופן חשוב מאוד שהשופטים ישפיעו על התוצעה כי בסוף היום הבחירה שלהם מקצועי יותר מהרוב פה בפרוג. והרי הדעה שלהם גם משפיע ב50%.

לפי כל המיילים ודעות שקבלתי זה היה האיזון הכי נכון לעשות... תשאלו את שמואל, ייעוץ בענין פרסום והמסתעף רק אצלו...

ושימו לב:

יש לי הצעה טובה מאוד לאלה שבאמת השקיעו ורוצים להסביר את עצמם ולהוציא את הרהורי ליבם בעת עיצוב הכרזה...

שישלחו אלי את ההסברים למייל האישי: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

ואני בע"ה במשך היום יפתח אשכול עם <<< הסברים >>> וכמובן הכל בעילום שם.

מי שרוצה מוזמן לשלוח.

בהצלחה!

מי שמתנגד להצעה שיכתוב אלי באישי.

• הוסף לסימניות
עוד לילה בלי שינה...............

כל הכבוד- רעיון מעולה!

• הוסף לסימניות
עבודות יפהפיות!!!
לא יודעת איך אתם,
אבל הבחירה שלי תהיה מושפעת מאיכות היצירה, מרמת הטיפוגרפיה,
ופחות מ:"האם המסר הועבר והאם יש בי הרהורי תשובה..."

• הוסף לסימניות
כנ"ל - בחנתי את היצירות מבחינה אסטטית, מקצועית, יצירתית. לטעמי כמובן.

• הוסף לסימניות
כנ"ל. יתכן שמעצב שעות על גבי שעות, חשב על מסרים וכו'- אבל בסוף מה שקובע הוא התוצאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הברקהבפרסום;829919:
בקשר לכמה נושאים שנטחנו פה:

התחרות בהדרכה שלכם ממש, כל מי ששלח אלי מיילים גם בפרוג, וגם בגימייל, למדתי את מה שהשולח כתב ולקחתי את המילים לחשבון והתייעצתי עם כמה...

הרבה כתבו לי שלא נכון לתת את כל הבמה והבחירה רק לשופטים כאי' שרק הם מבינים? וכל המשתמשים פה בפרוג לא יודעים לתת דעה? יש פה בינינו המון שופטים, אז נתנו את הבמה גם לכם, וההשפעה שלכם ב50%...

אבל בכל אופן חשוב מאוד שהשופטים ישפיעו על התוצעה כי בסוף היום הבחירה שלהם מקצועי יותר מהרוב פה בפרוג. והרי הדעה שלהם גם משפיע ב50%.

לפי כל המיילים ודעות שקבלתי זה היה האיזון הכי נכון לעשות... תשאלו את שמואל, ייעוץ בענין פרסום והמסתעף רק אצלו...

איזה שמואל???

נכתב ע"י הברקהבפרסום;829919:
ושימו לב:

יש לי הצעה טובה מאוד לאלה שבאמת השקיעו ורוצים להסביר את עצמם ולהוציא את הרהורי ליבם בעת עיצוב הכרזה...

שישלחו אלי את ההסברים למייל האישי: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

ואני בע"ה במשך היום יפתח אשכול עם <<< הסברים >>> וכמובן הכל בעילום שם.

מי שרוצה מוזמן לשלוח.

בהצלחה!

מי שמתנגד להצעה שיכתוב אלי באישי.

זורם איתך.

בל"נ אשלח אליך במשך הערב.

ולמרות ששמואל (בזאנסון, בזאנסון) טוען שאין חילוקי דעות בינינו. נראה לי שלא כך הוא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RB12;829971:
כנ"ל. יתכן שמעצב שעות על גבי שעות, חשב על מסרים וכו'- אבל בסוף מה שקובע הוא התוצאה.
מדובר כאן באומנות ולא בגרפיקה יבשה נטו, באומנות מה שקובע זה מה שעומד מאחורי ולא עמידת התוצאה בכללים מוגדרים נטו.
פעם אבא שלי אמר לי שהרבה מאוד ציירים ענקיים היו מקבלים אצל מורים לציור 0 אילולי היו מפורסמים. זה לגבי ציור, אבל ראיתי את זה לגבי הרבה תחומי אומנות.
אותי אישית מאוד מעניין מה אנשים כיוונו כי יש דברים מדהימים ונחמד לדעת שעומדת מאחוריהם גם מחשבה מדהימה ולא רק הכרת כללים ושליטה בהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;830010:
איזה שמואל???

זורם איתך.

בל"נ אשלח אליך במשך הערב.

ולמרות ששמואל (בזאנסון, בזאנסון) טוען שאין חילוקי דעות בינינו. נראה לי שלא כך הוא.

נכון יש עוד שמואל, שחכתי

אני מתכוון לשמואל בזנסון...

• הוסף לסימניות
אני סבורה שטיפוגרפיה טובה היא ב-ד-י-ו-ק כמו כל עבודה בעיצוב, אם עבדת נכון כמו שצריך אז לא צריך הרבה פרשנות! - בטח לא מי שמחשיב עצמו לכל הפחות לגרפיקאי ו/או מעצב טוב.

נכון, תמיד כיף לשמוע מה עמד מאחורי ואיך הגעת לתוצאות, אבל זה במקרה שהכרזה היא מענינת באמת,

נו תכל'ס בא לכם עכשיו לקרא את דרשותיו של כל אחד לגבי יצירותיו??- אה שכחתי שחופש הגדול וכווולם כאן חופשים חוצממני:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;830013:
מדובר כאן באומנות ולא בגרפיקה יבשה נטו, באומנות מה שקובע זה מה שעומד מאחורי ולא עמידת התוצאה בכללים מוגדרים נטו.
פעם אבא שלי אמר לי שהרבה מאוד ציירים ענקיים היו מקבלים אצל מורים לציור 0 אילולי היו מפורסמים. זה לגבי ציור, אבל ראיתי את זה לגבי הרבה תחומי אומנות.
אותי אישית מאוד מעניין מה אנשים כיוונו כי יש דברים מדהימים ונחמד לדעת שעומדת מאחוריהם גם מחשבה מדהימה ולא רק הכרת כללים ושליטה בהם.

א. אני לא מדברת "עמידה בכללים מוגדרים" אלא על תוצאה יפה ואומנותית.
אמנם טיפוגרפיה נכונה, ושימוש בצבעים טובים וכו' - בקיצור, עבודה מקצועית, משפיעה על איכות התוצאה. ואין בכך פסול, להיפך, החכמה לעבוד נכון, ובשילוב היצירתיות והכישרון - להגיע לתוצאה שגורמת לי להיעצר, וליהנות מהיצירה.
וגם אם מאחורי היצירה הושקעו הלב והנשמה, ושעות רבות של מאמץ, אך התוצאה לא מעבירה את זה, זו לא יצירה שתגרום לי להצביע עבורה.

ב. גם אותי מעניין מאוד מה יש למעצב לומר, איך הוא מסתכל על היצירה שלו, איך ומדוע יצר אותה, וכו'...
אבל אין קשר בין זה לבין הזכיה.

גילוי נאות: לא השתתפתי בתחרות מחוסר זמן.
אבל הכרזות היפהפיות עשו לי חשק עצום, ואני מחכה לתחרות הבאה.

• הוסף לסימניות
701 סמייל - הקדמת אותי. :rolleyes:
כתבתי את הודעתי לפני שראיתי את שלך ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 701 סמייל;830032:
אני סבורה שטיפוגרפיה טובה היא ב-ד-י-ו-ק כמו כל עבודה בעיצוב, אם עבדת נכון כמו שצריך אז לא צריך הרבה פרשנות! - בטח לא מי שמחשיב עצמו לכל הפחות לגרפיקאי ו/או מעצב טוב.

נכון, תמיד כיף לשמוע מה עמד מאחורי ואיך הגעת לתוצאות, אבל זה במקרה שהכרזה היא מענינת באמת,

נו תכל'ס בא לכם עכשיו לקרא את דרשותיו של כל אחד לגבי יצירותיו??- אה שכחתי שחופש הגדול וכווולם כאן חופשים חוצממני:rolleyes:

איך כתבת "כיף לשמוע..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ;829791:
כאן ניתן לראות את הכרזות
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=108747

ישנן כרזות נעולות מבחינה טיפוגרפית!
יפה שהעלו את כ-ל הכרזות שנשלחו, אבל יש בזה
משום העייפת הציבור.
לדעתי- היו מעלים את הטובות (וגם כאלה שמתקרבות לזה)
ואז נותנים לקהל להתמוגג...
לא ככה?

לדעתי לכל אדם שטרח מגיע לקבל במה.
אנחנו חדשות יחסית בפרוג אבל אפשר לראות שהתנהלו כאן בעבר הרבה דיונים, האם לתת במה רק למקצוענים או לתת לכל אחד את הדרך להעיז ולהתפתח? הגישה של ההנהלה כאן ושל רוב הניקים הנכבדים לעודד את כל רמות, ולא לנהוג בהתנשאות.
ממילא אדם שהתוצאה שלו הכי טובה יקבל הרבה יותר תודות ואולי גם יזכה.

אולי ניתן להכנס את כל הכרזות לקובץ פי די אף וכך יהיה ניתן להתרשם מהן.

• הוסף לסימניות
עבודות ברמה אחת.. אחת...
לדעתי כל אחד עבד על החלק שהכי "תפס" אותו.
חלק הציגו כרזה על החורבן.. על העבר...על הזיכרון....על הכאב...על השממון ועל הגלות שאנחנו נמצאים בה.. והם באמת הצליחו לגרום שייכאב לנו עוד יותר...ושנבין עד כמה הגלות הזו נוראית!!
וחלק הציגו כרזה על בניית הבית...על התקווה על החלום ועל הרצון וגם הם ההצליחו בצורה מדהימהוהשאירו טעם ורצון לחזות"בשובך לציון"!

הלואי שנזכה כולנו עוד היום להגיע לירושלים הבנויה!!

יישר כח לכולם!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה