אשכול החידות, לחידוד גולשי הפורום---

דם ואש ותמרות עשן

בו היו הסימנים

דצ"ך או הסימן על המשקוף במכת בכורות

ממנה היו יראי בשם נרתעים
מתרחקים מהמחלוקת כמו מאש

ממנו היה המקדש מתמלא לעיתים
עשן הקורבנות

----------------------
חידה יפה מאוד.
התחברתי יותר לתשובה "קטורת".

דם
ואש
ותמרות עשן
אני דווקא התכוונתי למשהו אחר:
בו היו הסימנים - דם פסח ודם המילה שהיו על המשקוף במכת בכורות.
ממנה היו יראי השם נרתעים - "וכח הירא את דבר השם הניסן את הבקר והצאן הביתה במכת ברד.
וממנו היה המקדש זה עשן הקטורת.

אני דווקא התכוונתי למשהו אחר:
בו היו הסימנים - דם פסח ודם המילה שהיו על המשקוף במכת בכורות.
ממנה היו יראי השם נרתעים - "וכח הירא את דבר השם הניסן את הבקר והצאן הביתה במכת ברד.
וממנו היה המקדש זה עשן הקטורת.
את הדם על המשקוף כבר עדכנתי לעייל, כנראה לא ראיתם.

אפשר גם להגיש חידה?
(רמת קלות: לא כ"כ קשה...)

אמנם אני לא ישן,
אבל קצת ביישן;

אני לא שפיץ,
ובטח לא חריף מקפיץ;

בהתחלה הייתי שמח,
היום אני רוצה לשכוח;

אני דומה קצת לגר,
ויש לי גם חבר;
אז תצטרכו להמר,
רק אל תכנסו למשבר;

אני לא מופקר,
ולא אמרתי את העיקר.

מי אני?

.

אפשר גם להגיש חידה?
(רמת קלות: לא כ"כ קשה...)

אמנם אני לא ישן,
אבל קצת ביישן;

אני לא שפיץ,
ובטח לא חריף מקפיץ;

בהתחלה הייתי שמח,
היום אני רוצה לשכוח;

אני דומה קצת לגר,
ויש לי גם חבר;
אז תצטרכו להמר,
רק אל תכנסו למשבר;

אני לא מופקר,
ולא אמרתי את העיקר.

מי אני?

.

אחד מארבעה בנים.
אולי שאינו יודע לשאול?

אם הכיוון נכון, נעמיק בנימוקים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה