אשכול החידות, לחידוד גולשי הפורום---

זו בערך פעם ראשונה שאני כותבת בסגנון כזה...

הפתרון מאד קל (נראה לי)
אבל צריך פירוש לכל שורה

באביב נפגשו בי
מהר”ל, אדמו”ר ופרשן
לעיין בשבת י”א.
ובפני החשוב הסרתי כובעי,
וחבשתי כיפה לבנה לראשי.
וכעת חיה* בשֵׂיבה אֵיכה הושלכתי,
שכנתי נפקדה,
ומתי אבנה גם אני

(*כעת חיה - מכוון לשבוע שעבר, אם לדייק.)

זו בערך פעם ראשונה שאני כותבת בסגנון כזה...

הפתרון מאד קל (נראה לי)
אבל צריך פירוש לכל שורה

באביב נפגשו בי
מהר”ל, אדמו”ר ופרשן
לעיין בשבת י”א.
ובפני החשוב הסרתי כובעי,
וחבשתי כיפה לבנה לראשי.
שכנתי נפקדה,
ומתי אבנה גם אני

(*כעת חיה - מכוון לשבוע שעבר, אם לדייק.)
חידה מאד יפה ולא כל כך קלה
אם אפשר להתמקד מה את מחפשת מילה או צרופי מילים או דמות?

באביב נפגשו בי
מהר”ל, אדמו”ר ופרשן
לעיין בשבת י”א.
ובפני החשוב הסרתי כובעי,
וחבשתי כיפה לבנה לראשי.
שכנתי נפקדה,
ומתי אבנה גם אני
בית הכנסת "תפארת ישראל"?

בית הכנסת נבנה ע"י ניסן ב"ק.
שמו ניתן לו לזכר רבי ישראל מרוז'ין.
לעיין בשבת י”א.
בית הכנסת צריך שיהא גגו גבוה...
בפני החשוב הסרתי כובעי,
הבנייה לא הושלמה מחוסר אמצעים. בביקורו של הקיסר פראנץ יוזף התעניין מדוע הגג חסר, ונענה כי הבניין הסיר את כובעו לכבוד הקיסר.
וחבשתי כיפה לבנה לראשי.
הברון רוטשילד מימן את צביעת הגג בלבן כדי לרצות את הישמעאלים שרגזו על צבעו הירוק.
נחרב במלחמת תש"ח.
שכנתי נפקדה,
חורבת רבי יהודה החסיד.
ומתי אבנה גם אני

@טוהר השלום יפה! כמעט הכל מושלם
ו @סופי12 השלימה את 'תפארת ישראל' אם כי אכן ביכהנ"ס נקרא כך לכבודו של האדמור רבי ישראל מרוז'ין.

וכעת חיה* בשֵׂיבה אֵיכה הושלכתי - אכן נחרב בתש"ח, רוצים לדייק את זה עד הסוף?

שכנתי נפקדה,
בית הכנסת החורבה נבנה כבר
ומתי אבנה גם אני
זה בתוכניות... מתי, רבונו של עולם, ישחזרו את תפארת בית הכנסת?

אוסיף עוד נקודה מעניינת.
את השטח עליו עמד בית הכנסת רכש רבי ישראל מרוז'ין, כאשר מי שרצה לקנות את זה במקביל, היה הצאר הרוסי. כאשר הצאר שמע כי השטח כבר שייך לרוז'ינער, התבטא בכעס כי היהודי הזה מקדים אותו בכל מקום!

עת חיה* בשֵׂיבה אֵיכה הושלכתי

כיום מסתיימת חפירה ארכיאולוגית במבנה לקראת שחזורו הקרוב ופתיחתו המחודשת לקהל במתכונתו מלפני מעל מאה שנה.

נקבע שבית הכנסת ישמש ברובו כמרכז תיירות, כמרכז אירוח לחיילי צה"ל ותלמידים, וכבית כנסת לאומי וממלכתי.

משהו קטן ליום ראשון חם ועייף:

מבוקשת מילה בת שתי אותיות:

אפור משעמם
ומרתק.

מפותל עקום
וישר.

ראשי במערכת
ונסתר.

נערך לאחרונה ב:
כיום מסתיימת חפירה ארכיאולוגית במבנה לקראת שחזורו הקרוב ופתיחתו המחודשת לקהל במתכונתו מלפני מעל מאה שנה.

נקבע שבית הכנסת ישמש ברובו כמרכז תיירות, כמרכז אירוח לחיילי צה"ל ותלמידים, וכבית כנסת לאומי וממלכתי.
התכוונתי למשהו אחר -

כעת חיה בשיבה - (בשיבה - שבעים) - בשבוע שעבר מלאו שבעים שנה לחורבן בית הכנסת בהפצצה ע"י הירדנים בתש"ח
איכה הושלכתי - מכוון לפסוק באיכה שמצוטט גם בקינות "אֵיכָה יָעִיב בְּאַפּוֹ... אֶת בַּת צִיּוֹן הִשְׁלִיךְ מִשָּׁמַיִם אֶרֶץ תִּפְאֶרֶת יִשְׂרָאֵל"
יה"ר שנזכה במהרה לבנין בתי כנסיות ומדרשיות לשם תפילה ותורה
ולבנין ירושלים ובית מקדשנו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה