>>>>>אשכול ההשראות הגדול של אפיה, עוגות, עוגיות ועוד >>>>

עוגיות גפרורים:
איך העוגיות ככה עמידות?

מה זה האדום בעוגיות של הגפרורים?

נכתב ע"י mina;1989137:

יש מצב שאת מעלה את המתכון לא בקישור. אני עם נתיב, חסום לי ואני רוצה לראות את המתכון....תודה מראש!

נכתב ע"י מאסטר;1989285:
מה זה האדום בעוגיות של הגפרורים?
שוקולד צבוע באדום- או שוקולד אדום. אפשר גם רויאל אייסנג.

נכתב ע"י ת'כלס;1989234:
עוגיות גפרורים:
איך העוגיות ככה עמידות?
כמו כל עוגיה. מתייבש...
אפשר לשמור בהקפאה עד השימוש ואז ישאר טרי לגמרי.

המתכון לקישור של מינה-- בקר בשבילך--
בונבוני קוקוס בציפוי שוקולד

פורסם על ידי חן שוקרון בתאריך 13:25 מתכונים לפסח, קינוחים וממתקים הוספת תגובה

מאי 012010

לא יודעת מה אצלכם, אבל אצלנו בבית "ביצי הפתעה" הם לגמרי להיט.
אין גיחה לסופרמרקט הקרוב, יחד עם הבנות שלי, שלא מסתיימת ברכישה של ביצים שכאלו.
אם תשאלו את הבנות שלי מה הן מעדיפות יותר – את השוקולד או את ההפתעה, הן יענו: "את שניהם". (מה לעשות, ילדות חכמות…)
כנראה שכבר מגיל צעיר מבינים שהכי כדאי זה גם וגם וגם…
ממתק הטעים הבא הזכיר לי את ביצי ההפתעה. ולא בגלל הצורה או הטעם, אלא בשל העובדה שגם כאן מקבלים שניים במחיר אחד – גם הפתעה ושעשוע, וגם ממתק מעולה.
נתחיל בהפתעה – אחד המרכיבים במתכון הוא לא אחר מאשר תפוח אדמה.
אל דאגה, לא מרגישים אותו לא במרקם, לא במראה ובטח שלא בטעם. ולמעשה אף אחד לא מצליח לנחש מה טומן בחובו הממתק הקוקוסי הזה.
(להפתעתי, דווקא בדף ב – Facebook גולשת יקרה כן הצליחה לנחש ואני מפרגנת לה בענק !)
תפוח האדמה מאפשר לנו לחזור לימי "המדען הצעיר" ולערוך ניסוי קטנטן בכימיה. מסתבר שישנה ריאקציה כימית בין תפוח האדמה ואבקת הסוכר. המפגש של השניים הופך את תפוח האדמה ממוצק לנוזל. סקרנים לראות איך זה קורה?
אז שנתחיל?
בונבוני קוקוס/ לקוח מהבלוג The Cookie Shop ובהתאמה שלי
לכ – 20 בונבונים:
1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך למחית
2 ו -1/2 כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית שקדים
1 ו – 1/2 כוסות קוקוס טחון
20 אגוזי לוז
300 גר` שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
קולפים וחותכים את התפו"א לרבעים ומבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים מהמים. מועכים היטב את התפו"א כשהוא עדיין חם ומעבירים דרך מסננת. מצננים לגמרי.
בקערה גדולה שמים את מחית תפו"א יחד עם 1/2 כוס מהאבקת סוכר ומערבבים​
תפוח האדמה מתחיל להתרכך -​
ממשיכים להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר (מומלץ לנפות אותה קודם לכן)​
התערובת הופכת לנוזלית לגמרי (תודו שזה מדליק ). ממשיכים להוסיף את אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומשחתית. (ייתכן ותצטרכו כמות גדולה יותר מהכמות המצוינת במתכון בשל ההבדלים בגודל תפוח האדמה. ככלשתפוח האדמה גדול יותר, כך תצטרכו יותר אבקת סוכר).​
התערובת צריכה להראות בסופו של דבר כך -​
מוסיפים את פתיתי הקוקוס ואת תמצית השקדים (תמצית השקדים מעניקה טעם מעט מרציפני. אם אתם לא בעניין, אפשר לוותר. אני ממליצה להוסיף).​
התערובת הופכת להיות סמיכה מאוד וניתן ללוש אותה בידיים.​
יוצרים מה"בצק" המתקבל כדורונים קטנים ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים אגוז בכל כדורון.​
ממיסים את השוקולד המריר. על מנת לקבל שוקולד במראה מבריק מומלץ לטמפרר אותו.​
אם אתם כמוני, ומתעצלים לטמפרר, אפשר להמס את השוקולד (בבן מארי או במיקרוגל) ולהוסיף לו 2 כפות של שמן קנולה. התוצאה שתתקבל תהייה מעט פחות אסתטית, והשוקולד לא ישמור על הברק, אבל לפחות תימנעו מ"כאב הראש" הכרוך בטימפרור .​
מעבירים את השוקולד לקערית קטנה. בעזרת כף, טובלים כל בונבון בשוקולד ומוודאים כי הוא מצופה מכל צדדיו. מרימים ומטים את הכף והבונבון כדי להיפתר מעודפי שוקולד מיותרים (יש בכלל דבר כזה? )​
מניחים בחזרה על גבי נייר האפייה ונותנים לשוקולד להתקשות לגמרי.​
לאחר שהשוקולד התקשה, מפרידים כל בונבון מהנייר ובעזרת סכין חדה מסירים את עודפי השוקולד מהבסיס.​
כך נראים הבונבונים המתוקים שלנו -​
וכך גם מבפנים -​
שומרים בקירור. (אם יש בכלל מה לשמור, כי כי זה כ"כ טעיםםםםם….)​
לסיום, הנה סיכום של הטיפים הקשורים לאופן ההכנה:

• אני השתמשתי בתפוח אדמה מזן דזירה, בעל הקליפה האדומה.
  • מומלץ לנפות את אבקת הסוכר כדי להימנע מגושי סוכר בתערובת.
  • תמצית השקדים מעניקה טעם מרציפני משגע. למי שלא אוהב מרציפן ניתן בהחלט לוותר, או להמיר בתמצית אחרת שאוהבים – תמצית מנטה למשל, או בתמצית קוקוס להעמקת הטעם.
  • כיוון שהממתק הזה מתוק למדי, מומלץ להשתמש לציפוי בשוקולד מריר. אני השתמשתי בשוקולד עם 56% מוצקי קקאו. אפשר להשתמש בכזה או בשוקולד עם 60%.
שיהיה לכם יום בונבון!

נכתב ע"י EC;1989329:
המתכון לקישור של מינה-- בקר בשבילך--
בונבוני קוקוס בציפוי שוקולד

פורסם על ידי חן שוקרון בתאריך 13:25 מתכונים לפסח, קינוחים וממתקים הוספת תגובה

מאי 012010

לא יודעת מה אצלכם, אבל אצלנו בבית "ביצי הפתעה" הם לגמרי להיט.
אין גיחה לסופרמרקט הקרוב, יחד עם הבנות שלי, שלא מסתיימת ברכישה של ביצים שכאלו.
אם תשאלו את הבנות שלי מה הן מעדיפות יותר – את השוקולד או את ההפתעה, הן יענו: "את שניהם". (מה לעשות, ילדות חכמות…)
כנראה שכבר מגיל צעיר מבינים שהכי כדאי זה גם וגם וגם…
ממתק הטעים הבא הזכיר לי את ביצי ההפתעה. ולא בגלל הצורה או הטעם, אלא בשל העובדה שגם כאן מקבלים שניים במחיר אחד – גם הפתעה ושעשוע, וגם ממתק מעולה.
נתחיל בהפתעה – אחד המרכיבים במתכון הוא לא אחר מאשר תפוח אדמה.
אל דאגה, לא מרגישים אותו לא במרקם, לא במראה ובטח שלא בטעם. ולמעשה אף אחד לא מצליח לנחש מה טומן בחובו הממתק הקוקוסי הזה.
(להפתעתי, דווקא בדף ב – Facebook גולשת יקרה כן הצליחה לנחש ואני מפרגנת לה בענק !)
תפוח האדמה מאפשר לנו לחזור לימי "המדען הצעיר" ולערוך ניסוי קטנטן בכימיה. מסתבר שישנה ריאקציה כימית בין תפוח האדמה ואבקת הסוכר. המפגש של השניים הופך את תפוח האדמה ממוצק לנוזל. סקרנים לראות איך זה קורה?
אז שנתחיל?
בונבוני קוקוס/ לקוח מהבלוג The Cookie Shop ובהתאמה שלי
לכ – 20 בונבונים:
1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך למחית
2 ו -1/2 כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית שקדים
1 ו – 1/2 כוסות קוקוס טחון
20 אגוזי לוז
300 גר` שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
קולפים וחותכים את התפו"א לרבעים ומבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים מהמים. מועכים היטב את התפו"א כשהוא עדיין חם ומעבירים דרך מסננת. מצננים לגמרי.
בקערה גדולה שמים את מחית תפו"א יחד עם 1/2 כוס מהאבקת סוכר ומערבבים​
תפוח האדמה מתחיל להתרכך -​
ממשיכים להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר (מומלץ לנפות אותה קודם לכן)​
התערובת הופכת לנוזלית לגמרי (תודו שזה מדליק ). ממשיכים להוסיף את אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומשחתית. (ייתכן ותצטרכו כמות גדולה יותר מהכמות המצוינת במתכון בשל ההבדלים בגודל תפוח האדמה. ככלשתפוח האדמה גדול יותר, כך תצטרכו יותר אבקת סוכר).​
התערובת צריכה להראות בסופו של דבר כך -​
מוסיפים את פתיתי הקוקוס ואת תמצית השקדים (תמצית השקדים מעניקה טעם מעט מרציפני. אם אתם לא בעניין, אפשר לוותר. אני ממליצה להוסיף).​
התערובת הופכת להיות סמיכה מאוד וניתן ללוש אותה בידיים.​
יוצרים מה"בצק" המתקבל כדורונים קטנים ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים אגוז בכל כדורון.​
ממיסים את השוקולד המריר. על מנת לקבל שוקולד במראה מבריק מומלץ לטמפרר אותו.​
אם אתם כמוני, ומתעצלים לטמפרר, אפשר להמס את השוקולד (בבן מארי או במיקרוגל) ולהוסיף לו 2 כפות של שמן קנולה. התוצאה שתתקבל תהייה מעט פחות אסתטית, והשוקולד לא ישמור על הברק, אבל לפחות תימנעו מ"כאב הראש" הכרוך בטימפרור .​
מעבירים את השוקולד לקערית קטנה. בעזרת כף, טובלים כל בונבון בשוקולד ומוודאים כי הוא מצופה מכל צדדיו. מרימים ומטים את הכף והבונבון כדי להיפתר מעודפי שוקולד מיותרים (יש בכלל דבר כזה? )​
מניחים בחזרה על גבי נייר האפייה ונותנים לשוקולד להתקשות לגמרי.​
לאחר שהשוקולד התקשה, מפרידים כל בונבון מהנייר ובעזרת סכין חדה מסירים את עודפי השוקולד מהבסיס.​
כך נראים הבונבונים המתוקים שלנו -​
וכך גם מבפנים -​
שומרים בקירור. (אם יש בכלל מה לשמור, כי כי זה כ"כ טעיםםםםם….)​
לסיום, הנה סיכום של הטיפים הקשורים לאופן ההכנה:

• אני השתמשתי בתפוח אדמה מזן דזירה, בעל הקליפה האדומה.
  • מומלץ לנפות את אבקת הסוכר כדי להימנע מגושי סוכר בתערובת.
  • תמצית השקדים מעניקה טעם מרציפני משגע. למי שלא אוהב מרציפן ניתן בהחלט לוותר, או להמיר בתמצית אחרת שאוהבים – תמצית מנטה למשל, או בתמצית קוקוס להעמקת הטעם.
  • כיוון שהממתק הזה מתוק למדי, מומלץ להשתמש לציפוי בשוקולד מריר. אני השתמשתי בשוקולד עם 56% מוצקי קקאו. אפשר להשתמש בכזה או בשוקולד עם 60%.
שיהיה לכם יום בונבון!
תודה EC.
אני משתמשת בפירה למליות שונות לפרלינים...למשל מלית מנטה = קצת פירה + אבקת סוכר = תמצית מנטה. זו שיטה עתיקה וטובה.
אפשר לעבות את המליות עם קורנפלור אבל אז יש קצת טעם קמחי מה שאין בשימוש בפירה. לא מרגישים בכלל את הטעם של התפו"א ומצד שני המרקם חלק וקטיפתי.

איזה קטע, זה לגמרי הפתיע אותי התפוח אדמה שהשתרבב שם..
טוב את אלופה בתחום, שום דבר לא חדש לך..

לגבי הגפרורים,
שאלתי איך כבצק, חותכים כל כך יפה? זה סוג של בצק. השאלה איזה?

נכתב ע"י EC;1989348:
איזה קטע, זה לגמרי הפתיע אותי התפוח אדמה שהשתרבב שם..
טוב את אלופה בתחום, שום דבר לא חדש לך..

לא מדוייק! אני כל הזמן לומדת דברים חדשים..את רעיון הפירה ספציפית שמעתי כבר לפני למעלה מ-20 שנה, כשהייתי צעירה, בתיכון והכנו כל מיני דברים...;)

נכתב ע"י hbecker;1989381:
לא מדוייק! אני כל הזמן לומדת דברים חדשים..את רעיון הפירה ספציפית שמעתי כבר לפני למעלה מ-20 שנה, כשהייתי צעירה, בתיכון והכנו כל מיני דברים...;)

לאט לאט אוספים עליך פרטים... (עיר, גיל וכו'..)
הטוב לב שלך כל כך לא שגרתי וזה הופך אותך לבן אדם מרתק....

נכתב ע"י hbecker;1989332:
אפשר לעבות את המליות עם קורנפלור אבל אז יש קצת טעם קמחי מה שאין בשימוש בפירה. לא מרגישים בכלל את הטעם של התפו"א ומצד שני המרקם חלק וקטיפתי.

יפה... עכשיו נפל לי איזשהו אסימון -
תפוח אדמה, קורנפלור - - -

ולכל החוששות - הטעם של הפירה לא מורגש, כמובן. (אבל בכ"ז מומלץ לא לדווח מה מכילים חטיפי הקוקוס, לפחות עד אחרי הטעימה :))

עוד כמה השראות... (שאספתי)
יש לפעמים על התמונות כתובות של אתרים שמהן נלקחו התמונות, תוכלו להכנס בכדי לראות מתכון וכו'...

צפה בקובץ המצורף 281720

צפה בקובץ המצורף 281721

נראה כמו בסיס טורט, מעל קוביית שוקולד, מרשמלו ולתנור.
צפה בקובץ המצורף 281722

צפה בקובץ המצורף 281723

צפה בקובץ המצורף 281724

צפה בקובץ המצורף 281725

צפה בקובץ המצורף 281726

צפה בקובץ המצורף 281727

צפה בקובץ המצורף 281728

צפה בקובץ המצורף 281729

קבצים מצורפים

• 2c75b1e4aac00916a28fc008caf959e4.jpg
    KB 77.4 · צפיות: 134
  • 58e639c1f6f2200c58276d575592d934.jpg
    KB 73.1 · צפיות: 111
  • 91f89486e7b6d3ec1b6d74ddcfa5dd77.jpg
    KB 221.5 · צפיות: 116
  • 498a94b34291727106c68c850147ab10.jpg
    KB 119.9 · צפיות: 109
  • 549b7fb40a9ee2528a3b22a9db31dce1.jpg
    KB 158.6 · צפיות: 108
  • 3278c50510f47d174f528dfb12e55a95.jpg
    KB 153.1 · צפיות: 105
  • 7615eaf25533c52ad510e30fe04583d2.jpg
    KB 209.1 · צפיות: 114
  • c76c642455dc8a7e849d0131dcd6e71f.jpg
    KB 69.8 · צפיות: 113
  • d9e39d35cf98f924f7ed7f4397d6d4c3.jpg
    KB 287.2 · צפיות: 117
  • e8784535bb25be283e3697ab8b97d060.jpg
    KB 97.5 · צפיות: 147
איילים מתוקים

קבצים מצורפים

• 15784845248_d3f95fac53_o.jpg
    KB 57.3 · צפיות: 115
  • 15786217129_a9e828a219_o.jpg
    KB 96.7 · צפיות: 85
  • 15786217089_d44d49c253_o.jpg
    KB 93 · צפיות: 91
  • 15786217369_af59fd1674_o.jpg
    KB 77.6 · צפיות: 75
  • 15786511577_8bfd9d652a_o.jpg
    KB 71.6 · צפיות: 101
נכתב ע"י אפרת 10;2003020:
איילים מתוקים

האיילים החמודים האלו הם מתר bakerella שאכן יש לה דברים מדהימים. אבל האיילים האלו ספציפית הוכנו לחג המולד........[נראה לי שהיא העלתה את זה שנה שעברה או לפני שנתיים....]

נכתב ע"י hbecker;2003035:
האיילים החמודים האלו הם מתר bakerella שאכן יש לה דברים מדהימים. אבל האיילים האלו ספציפית הוכנו לחג המולד........[נראה לי שהיא העלתה את זה שנה שעברה או לפני שנתיים....]

הגיוני שהם לחג המולד
אבל אם מישי מכאן לוקחת את ההשראה (וזה יכול להיות אפילו השראה לחיה אחרת) לתחפושת חמודה של הילדים שלה - זה בסדר גמור, לא?

דובונים עסיסיים :)

קבצים מצורפים

• 16238392509_12be33b91a_o.jpg
    KB 169.3 · צפיות: 128
  • 15802120064_48367786a2_o.jpg
    KB 108.1 · צפיות: 95
  • 16237220720_f311d70b2f_o.jpg
    KB 85.5 · צפיות: 94
  • 16238392429_3698a111b0_o.jpg
    KB 90 · צפיות: 107
נכתב ע"י אפרת 10;2003056:
הגיוני שהם לחג המולד
אבל אם מישי מכאן לוקחת את ההשראה (וזה יכול להיות אפילו השראה לחיה אחרת) לתחפושת חמודה של הילדים שלה - זה בסדר גמור, לא?

כהשראה לחיה אחרת- זה בסדר.
כאיילים- האיילים האלו עם הקרניים המתפצלות הם סמל של החג...reindeer....

זה לא נורא למי שלא מכיר אבל למי שמכיר זה צורם ואם נותנים משלוח מנות עם דבר כזה למישהו שמכיר זה צורם....לכן יש מקום חהיזהר.
אבל כהשראה לחיה אחרת, כאמור- זה בסדר גמור....

פילונים מתוקים

קבצים מצורפים

• פילונים (1).jpg
    KB 100.5 · צפיות: 129
  • פילונים (2).jpg
    KB 91.4 · צפיות: 103
  • פילונים (3).jpg
    KB 44.9 · צפיות: 95
  • פילונים (4).jpg
    KB 65.7 · צפיות: 94
  • פילונים (5).jpg
    KB 70.3 · צפיות: 113
  • פילונים (6).jpg
    KB 92.1 · צפיות: 115
  • פילונים (7).jpg
    KB 116.3 · צפיות: 124
נכתב ע"י אפרת 10;2005150:
פילונים מתוקים

ידעתי שתעלי את זה...
חכיתי שזה יקרה!!

נראה לי התלהבת לגמרי מהאתר הזה...
גם אני אוהבת אותו...מאוד. ויש לי בבית ספר שלה, אז בכלל....

מה זה התלהבתי... השתגעתי ממנו! הוא מהממם!
תודה בקר על התגלית!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה