כללי אשכול הטיפוגרפיה - מדריכים, טיפים, פונטים, שו"ת, וכל מה שזז....

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;n4897775:
אלי, יפה כתמיד לראות את נדיבות הלב שלך.
לגבי הוולט, היא כבר שייכת לעבר. היום יש בפונט קריאייטור את כל האפשרויות לתיכנות אופן טייפ בצורה מאוד נוחה ונעימה.

זה נכון, אבל פונט קריאייטור עולה 250 דולר והוולט הוא חינם.
שנית, בפונט קריאייטור אפשר לבצע דברים בסיסיים, הוולט מאפשר פיתוח הרבה יותר מאסיבי
שלישית, יש בעיה חוקית לפתוח פונט בתוכנה לעריכת פונטים, בעוד שפיתוח של פונט קיים הוא חוקי לגמרי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chneor;n4897213:
הנה הקובץ המסודר. ממש תודה רבה על הכל

בע"ה, אהפוך את העקומות שלך לפונט, ואסריט את התהליך.
הקובץ אמנם יהיה גדול ממה שניתן להעלות בפרוג, אך אעלה אותו לדרופבוקס ואעלה קישור בע"ה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרבי מיעוטו;n4896530:
שלום לך ר אליהו אפשר בבקשה הדרכה מעשית איך ליצור גופן ואיך להפוך אותו לגופן. יש כאן עוד הרבה משתמשים שרוצים לדעת דברים בסיסים תודה רבה

התחום של עיצוב גופנים הוא מקצוע בפני עצמו שלוקח כמה שנים טובות ללמוד.
אבל אם אתה רציני, אני מוכן לשבת איתך מידי פעם בסקייפ ולהדריך אותך בזמן אמת.
אין דרך ללמוד עיצוב דרך חוברת הדרכה. אי אפשר להוציא ספר "איך מעצבים גופן מנצח" :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;n4896390:
אליהו היקר
ראשית יישר כח על הסרטונים.
לגבי בעיית הניקוד שבורח מהאותיות - לדעתי להפנות את האנשים לוולט זה לא הדבר הנכון, כי מעצב גרפי שעכשיו קיבל טקסט שמנוקד בסדר לא נכון, עדיף לו להריץ חיפוש והחלפה פשוטים על כל הטקסט או באמצעות סקריפט, זה ייקח לו פחות מ-20 שניות, ולעומת זאת להתחיל לתכנת את הפונטים אחרי שהוא יהיה ממש ממש מיומן בזה ייקח לו לפחות חצי שעה.

אתה צודק חלקית, אבל מי שיודע וולט יכול גם לפתח קרנינגים ועוד דברים מועילים לשיפור תפקוד האות.
אגב, קרנינג בעברית ניתן לבצע רק באופן טייפ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרבי מיעוטו;n4896530:
שלום לך ר אליהו אפשר בבקשה הדרכה מעשית איך ליצור גופן ואיך להפוך אותו לגופן. יש כאן עוד הרבה משתמשים שרוצים לדעת דברים בסיסים תודה רבה

נכתב ע"י אליהו פריד;n4900080:
התחום של עיצוב גופנים הוא מקצוע בפני עצמו שלוקח כמה שנים טובות ללמוד.
אבל אם אתה רציני, אני מוכן לשבת איתך מידי פעם בסקייפ ולהדריך אותך בזמן אמת.
אין דרך ללמוד עיצוב דרך חוברת הדרכה. אי אפשר להוציא ספר "איך מעצבים גופן מנצח" :)

ר' אליהו, אני חושב שהוא התכוון הדרכה מעשית איך ליצור גופן - טכנית - ואיך להפוך אותו לגופן - טכנית.
כי מבחינה עיצובית, ברור שאתה צודק.
ובעצם, זה מה שכתבת שאתה עומד לעשות:
נכתב ע"י אליהו פריד;n4900078:
הקובץ אמנם יהיה גדול ממה שניתן להעלות בפרוג, אך אעלה אותו לדרופבוקס ואעלה קישור בע"ה

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;n4900075:
שנית, בפונט קריאייטור אפשר לבצע דברים בסיסיים, הוולט מאפשר פיתוח הרבה יותר מאסיבי
שלישית, יש בעיה חוקית לפתוח פונט בתוכנה לעריכת פונטים, בעוד שפיתוח של פונט קיים הוא חוקי לגמרי
2. אשמח לפירוט, מה אפשר בוולט שאי אפשר בקריאייטור.
3. אם אני פותח את הפונט בתוכנה לעריכת פונטים ולא נוגע בעיצוב אלא רק באופן טייפ, לא אמורה להיות בעיה.
הבעיה בוולט שאי אפשר לפתוח פונטים קיימים, ואם רוצים לשנות משהו חייבים להתחיל הכל מחדש.

• הוסף לסימניות
אכן. הקריאייטור הרבה יותר ידידותי. וגם בנוי בצורת ממשק ידידותית שנותנת תחושת התמצאות.
כך שעם כל הנקודות שהוזכרו לגבי הוולט, לכאורה הקריאייטור בהחלט שווה יותר.

• הוסף לסימניות
בעז"ה אני מאמצע לערוך חומר לסרטו על קומפוזיציה טיפוגרפיה... אם לא כמו חיטובים יש חברה שרוצים ללמוד וולט, אמשיך בזה בע"ה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מחכים מאד להסרטה של הפיכת עקומות לפונט.
תודה רבה.

נכתב ע"י אליהו פריד;n4900078:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;n4902918:
בעז"ה אני מאמצע לערוך חומר לסרטו על קומפוזיציה טיפוגרפיה... אם לא כמו חיטובים יש חברה שרוצים ללמוד וולט, אמשיך בזה בע"ה

לדעתי יהי' הרבה יותר מועיל אם תלמד את וולט, כי :

א. פונטקריאטור או פונטפורג' הן יותר קלות לשימוש, ויש כבר מדריכים וסרטונים. וולט יותר מסובכת וכמעט שאין שום סרטונים שמסבירים את השימוש.

ב. למרות שאת הדברים הבסיסיים אפשר לעשות בתוכניות הנ"ל, וולט נותנת פתח לדברים יותר מורכבים כמו טעמי המקרא וכד'

תודה רבה על הכל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chneor;n4903619:
לדעתי יהי' הרבה יותר מועיל אם תלמד את וולט, כי :

א. פונטקריאטור או פונטפורג' הן יותר קלות לשימוש, ויש כבר מדריכים וסרטונים. וולט יותר מסובכת וכמעט שאין שום סרטונים שמסבירים את השימוש.

ב. למרות שאת הדברים הבסיסיים אפשר לעשות בתוכניות הנ"ל, וולט נותנת פתח לדברים יותר מורכבים כמו טעמי המקרא וכד'

תודה רבה על הכל

גם אני מצטרף להנ"ל

• הוסף לסימניות
אליהו. מה עם קטלוג פונטייפ. 2017 ???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרבי מיעוטו;n4907582:
אם יש לי גופן שכל אות בגובה שונה איך אני מסדר אותם אוטומאטי?

אי אפשר אוטומטי
חייבים לסדר את זה בתוכנה.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינטס;n4907897:

יש לי משהו כמו 35 משפחות חדשות שעצבתי במגירה.
כעת אני מוציא אותם אחד אחד, אחת לשבוע.
כל פעם שיוצא פונט, אני אעלה אותו לכאן, בסיידר...

• הוסף לסימניות
ויהיה אפשר לרכוש את הפונטים החדשים כעת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה