מסורת אשכול המנהגים המוזרים ומקורותיהם (אם יש) כנסו ושתפו

מצב
הנושא נעול.
1736085752758.png

מכיר אחד קוקומייקא בלע"ז שהיה מתפלל שחרית כאן בישראל בשעה 16:00 כדי לכוין את תפילתו לשעת התפילה שם (ארה"ב). יש באמת מנהג כזה אצלם או שרק ההוא נהג כך?

מקור נוסח הקדיש הוא שאומרים "ויצמח פורקניה ויקרב משיחיה"???
ואם כן - למה הליטאים לא אומרים? ואם לא - למה הספרדים והחסידים כן אומרים
כנ"ל לגבי כל צורת נוסח הקדיש.

בשלום עליכם אומרים "מלך מלכי וכו'" או ממלך מלכי וכו'
מאיפה נשתרש? מצורת הניגון???

העזתי להעלות השערה
מדוע הליטאים לא אומרים ויצמח ...ויקרב משיחיי
כי בארצות אשכנז הנצרות שלטה בכוח רב
וחלילה יכלו לפרש על אותו האיש

נראה לי הבן איש חי כותב שהיו מנשקין ידי זקנות בגדד לקבל ברכתם - מענין
אולי יש למשהו מקור או ההפך?

העזתי להעלות השערה
מדוע הליטאים לא אומרים ויצמח ...ויקרב משיחיי
כי בארצות אשכנז הנצרות שלטה בכוח רב
וחלילה יכלו לפרש על אותו האיש
יתכן מאוד.
שהרי זה הסיבה שבאת שינו גם כמה דברים בנוסח התפילה כידוע, וכיום לא משנים חזרה רק כדי ללמדנו שלא משנים.
והדברים ידועים ומפורסמים.

ראש משפחתו של בעלי היה מקובל מוכר בירושלים
התפלל וקידש עם כוונות
לבש לבן בשבת
אם אינני טועה
לא קיים כל פרט הכתוב בכתבי הארי
לא שאני מבינה בזה אך נראה לי שקיימו מה שקיבלו מרבותיהם וראו שרבם נוהג בזה

יש ע"כ נידון רחב בפוסקים על נשיקת ונגיעה בידי זקנות ולהיפך שבנות נישקו ידי החכמים.
רק אספר אנקדוטה שלפני כ- 18 שנה בערך היה לאחי חלאק'ה ולחצתי את ההורים שלי שיבואו איתו למרן הגר"ע יוסף זצ"ל אצלי הייתי הרבה ב"ה.
הוא ברך אותה והניח ידו מעל ראשה אך לא נגע בה.
כל זמן שהיינו שם ואימי בפרט היתה עם דמעות ממש ניגרות מהעיניים. אמרה שהרגישה קדושה שמעולם לא חוותה וממש התרגשה. היא חרדית מבטן ומלידה. ומי שהיה אצלו יודע על מה אני מדבר.

יש ספר בן איש חי של מהדורת מאור עניים של הרב אריאל כהן שם הוא מביא ראיות לרוב דברי הבן איש חי

קבצים מצורפים

• ביאור.png
    ביאור.png
    KB 209.2 · צפיות: 9

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה