- הוסף לסימניות
- #1,121
מה הכוונה משרה
בקטע של עבודה או להשרות?
ביחס לדג - מל' להשרות
ביחס לציר - שליח - מל' עבודה
@מילקשייקית
מחכה לתגובתך
מה הכוונה משרה
בקטע של עבודה או להשרות?
עבודת המידות?4.משרה של גד(ו)לים.
חידה מאד יפה ולא כל כך קלהזו בערך פעם ראשונה שאני כותבת בסגנון כזה...
הפתרון מאד קל (נראה לי)
אבל צריך פירוש לכל שורה
באביב נפגשו בי
מהר”ל, אדמו”ר ופרשן
לעיין בשבת י”א.
ובפני החשוב הסרתי כובעי,
וחבשתי כיפה לבנה לראשי.
וכעת חיה* בשֵׂיבה אֵיכה הושלכתי,
שכנתי נפקדה,
ומתי אבנה גם אני
(*כעת חיה - מכוון לשבוע שעבר, אם לדייק.)
לא מה הקשר שהעבירה?5: לברכה היפך הקללה
גשמי ברכה
פרוט:
לברכה - טל ומטר - גשמים
היפך הקללה - ברכה[/QU
סמוך שהעבירה ידו - כתבו כבר 'ליד' ?4. מתקרב פיתרון בשני אותיות
לאנושא עוון?
בית הכנסת "תפארת ישראל"?באביב נפגשו בי
מהר”ל, אדמו”ר ופרשן
לעיין בשבת י”א.
ובפני החשוב הסרתי כובעי,
וחבשתי כיפה לבנה לראשי.
וכעת חיה* בשֵׂיבה אֵיכה הושלכתי,
שכנתי נפקדה,
ומתי אבנה גם אני
נכון.בית הכנסת "תפארת ישראל"?
בית הכנסת צריך שיהא גגו גבוה...לעיין בשבת י”א.
הבנייה לא הושלמה מחוסר אמצעים. בביקורו של הקיסר פראנץ יוזף התעניין מדוע הגג חסר, ונענה כי הבניין הסיר את כובעו לכבוד הקיסר.בפני החשוב הסרתי כובעי,
הברון רוטשילד מימן את צביעת הגג בלבן כדי לרצות את הישמעאלים שרגזו על צבעו הירוק.וחבשתי כיפה לבנה לראשי.
נחרב במלחמת תש"ח.וכעת חיה* בשֵׂיבה אֵיכה הושלכתי,
שכנתי נפקדה,
חורבת רבי יהודה החסיד.
ומתי אבנה גם אני
בית הכנסת החורבה נבנה כברשכנתי נפקדה,
זה בתוכניות... מתי, רבונו של עולם, ישחזרו את תפארת בית הכנסת?ומתי אבנה גם אני
התכוונתי למשהו אחר -כיום מסתיימת חפירה ארכיאולוגית במבנה לקראת שחזורו הקרוב ופתיחתו המחודשת לקהל במתכונתו מלפני מעל מאה שנה.
נקבע שבית הכנסת ישמש ברובו כמרכז תיירות, כמרכז אירוח לחיילי צה"ל ותלמידים, וכבית כנסת לאומי וממלכתי.
קומשהו קטן ליום ראשון חם ועייף:
מבוקשת מילה בת שתי אותיות:
אפור משעמם
ומרתק.
מפותל עקום
וישר.
ראשי במערכת
ונסתר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים