- הוסף לסימניות
אז אפשר כיוון או רמז?לא. לא בכיוון.
(כן מהגדש"פ)
בן אדם או חי או אולי דומם?
אז אפשר כיוון או רמז?לא. לא בכיוון.
(כן מהגדש"פ)
אולי תעלי?יש לי הסבר מעניין לגבי חלק המצה הקטן של יחץ / אפיקומן ...
אם זה לא הכיוון, אז חבל על הטרחה בימים אלו...אולי תעלי?
אולי השה של קרבן פסח או הגדי של חד גדיא?לא דומם!
איך זה מסתדר עם כתב החידהאולי השה של קרבן פסח או הגדי של חד גדיא?
גילוי נאות: את החידה הזו אני מכירהמהי מילה שמורכבת מ 3 אותיות אך נכתבת עם 2 אותיות .לעיתים בנויה מ 6 אותיות ולעולם לא נכתבת עם 7 אותיות בדרך כלל מכילה 2 מילים אבל היא מילה אחת.
חני
(תשובה מפורשת יש על זה באחד הפורומים כאן...)
אולי השה של קרבן פסח או הגדי של חד גדיא?
לא מכירה, אבל פתרתי. חמודמהי מילה שמורכבת מ 3 אותיות אך נכתבת עם 2 אותיות .לעיתים בנויה מ 6 אותיות ולעולם לא נכתבת עם 7 אותיות בדרך כלל מכילה 2 מילים אבל היא מילה אחת.
חני
הגדי היחיד שמופיע בפורומים זה: גדי ישראלי.
וואו! יותר טוב משלי.שריונה, את בעצמך הבאת לעייל תאור מפורט של קרבן פסח ואופן צליתו.
אולי לזה התכוון המשורר.
אני מנסה קצת לפרט:
קרבן פסח
אמנם אני לא ישן,
בן-שנה
אבל קצת ביישן;
תמים
אני לא שפיץ,
אין לשבור בו עצם
ובטח לא חריף מקפיץ;
אל-תאכלו ממנו נא, ובשל מבושל במים
בהתחלה הייתי שמח,
נקשר למיטה והשתעשע עם הילדים
היום אני רוצה לשכוח;
"ושחטו הפסח"
אני דומה קצת לגר,
ויש לי גם חבר;
הגדי של חד גדיא
אז תצטרכו להמר,
רק אל תכנסו למשבר;
אין לשבור בו עצם
אני לא מופקר,
היה לכם למשמרת
ולא אמרתי את העיקר.
אחד מג' דברים שהם העיקר, ומי שלא אמר לא יצא ידי חובה (פסח, מצה ומרור)
הלל. היא נכתבת עם שתי אותיות. לעיתים נאמרת הללוקה. ואין בזה שבע אותיות. והללוקה זה שתי מילים אבל זה מילה אחתמהי מילה שמורכבת מ 3 אותיות אך נכתבת עם 2 אותיות .לעיתים בנויה מ 6 אותיות ולעולם לא נכתבת עם 7 אותיות בדרך כלל מכילה 2 מילים אבל היא מילה אחת.
חני
יפה מאוד, אבל לא התשובה אליה התכוונו.הלל. היא נכתבת עם שתי אותיות. לעיתים נאמרת הללוקה. ואין בזה שבע אותיות. והללוקה זה שתי מילים אבל זה מילה אחת
@שמואל גרינשטיין נכון או לא?
הלל. היא נכתבת עם שתי אותיות. לעיתים נאמרת הללוקה. ואין בזה שבע אותיות. והללוקה זה שתי מילים אבל זה מילה אחת
@שמואל גרינשטיין נכון או לא?
אכן. פתרון יפה, אבל זו אינה התשובה.יפה מאוד, אבל לא התשובה אליה התכוונו.
למה לא? האות ה ול... זה השתי אותיות..אכן. פתרון יפה, אבל זו אינה התשובה.
מה גם שלא פתרתם את כל הרמזים. (אך נכתבת עם שתי אותיות)
הגדי היחיד שמופיע בפורומים זה: גדי ישראלי.
התשובה היא לא @גדי ישראלי (חוץ מהשם הזה - לא נראה לי משהו מתאים: לא ביישן, שפיץ, שמח תמיד...)
ואיך הטיף האדמו"ר מקורצוויל לבוקי מזורי שיתחיל להיות בנאדם ולהתנהג כמוני, "ושלא תחשוב שגדו'ש הוא כבש בן שנתו".
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים