דרוש מידע אשכול דמי הניהול בקרנות פנסיה השתלמות וגמל

הדמי ניהול זה 0.7 ולדבריו אין אפשרות לפחות מזה
אני התעסקתי בתחילת שבוע מול סוכנת ישירה של מגדל שהציעה לי 0.5 (לא סנופי אבל אפשר להעביר אח"ז ).
אם אתה רוצה אני יכול להביא לך פרטים.
באשכול למעלה היה דיבורים על יותר זול ,אבל לא פגשתי עדיין את ההצעות האלה.

שאלת תם:
פניתי לסוכנת בכדי לפתוח דרכה קופת גמל להשקעה בשביל אחד מהילדים (הפקדה חודשית קבועה וצנועה)
הציעה לי 0.6 מהצבירה ו 0.0 מההפקדה
במקום 0.8 כיום ( ההפקדה ללא שינוי).
אממה, היא ביקשה ממני חתימות על מסמכים שונים שנותנים לה גישה למסלקה הפנסיונית שלי, הרשאה ח"פ לבעל רשיון לקבל מידע וכדו'
לשאלתי מדוע היא צריכה גישה למסלקה פנסיונית בשעה שאנחנו מדברים על קופת גמל להשקעה, היא השיבה לי שזה מקובל.
זה אכן מקובל? או שיש ממה לחשוש?
תודה לעונים

לדעתי אין מה לחשוש כל הסוכנים עובדים ככה
הם גם לא יכולים לעשות עם המידע הזה כלום (חוץ מלקנאות בך😊)וזה בשביל להציע לך הצעות.

מסלקה פנסיונית למרות שיש בה את המילה "פנסיה" לא קשורה לקרן פנסיה דווקא
אלא לכל חיסכון כספי.

לשאלתי מדוע היא צריכה גישה למסלקה פנסיונית בשעה שאנחנו מדברים על קופת גמל להשקעה, היא השיבה לי שזה מקובל.
זה אכן מקובל? או שיש ממה לחשוש?
מקובל.
אבל לא חייבים להסכים לזה.

שאלה למומחים:
הפנסיה שלי עכשיו בהראל S&P500,
דמי ניהול: מצבירה 0.09 ומהפקדה 1.68
קיבלתי הצעה ממגדל, מצבירה 0.2%, ומהפקדה 1%
מה עדיף לי??

שאלה למומחים:
הפנסיה שלי עכשיו בהראל S&P500,
דמי ניהול: מצבירה 0.09 ומהפקדה 1.68
קיבלתי הצעה ממגדל, מצבירה 0.2%, ומהפקדה 1%
מה עדיף לי??
תלוי בסכומי הצבירה וההפקדה אם הצבירה משמעותית[200k ומעלה לכאורה עדיף להשאר בהראל]

נערך לאחרונה ב:
לאישה בת 48 יש צבירה של 100 אלף שקל בפנסיה, ההכנסה הממוצעת היא 10 אלף ברוטו.
היא משלמת דמי ניהול 1% מהפקדה ו 0.22.
הציעו לה 2% מהפקדה ו 0% מצבירה.
מה משתלם יותר מבחינת דמי הניהול?

שלום רב
איך אני בודק באיזה מסלול מופקד הפנסיה שלי?
הפנסיה שלי נכון להיום במיטב

ענ
לאישה בת 48 יש צבירה של 100 אלף שקל בפנסיה, ההכנסה הממוצעת היא 10 אלף ברוטו.
היא משלמת דמי ניהול 1% מהפקדה ו 0.22.
הציעו לה 2% מהפקדה ו 0% מצבירה.
מה משתלם יותר מבחינת דמי הניהול?
עניתי לך בפרטי.

שלום רב
איך אני בודק באיזה מסלול מופקד הפנסיה שלי?
הפנסיה שלי נכון להיום במיטב
זה לא קשור לאשכול.
אבל תעשו בדיקה באיזור האישי באתר של מיטב.

האם מישהו יודע על סוכן/חברה (חוץ ממגדל) שנותנת בפתחת קה"ש חדשה פחות מ-0.5% ?
אם כן אשמח שישתף

שלום
בעבודה חדשה בלי צבירה בפנסיה
הציעו לי במגדל
0.9 מהפקדה
0.15 מהצבירה
האם זה משתלם?
או שיש יותר זול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

זוג עם ילדים.
משכנתא סבירה על הדירה, מרוויחים יפה מאוד.

קצת חסרי אמון בגופים ממשלתיים (פנסיות), מצד שני עצלנים.
בעלי לומד, יש לי עסק שעיקר הכנסתו עבודה שלי.

זה מצב החיסכון שלנו כרגע:
1200 פנסיה שלי
1100 פנסה בעלי
200 קופת גמל להשקעה בעלי
2200 ביטוח מנהלים עם מקדם שווה ישן, לכן לא נוגעת.
1500 קרן השתלמויות עצמאים - בדצמבר משלימה לתקרה של אותה שנה
(*הסכומים הם נטו, הביטוחים של הפנסיה וכו משולמים בנפרד)

רוצים להתחיל עוד 1000-1500 בעוד משהו, ואם נראה כי טוב, נגדיל סכום, רק מתלבטים במה?
  • קופת גמל להשקעה על שמי
  • ללמוד שוק ההון- ראו הסבר לקצת בעיתיות למטה*, התחלתי קצת לקרוא של ניק מפה והפסקתי די מהר...
  • נדל"ן- זה אומר לפדות כל או חלק מקרנות ההשתלמות הנזילות, היום הן מקלט מס ולא יודעת מה יותר רווחי ממה, כי אין לי מספיק בפק"מ ושאר נזיל כהון ראשוני. מצד שני אפשר להגדיל משכנתא על הדירה, היום היא אפילו לא חצי מערך הדירה.
  • קרן השתלמות על שם בעלי - כרגע לא רלוונטי בגלל סיבות שאיני מעוניינת לפרט כרגע.
יש עוד מקום להתחיל בהשקעה  קטנה חודשית (סביב האלף) ורק כשתעבור תקופת החוסר אמון שלנו (פסיכולוגי) נוכל להגדיל?

האמת שהייתי מעדיפה לשאול איש מקצוע, רק לא ברור לי איזה. רוב מי ששמעתי עליהם מתמקדים בהקטנת הוצאות וכלכלה נכונה, שזה פחות רלוונטי לנו.
כמו כן, זה מומחה לנדלן, ההוא לשוק ההון, טרם נתקלתי במומחה שידע לכוון אותנו לכל מיני סוגים וכיוונים, כדי להגיע להשקעה המתאימה דווקא לנו.
אולי אתם מכירים יועץ/ת כזה?

ושאלת בונוס: האם במקביל הייתם מגדילים הפקדות לפנסיה? איי חשדנית לגבי זה...

*ללמוד שוק ההון- הזמן שלי נחלק: שעות מניבות, שעות ניהול עסק (שאין עליהן רווח) ושעות בבית-משפחה.
אם ארצה להשקיע בשוק הוון בעצמי, מכל סוג שהוא, אצטרך להשקיע זמן בלימוד עצמי = השעות ירדו משעות מניבות שלי (אין זמן עצמי שאני יכולה לוותר עליו חודש ולהשקיע בלימוד... כי אין לי זמן שהוא לא עבודה או משפחה).
מסקנה: בשיקול בין עמלות ניהול לבין לבצע בעצמי, יש לשקלל עלות כל שעת לימוד שלי, להערכתי יותר רווחי לשלם להם שינהלו לי את ההשקעות מאשר ללמוד. (בעלי לא ילמד, זה תפקידי כתומכת תורה לא להעמיס עליו שטויות כלכליות, עזרה? נקודתית שאינה עול: תוריד זבל, תוריד חבל, תקנה לי בסופר וכו).

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה