אשכול היודאיקה והקלף

• פותח הנושא ck
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אם את/ה מאייר/ת יודאיקה, על קלף או בלעדיו, בודאי תרצו להשתתף באשכול ליעוץ בשאלות שונות או התלבטויות לגבי השימוש בקלף, בצבע או באיור מתאים.
אם גם אתכם זה מעניין להשתתף באשכול כזה - שילחו תגובה עמ"נ שנראה אם יש לכך ביקוש, ואולי גם ינעצו את האשכול בפורום.
ולשאלה שלי: האם יש דרך לבטל או להקטין את הנזק של הקיפול (לא מהודק) שנוצר בקלף?

• הוסף לסימניות
מניסיוני, ניתן להקטין את הנזק ע"י הנחת הקלף בתוך ספר עבה, ועליו ערימת ספרים, למשך שעות או ימים. (מן הסתם כבר ניסית...)
לגבי האשכול- אני מאיירת יודאיקה, עבדתי בתחום מס' שנים, אך כיום אני מאיירת בעיקר במחשב- לא יודאיקה.
בכל זאת אשמח להחכים בתחום.

• הוסף לסימניות
טוב אז אני מצטרפת
ושואלת האם ציירתם בקרש על גבי קלף? אם כן האם קיבעתם את הצבע בסיום העבודה?
כמו כן בנסיוני ציירתי בגואש האם ניתן לעבוד גם עם אקריליק?
תודה על פתיחת האשכול הקדמתת אותי ברגע

• הוסף לסימניות
ניתן לעבוד עם אקריליק. תוצאות מדהימות!
אני אישית עבדתי ג"כ בגואש, אבל איתי עבדו כאלה שצבעו באקריליק.

• הוסף לסימניות
תמיד יש אפשרות לקבע את הצבע, גם לאחר הדפסה על קלף. ישנו תרסיס מיוחד לכך בחנויות יצירה. לאחר הדפסה ידוע לי שזה מייפה את הצבע ומעמיק אותו. ייתכן שגם בציור בקרש.
ולגבי ציור בקרש - כל צבע ניתן לצבוע על קלף. בדר"כ אוהבים הציירים להשתמש בגואש או בצבעי מים.

• הוסף לסימניות
אני גם מציירת על קלף, לפעמים, ואשמח להחכים,
לגבי אקריליק על קלף- צריך רק לקחת בחשבון שצבע אקריליק, בניגוד לגואש ומים, לא ניתן לתיקון אחרי שמתייבש,

• הוסף לסימניות
מה זאת אומרת לתיקון? לא ניתן לעשות שכבה נוספת?

• הוסף לסימניות
מה זאת אומרת לתיקון? לא ניתן לעשות שכבה נוספת?
אפשר לעשות עליו שכבה נוספת, וזה מעולה כשרוצים למלא שטח ולצייר מעליו בלי שיתערבבו הצבעים, אבל בצבעי גואש ומים, אפשר לטשטש טעויות גם אחרי שהתייבשו, שזה עדיף משכבה על שכבה..

• הוסף לסימניות
צריך לקחת בחשבון שעודף של שכבות יכול ליצור במשך השנים התקלפויות וסדקים. עדיף כמה שפחות שכבות צבע.
לגבי הציור על הקלף, ראיתי שהסופרים כותבים על הקלף כאשר החדר מלא באדים קרים, זה מקל על הכתיבה. ייתכן שזה טוב גם לציור.
בהדפסה על קלף, האדים מועילים מאד וההדפסה יוצאת יותר יפה.

• הוסף לסימניות
טיפ לשימוש בקלף: אם הציור "התפשל" בנקודה מסוימת, ניתן למחוק אותו בשלוש אפשרויות:
1. הדרך הגסה ביותר לשטחים יחסית גדולים - ע"י סכין מס' 10.
2. הדרך היותר עדינה, ע"י שפשוף בנייר זכוכית מתאים, המיוחד לקלף (ניתן לרכוש בחנויות סת"ם)
3. ניתן לקנות מכשיר מחיקה בחנויות למוצרי סת"ם, שאליו מוצרפת ערכה של מחקים מיוחדים. לא עולה הרבה, מקל מאד על העבודה ומקצר תהליכים. יש להיזהר שמרב מחיקה לא יהיה חור בקלף (במיוחד אם הוא דקיק מלכתחילה).
4. דרך קלה שהיא בעצם לא זמינה לכל אחד. למחוק את כל היריעת קלף. למי שיודע לבצע זאת - מדובר בעבודה של 5 דקות ליריעה.

אם יש לכם רעיונות נוספים - אשמח לקבל.
הרבה הצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה