מזה כולם נרתעים לא רק יראי ד'...ממנה היו יראי בשם נרתעים.- עלילת דם.
...האם התשובה ''דם'' היא הנכונה?
??
אז כן................??
אני רוצה לענות על החידה
ולא לשבור את הראש בחיפוש אחר רעיונות
רמז: לא מדובר רק על דבר אחד.ממנה יראי ה' יראים - מאכילת דם
יפה מאוד!!!דם
ואש
ותמרות עשן
דם ואש ותמרות עשן
אני דווקא התכוונתי למשהו אחר:דם
ואש
ותמרות עשן
את הדם על המשקוף כבר עדכנתי לעייל, כנראה לא ראיתם.אני דווקא התכוונתי למשהו אחר:
בו היו הסימנים - דם פסח ודם המילה שהיו על המשקוף במכת בכורות.
ממנה היו יראי השם נרתעים - "וכח הירא את דבר השם הניסן את הבקר והצאן הביתה במכת ברד.
וממנו היה המקדש זה עשן הקטורת.
ככה זה פה--אני דווקא התכוונתי למשהו אחר:
כן אבל זה שליש תשובה...את הדם על המשקוף כבר עדכנתי לעייל, כנראה לא ראיתם.
לקבל ממך כזו מחמאה............חידה יפה מאוד.
אפשר גם להגיש חידה?
(רמת קלות: לא כ"כ קשה...)
אמנם אני לא ישן,
אבל קצת ביישן;
אני לא שפיץ,
ובטח לא חריף מקפיץ;
בהתחלה הייתי שמח,
היום אני רוצה לשכוח;
אני דומה קצת לגר,
ויש לי גם חבר;
אז תצטרכו להמר,
רק אל תכנסו למשבר;
אני לא מופקר,
ולא אמרתי את העיקר.
מי אני?
.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים