ובהקשר למה המשפט הזה נפוץ אצלכם בבית? סקרנת
אני כבר לא זוכרת באיזה הקשר, אולי כשהילד מטיח משהו ברצפה..זה לא מתאים לרמז ששכחתי לכתוב:
משפט שאומרים אצלם בבית..
גם אנירק אני פעם ראשונה שומעת את המשפט הזה?
כשהוא מטיח משהו ברצפה, מה שבטוח, שבדרך כלל הוא לא מקבל ברכות..אני כבר לא זוכרת באיזה הקשר, אולי כשהילד מטיח משהו ברצפה..![]()
זה באמת חשוב להגיד!תודה גדולה על ההשקעה ועל החידות המאתגרות
לדעתי זה רק עניין של אי הבנה, אם זה היה משפט נפוץ ומוכר בציבור כמו שחשבה פנינה ריימונד,גם אני
אצלנו בסידור זה לא מופיע
@פנינה ריימונד תודה גדולה על ההשקעה ועל החידות המאתגרות
לדעתי זה מסוג החידות שרק עם רמזים ע''ג רמזים ניתן להעלות
כי זה מסוג הדברים שיש לציין כבר בהתחלה שזה בארמית אחרת צריך רוה''ק בשביל להתחיל לנסות לנחש.
בהחלטכולנו כאן נהנים מכל רגע.
סיעור מוחות מיוחד ומהנה.
מה מכבה את האש?הלב בוער
כחול הים?
שימו לב איפה הוא עומד
צוק העיתים?שימו לב איפה הוא עומד
שתי פתרונות
שעה מוצלחת (לצלוח..)?
בצל החכמה בצל הכסף?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים